Şuanda bilgisayarımda şu işletim sistemleri mevcut:
Windows XP PRO SP3
Windows 7 RTM AMD64
Pardus 2008.2
Slax 6
Önyükleyici olarak şuanda Pardus'un kurduğu GRUB'u kullanıyorum. (Daha iyisi yok çünkü ) Pardus'un önyükleyici kayıtlarında 3 tane işletim sistemi mevcut. Pardus, Windows XP ve Slax 6.
Windows 7, kurulduğu zaman ön yükleyici kaydını ilk disk bölümü olanWindows XP'ninkine yerleştirdi. Şuanda Windows 7'yi açmak içinPardus'un GRUB'undan Windows XP'yi açıyorum vekarşıma Windows XP ile Windows 7 çıkıyor. Buradan hangisine istersemgiriyorum. Dün Windows 7'nin disk bölümünü formatladım (PC-BSD kurmakiçin).
Önyükleyici kayıtları halen aynı şekilde duruyor.XP'ye girebilmem için önce GRUB'dan, sonra Win7'nin yükleyicisindengeçmem gerekiyor. İstediğim şey XP'ye girebilmek için sadece GRUB'dangeçmek. Bunu nasıl yapabilirim? Daha önce yaptığımda XP'ye format attımanca öyle düzeltebildim. Şimdi format atamıcam maalesef
Açılış yükleyicisi sorunu??
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
OP Yeni Üye
49 mesaj
Hayır durum öyle değil. Win7 kurdum, ardından Pardus'un GRUB'unu baştan yazdım. Sonra Win7'yi silmek istedim ama önyükleyici kaydı halen kaldı. XP'yi açmak için önce Pardus'un GRUB'undan Windows'a, çıkan Windows 7 yükleyicisinden de XP'ye girmem gerekiyor. Ben ise GRUB'dan direkt olarak Windows'a girmek istiyorum.
İlginç birşey daha. Pardus'da, XP'nin disk bölümü olarak SDA1 gözüküyor. Win7'yi kurduktan sonra, GRUB'u baştan yazdım. GRUB'dan SDA1 kaydına girmeye çalışınca Windows 7'nin yükleyicisi çıkıyor.
OP Yeni Üye
49 mesaj
Sağol, ama fixmbr kullansamda bişey olmaz, GRUB'u da hemen kurtarırız, çok sağol bu akşam denicem ;)