bilgisayar ilk açıldığında bazı programların başlamasını istemiyorum bunu nasıl engelleyebilirim
açılışta çalışan programlar nasıl düzenlenir
başlat, çalıştır, msconfig, başlangıç seçmesinden lazım olmayanları kaldırabilirsin..
dediğini denedim ama yapamadım ben sana sorunu şöyle anlatayım update.exe diye bir dosya var cpu'uyu sürekli %99 ile kullanıyor.başlangıçta görev yöneticisi ile işlemi sonlandırıyorum ama sonra yine çalışıyor bu update.exe bundan nasıl tamamen kurtulurum.
sen bence ilk önce bi kaspersky kur uptadelerini yap.bi taramadan gecir bilgisayarını virüs var cunku sıstemınde.olmadı format :(
Hijack programını indirin, update.exe çalışırken Hijack programını çalıştırın. Programın veri (rapor) dosyasını konuya ekleyin. Bu şekilde update.exe nin kaynağını bulabilir sorunu çözebiliriz.
bilgisayarımda zaten antivirüs programı var bilgisayarı güvenli modda açıp tamamen tarattım hiçbir virüs bulamıyor.ben bu update.exe programının başlangıçta çalışmasını nasıl engellerim hep %100 cpu kullanıyor bu program virüs değil çünkü microsoftun bir programı mikrosoftun sitesine girdim orada şöyle yazıyor.
Yöneticilerin haklarının olmasını gerektiren daha önceki Update.exe ve Programlarda hata ayıklama hakkında ek bilgi için Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
830846 (() Windows Ürün Güncelleştirmeleri yanıt vermeyebilir veya CPU kaynaklarının çoğunu ya da tamamını kullanabilir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)
Eksik kullanıcı hakkını belirlemek için, yükleme günlük dosyasını inceleyin. Yükleme günlük dosyası aşağıdakine benzer hata iletileri içerir:
2.744: d:\aab949b8ae7e35434dde6b\update\update.exe (sürüm X.X.X.X)
2.744: Etkinleştirilemedi SE_SECURITY_PRIVILEGE
2.754: Kur bir hatayla karşılaştı: İşletim sistemi adı güncelleştirme izniniz yok. Lütfen sistem yöneticinize başvurun.
2.764: İşletim sistemi adı güncelleştirme izniniz yok.
Not İşletim sistemi adı, işletim sisteminin adını gösterir. SE_SECURITY_PRIVILEGE, eksik kullanıcı hakkını gösterir. X.X.X.X, sürüm numarasını gösterir.
Kullanıcı haklarını görüntülemek veya değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:1. Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni yerel ortamınızda veya etki alanı ortamınızda başlatın. Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin:
(()
2. Bilgisayar Yapılandırması altında Windows Ayarları'nı tıklatın.
3. Güvenlik Ayarları'nı tıklatın, Yerel İlkeler'i tıklatın ve sonra da Kullanıcı Hakları Ataması'nı tıklatın.
4. Daha önce listelenen ilkeleri atamak için ilkeyi sağ tıklatın, Özellikler'i tıklatın ve ardından kullanıcıyı ekleyin.
.şte aynen böyle yazıyor ama ben yazılanları uygulayamıyorum çok karışık geldi bana mesala grup ilkesi düzenleyicisi falan diyor ben onun nerden açıldığını bir türlü bulamadım lütfen yardım edin
kardeş başlangıçtaki bazı programların çalışmasını istemiyorsan. ccleaner veya tune up utilities programını kullanabilirsin.örneğin ccleaner programı ile başlangıçta çalışan istemediğin programları işaretleyerek engelleyebilirsin.
güncelleme yapmasını istemiyorsan otomatik güncelleştirmeleri kapatabilirsin.bunun içinde xpy adlı programı kullanabilrsin.bnu program ayrıca senden habersiz xp ye bilgi gönderilmesini engeller.