pc'yi her açtığımda ram testinin altında şöyle bir kod çıkıyor.
"<CPUID:0F33 Patch ID:0007" bunun anlamı nedir sizce bilen varm1? bir de sistemle ilgili hiç bir anormallikte yok gayet iyi çalışıyor (saat Gibi)
işlemcim "p4 2.8 1mb h.t f serisi" win xp pro kullanıyorum cevaplarınızı bekliyorum.
Açılışta garip hata
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Tam olarak hata mesajını yazarsan sana yardımcı olmayı deneriz....
hata mesajI tam olarak alta yaziyorum
<CPUID:0F33 Patch ID:0007
bu hata eğer sana bir gecikme yaşatmıyorsa bence hiç kurcalama. bu bir info da olabilir. bence hata biosdan kaynaklanıyo. biosu sıfırlamayı dene. olmazsa başka bir işlemci deneyip(aynı model) sorunun işlemci mi yoksa anakart mı olduğunu bul. eğer işlemciyse yapaack fazla bişe yok. ana kartsa tekrar bize yaz bakalım ne yapabilecez.
sistemde aslında hiç pir sorun yok gibi saat gibi çalışıyor doom3 farcry gibi oyunları sorunsuz oynuyorum 3DMAX'da gayet rahat kullanıyorum.Açılışta ise hiç bir gecikme yok ama bu arada sorun hyper treding'den kaynaklanıyor gibi çünkü H.T'yi iptal edince aynı hata gene çıkıyor ama restrat edince hata kodu çıkmıyor hatta intelin test programlarını denedim onlardada herngi bi sorun gözükmüyor yalnız daha önce böyle bişeyle görmediğim için şaşırdım valla arkadaşlar.şimdiden yardımlarınız için çok teşekür ederim.
anakart=gigabyte8ip1000g
işlemci=p4 2,8 1mb cacheli H.T "F serisi"
tamam o zaman bence fazla kurcalama sen keyfine bak. forumdan da ancak bu kadar yardım edilebilir. bir problem çıkarsa gene yaz.
arkadaşlar bu mesaj hata değil, sadece CPU nun kod numarasını ve içindeki yazılımın versiyonunu anlatıyor. CPU da sonuçta içinde program çalışan bir mikro-kontrölördür. Nasıl bios unuzun marka - modeli ve versiyonu yazıyorsa açılışta, CPU nunki de yazıyor. Bu özelliği BIOS içerisinden kapatabilirsiniz. BIOS una göre yeri değişir, o nedenle bulmanız gerekiyor.
Dostum kafana takma. Ciddi söylüyorum. Gigabyte Tüm anakartlarda açılışta bu oluyor. CPU ya ait ID bilgisini veriyor.
alıntı:
Gönderen : EkremxtDostum kafana takma. Ciddi söylüyorum. Gigabyte Tüm anakartlarda açılışta bu oluyor. CPU ya ait ID bilgisini veriyor.
bios'u günceleyince koddan herhangi bir sey kalmadi yaln1z isin garibi bunu 4 bilgisayarc1ya sordum onlarda bilemedi hayret dogrusu hatta o kisilerden birisi formun üyelerinden sonradan fark ettim neyse.yard1mlariniz için çok sagolun arakadaslar saygilar.