açılıştaki yavaşlık sorunu.

cenbek03
13-09-2010, 18:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Merhaba. ASus x64jq model bir laptop aldım(4 çekirdekli,4gb ram). Windows açıldıktan sonra arkada bi takım işlemler sürüyor. Windows açıldıktan sonra yani msaüstünü gördükten sonra sorunsuz işlem yapabilmek için 2-3 dakika beklemem gerekiyor. Beklemeden bir pogram açarsam geç açılyor. Yani tam çalışmaya başlar hal için 2-3 dakika beklemem gerekiyor.
Bunun için ne gibiayarlar yapabilirim. Belirrtiğim gibi bilgisayar 4 çekirdekli, 4 gb rami var. Bilgisayarıda yeni aldım. Bazen acaba bilgisayardamı sorun var diye düşünüyorum. ama açılştan sonra herşeyi sorunsuz hızlı bir şekilde kullanabiliyorum.Teşekkürler...

MertBJK1903
13-09-2010, 19:11   |  #2  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

başlangıç programlarını kapat virüs taraması yap sistem temizliği yap hiç olmadı format at

TcTuRkTc
13-09-2010, 19:25   |  #3  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj

benim kuzenimede bundan 2 hafta önce asus un bir modelini aldık modeli tam aklımda değil.! Asus un yeni bir teknoloji getirdiği yazıodu klavuzunda. i5 işlemci var üzerinde 4 çekirdek ama uzun pil ömrü için  çok fazla işlemci gerektirmeyen işlemlerde turboyu açmıyor .açılıştada tahminimce ekonomik batarya kullanım modunda açıyor.açılışta onunkide aynı şekilde biraz ağır kalıo.mesela bende 2009 un 11. ayında aldığım laptop var acer, t6600 işlemci var ve açılışı onunkinden hızlı.Ayrıca onda ekran kartını windows değerlendirme dizininde göstermiyo.İşlemci üzerinde bir çip varmış onu grafik kartı olarak görüyo.ama oyun film vs açtığında nvidia ekran kartı devreye girio.Yani demek istediğim şu.:D bu bir problemden öte yeni bir teknoloji diyelim.Kafana takma okadar :) o özelliğin kapatılıp kapatılmadığını bilmiyorum ama.bide güncellemelerini asusun sitesinden bir kontrol et.belki bu durumu ayarlamana yarıcak bir güncelleme gelmiş olabilir.
Hayırlı olsun Güle Güle kullan Laptopunu.

baho_592
13-09-2010, 19:29   |  #4  
baho_592 avatarı
Yıllanmış Üye
255 mesaj

işletim sistemin win7 ise başlattan 'msconfig' yazıp arat daha sonra msconfig den sırayla ön yükleme-gelişmiş seçenekler'e gir oradan işlemci sayısı yazısının yanındaki kutucuğa tik koyup 4 ü seç.Böylece bilgisayarın açılışta 4 çekirdeği birden kullanmış olur ve daha hızlı açılmış olur.Ayrıca yine msconfig den 'başlatma'ya gelip gereksiz olan programları kapat böylece açılışta çok fazla program açılmamış olur ve bilgisayarının açılışı hızlanmış olur

PC.Kopat
13-09-2010, 20:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Yeni laptoplar bir sürü çöp programla gelir. Tek amaçları reklam. Gereksiz tüm programları sil, CCleaner'ı kur ve temizlik yaptır. msconfig'den gereksiz başlangıç ögelerini kaldır. Sorun büyük ihtimal çözülür.

cenbek03
16-09-2010, 01:42   |  #6  
OP Taze Üye
12 mesaj

teşekkürler cevaplar için