ewet mevzu trajikomik ama konektor makasini kaybetmisler ve su an network kablosuna konektor takmam gerek varmi pratik yolu nasil yapacagim:))acill
acill!!!!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.wallla bi kargaburunla dene belki olur
ben yapmıştım ama 2 saat ....ömrü vardı...
Bu bağlantı, iki bilgisayarı HUB olmaksızın birbirine bağlamaya yaradığı gibi, iki HUB' ı, uplink port olmadan birbirine bağlamak için de kullanılır. Eğer iki HUB' ı birbirine bağlarken, HUB' lardan birinde uplink port varsa, bu çapraz bağlantıyı kullanmayın. Bu durumda düz bağlantı dediğimiz bağlantı şekli kullanılır.
Bilgisayarlardaki network kartlarının çoğunda bulunan ve RJ-45' in girdiği yere MDI Port denir. Benzer portun HUB' larda olanına MDI-X Port denir.MDI-X Portlarda 1 ve 2 numaralı pinler data alır, 3 ve 6 ise data gönderir. Bu yüzden iki MDI Port birbirine bağlanırken, 1 ile 3 ve 2 ile 6 çapraz bağlanır. Oysa MDI ile MDI-X birbirine bağlanırken, 1, 1' e, 2, 2' ye, 3, 3' e ve 6, 6' ya bağlanır.
İki Bilgisayarı Ethernet kartı ve HUB ile RJ-45 ile birbirine bağlamak
Bu bağlantı, iki veya daha çok bilgisayarı bir HUB ile birbirine bağlamaya yaradığı gibi, biri uplink portlu olan iki HUB' ı, birbirine bağlamak için de kullanılır. Eğer iki HUB' ı birbirine bağlarken, HUB' lardan her ikisinde deuplink port yoksa, düz bağlantıyı kullanmayın. Bu durumda çapraz bağlantı dediğimiz bağlantı şekli kullanılır.RJ-45 konektörünün hangi tarafının 1.pin olduğunu öğrenmek için tıklayınız.
Bu bağlantıda en çok dikkat edilecek husus 1 ve 2 ile 3 ve 6 nın aynı renk kategorisinde olmasıdır. Yani, 1 ve 2 için turuncu ve turuncu-beyaz kullanılırken, 3 ve 6 için yeşil ve yeşil-beyaz kullanılmalıdır. Eğer 3 veya 6 için, meselâ yeşil-beyaz ve mavi kullanılırsa performans düşer. İncelendiğinde kablo içindeki sarımlarında farklı yönlerde olduğu görülecektir. Bu da performans arttırımı içindir.
olayın bilimselini geçelim kardeşim ben sana pratiğini anlatayım HUB yalo ile bağlıysan sıralamayışöyle yapman gerek soldan sağa doğru;
turuncu.beyaz-turuncu/yeşil.beyaz-mavi/mavi.beyaz-yeşil/kahverengi.beyaz-kahverengi
unutma soldan sağa doğru basıcaksın konnektörü...
hadi kolay gelsin