intel dual core işlemci
512 mb ddr2 533 mhz ram
160 gb sata2 hdd
gigabyte mainboard lga 775 sl2
8500 gt 512 mb pci express ekran kartı
makinam bazen açıyor bazen açmıyor.
açmadığı anda ise üstünde olan dvd-rw cd-rw ışıkları yanıp sönüyor ve kasa ledleri sürekli yanıyor makina ısınıyor.
daha sonra elektriği çekip yeniden taktığımda açıyor daha sonra kapatıp tekrar dan açtığımda yine açmıyor yardımlarınızı bekliyorum
Açılmama Sorunu
Bir bilgisayarın açılmaması için bir çok sorun olabilir. Şimdi sorunu tam anlamak için "açılmıyor dediğin kısmı sen açar mısın :) Yani, bilgisayara hiç mi elektrik gitmiyor da açılmıyor, BIOS ekranında mı takılıyor, Windows Logo'sunda mı.... Nerede ve nasıl?
Anakartta problem olabilir..
bütün parçaları denedim tek tek ama hala sorun devam ediyor. makineyi açıyorum çalışıyor hiç bir sorun yok saatlerce çalışıyo bi problem yok ne mzanki mankineyi kapattığımda tekrar açılmıyor görüntü bile gelmiyor. makine çalışıyor ama hiç bir türlü ekran gelmiyor. ta ki makinenin elekttriğini kesdiğimizde tekrar start verdiğimizde açılıyor
bios pilini değiştirip denermisin
bios pilini, rami, ekran kartını, işlemci anakartı, power supply hepsi değişti.ama yinede cihaza görüntü bazen geliyor bazen ise hiç gelmiyor
Farklı bir monitör, farklı bir monitör kablosu, hatta farklı bir ekran kartı ilk denemen gereken seçenekler. Eğer ekran kartın güç ünitesinden kablo alıyorsa o kabloyu da kontrol et..
denedim ama yine sorunu verdi en sonunda atacam
turkmen86bios pilini, rami, ekran kartını, işlemci anakartı, power supply hepsi değişti.ama yinede cihaza görüntü bazen geliyor bazen ise hiçokur okumaz power supply dedim ama değiştim diyorsun. zaten işlemci dışında tümünü değiştirip denemişsin. bir tek o kalmış.şayet windows yüklemesi başladığında oluyorsa bu sorun büyük ihtimal donanım sürücüleri ile alakalıdır.
yinede son bir şey prizin topraklı mı sorayım.
bana güç beslemesi ile ilgili gibi geldi. ya güç kaynağın yada anakart üzerindeki besleme devresi hatası...