Arkadaslar herkese merhabalar.
gecen hafta evi tasıdıktan sonra bilgisayarı kurdum ve malesef acılmadı.sorunun yerinden oynayan parcalardan olabilecegini dusunup islemci,ram,ekran kartı ve cd suruculeri sokup tekrar takıp denedim fakat sorun aynıydı.bilgisayarı acıyorum ve monitore goruntu gelmiyor.power dugmesine bastıgımda harddisk'in ısıgı sabit bir sekilde yanıyor ve bu sekilde kalıyor.sizce sorun ne olabilir?yardımlarınız icin simdiden cok tesekkurler.
Sistem: Asus P4P800, Ati radeon 9600SE, 512MB kingston Dual channel, 80GB Samsung sata,P4 2.8 HT
Acılmayan Bilgisayar
sorun ram.RAM yuvadan fçıktıgı için böyle olmuş olabilir.ram i sök ve iyice tak
tesekkur ederim baryu fakat dedigini daha once denemistim.2 ram ide sokup her bir slotta ayrı ayrı denememe ragmen sonuc vermemisti:( acaba anakartın pilini sokup biraz beklesem duzelebilirmi?pek alakası yok ama artık sacma yollara basvurucam heralde:)tekme yumruk gibi:P
hdd sata ise onların kabloları çok esnek yenilerine mandal koyuyorlar ama eskilerde mandal yok ve hemen devre dışı kalıyor. bios tan bir bakın bakalım.hdd görünüyormu. start düğmesine bastığınızda hiç mi görüntü gelmiyor. gelmiyorsa. evet bios u resetlemek çözüm olabilir. pili sökmek çözüm olmayabilir. jumper ı da resetlemek gerek. ama aslında bende sorunun RAM den kaynaklabileceğini düşünüyorum. belki ekran kartınızın yeri de aynamış olabilir. daha önce yaşamıştım.
arkadaslar yardımlarınızdan dolayı hepinize cok tesekkur ederim.fakat bios u jumper ve pili sokerek resetlememe ragmen sorun yine aynı.power dugmesine basıyorum hic goruntu gelmiyor.fanlar normal bir sekilde calısıyor.bende sorunun ram den olabilecegini dusunup gidip yeni ram aldım sonuc aynı.arkadasımdan ekran kartı alıp onunla denedim yine degisen birsey olmadı.hdd yi bir baska bilgisayarda denedim gayet normal gorunuyor.gercekten cıldırmak uzereyim.sanırım anakart yenilemem gerekecek.yinede baska bir fikri olan varsa lutfen burada paylassın.simdiden cok tesekkur ederim.
Fornt panel konnektörlerinin yeri yanlış olabilir onları düzelt düzelmesse
12v luk 4 pinli bi kablo çıkar güç kaynağından onu bağlayıp bağlamadığını kontrol et ben oyl bişey yapmıştm şünkü (işlemci fanı çalışmıştı kasnanın ön panel ışıkları yanıştı hdd ve cd rom çaılışmamıştı :) )
sevgili zeck1234 cevabın ve yardımın icin cok tesekkur ederim.yalnız bu panel konnektorlerinin yerini ve yapmam gereken islemi daha detaylı bir sekilde acıklayabilirmisin? bu konnektorler tam olarak nerdedir ve nasıl düzeltebilirim?