açılmayan hdd ACİL YARDIM LÜTFEN !....

HPQ-User
07-03-2009, 17:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

basilyas44 sormuş:
benim sorunum; harici hdd bilgisayara taktığım zaman sağ alttaki araç çubuğun da donanımın takılı olduğu görünüyo fakat bilgisayarı ma tıkladığım zaman orada görünmüyor.dolayısı ile içine giremiyorum.bazı recovery programları hdd yi görüyor fakat onlarda açamıyor.başka bilgisayarlardada aynı sorunla karşılaşıyorum .bu olaydan önce hdd nin içindekileri silmeye çalışmıştım fakat silememiştim.bunun üzerine hdd takılıyken xp cd sini takıp yeniden başlattım ve xp kurma ekranından hdd yi gördüm ve burdan sildim.bu olaydan sonra ise en başta bashsettiğim gibi hiç açamıyorum sadece sağ alttaki araç çubuğunda donanımın takılı olduğu görünüyo.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler....

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
hp pvilion dv6725 core2 duo t5550 1.83 ghz 3 gb ram 160 gb hdd 256 mb nvidia gefroce 8400m gs ekran kartı......

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; MS Internet Explorer;  Embedded Web Browser from: http://bsalsa.com/; InfoPath.2; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; FDM)

Ahmet_79
07-03-2009, 18:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

hdd'ye yol isim atamamış yada biçimlendirmemiş  olabilirsin, bunun için bilgisayarım sağ tık/yönet/ disk yönetimine gelerek orada hdd'yi görebilirsen yol isim atamayı dene bu olmazsa tekrar format cd si ile formatlayıp biçimlendirmeyi dene.

basilyas44
08-03-2009, 02:31   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

teşekkürler denemekte fayda var sagolasın

Banned
08-03-2009, 02:45   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sorun xp cd ile giriş yaptığınızdan mbr hatasından kaynaklanıyordur. Üç deneme yapalım en basitinden en zoruna, biri mutlaka işe yarayacaktır.

1.  Diski takın bilgisayarımı sağ tıklayıp yönet- disk yönetimine gelin, bakın bakalım acaba disk devre dışımı kalmış (ofonline) eğer öyle ise aynı yerden sağ tıklayarak devreye sokabilirsiniz. Bknz. resim.

2. Bilgisayarınızdan sistem hardiskini çıkartıp mevcut hardiski normal şekilde usb girişine takıp biosa girin ve  boot menüden HDD group altında diskinizi  cd/dvd grouptan sonra iinci sıraya ekleyin. Xp cd ile daha önce yaptığınız gibi sistemi açın, şimdi kur ekranından kurtarma için R tuşuna basın. İşletim sistemi seçmenizi isterse 1 e şifre isterse entere basın ve aynen fixmbr komutunu verin uyarıyı e ile ccevaplayın, fixboot komutunu verin uyarıyı e ile cevaplayın, exit komutu ile çıkın. Buraya kadar sorun çıkmadıysa artık diskiniz kullanılabilir durumdadır. Normal harddiskini takıp sistemi açın ve gözükmüyorsa 1. seçeneği kontrol edin.

3. Özellikle kardiskinizin garanti süresi bitmişse harddiski açıp kutusundan çıkartın ve sistem diskini çıkartarak onun yerine bağlayın. Aynı ikinci seçenekte yaptığımız gibi xp cd ile sistemi açıp komutları verin.

Son Düzenleme: khramn ~ 08 Mart 2009 02:55
basilyas44
08-03-2009, 02:52   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

çok sagolun yardımlarınız için ahmet arkadaşın dediği gibi yaptım oldu çok sagolun...:))))

Ahmet_79
08-03-2009, 03:39   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

iyi hadi geçmiş olsunGülüş