acımasız bir dünyada merhametli olmak güç

theironman
17-05-2016, 08:49   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

acimasiz bir dunyada merhamet sahibi olmak gucsuzluk degil,
guclu kalabildiginizin gostergesidir.

-kotu bir cevrede mi yetistiniz? kotu olmaniz buyuk olasi.
-acimasiz, umarsiz insanlar arasinda mi yasiyorsunuz? umursamaz olmaniz olasi.
esas mesele butun kotuluge ve haksizliga ragmen adaletin tarafinda olmak, dogru olani savunabilmek; herkes yanlisa 'dogru; dese de, herkesin onayini almak ugruna yanlis olani secmemek.

aciyi hissedenlere "bosver" denir. hissetmemek onerilir. ya da hislerin inkar edilir. hissettigin icin 'deli' derler, 'hassas' derler, hissetmeyi bir acizlik olarak gorurler. acilari hissederken bir de insanlarin seni gormemesini, empati yapamamasinin acisini cekersin. buna ragmen umursayan biriysen, sirf oyle diyorlar diye birden bire umursamaktan vazgecemezsin. onemli olan hak, adalet ve herkes icin esitliktir cunku, elalemin ne dedigi degil. eksi sozluk'te bile, savundugun haklar icin nick altina gelip hakaret yazip giderler, anlamadiklari icin ya da kendileri acisini dondurmayi basarmistir, ama hatirlattigin icin gelip seni suclarlar...

oysa ki hissetmeyen insanlarin arasinda, haksizliga tepki vermenin anormal karsilanmaya basladigi zamanda ses cikarmak cesaret gerektirir. maalesef cogunluk bunu anlayamayacak olsa da, hissettigin, savundugun icin seni 'asagilamaya' calissalar da bilirsin ki, hem haksizliklara goz yummadigin icin, hem bunu dile getirdigin icin 'suclu' sen gorulmene ragmen yilmadigin icin esas guclu olan senin yilmadan durdugun taraftir.

cunku insanlar iki turdur;
-ne pahasina olsun iyiligi ve adaleti secenler (empati kurabilenler)
-ya da ne pahasina olursa olsun kendi cikarini dusunup, baskasini somurenler (empati yetenegi olmayan veya olani yalnizca istedigini elde etmek icin kullananlar)

siz hangi taraftasiniz? ortasi yok. ya adaletin tarafindasiniz, ya da sessiz kalarak ve haksizlara itaat ederek, haksizligi destekliyorsunuz.