lenovo laptop umda win7 ultimate 64 bit işletim sistemi var.iki gün önce RC yi silip yükledim bunu. başlangıçta "Can't open acpi atk0100 kernel mode driver" hatası veriyor.laptopun sitesinde driver ı bulamadım googleda arattığımda da hep asus laptopların bu sorunu yaşadığını (genel olarak tabi) ve forumlarda çözüm için asus un sitesinden driver indirip sorunu çözdüklerini gördüm.
bu driver neyin driver ı?lazım bişey se yardım edebilcek arkadaşlara teşekkürler şimdiden.
acpi atk0100 kernel mode driver
bu kaynaktan faydalanamadım biraz daha spesifik yardımcı olabilir misiniz?
aletin ne olduğunu hala bilmiyorum bunu bilmeden ID sini nası vereceğim hakkında en ufak bi fikrim dahi yok
ama lenovo forumda çözümü buldum win7 yi desteklemiyormuş bu driver bu yüzden sildim ve artık bu hata mesajını almıyorum yinede teşekkürler ilginize.
Neden okusunlarki ?
yardim isterken bile aciklama yapmaya tenezzul etmiyor cogu elleri yorulur aman.
bu kaynaktan faydalanamadım biraz daha spesifik yardımcı olabilir misiniz?aletin ne olduğunu hala bilmiyorum bunu bilmeden ID sini nası vereceğim hakkında en ufak bi fikrim dahi yoktürkiyenin sorunlarına dem vuracağınıza siz benim yaptığım yorumları okuyup doğru düzgün cevap yazsaydınız.linki okumadığımı da nerden çıkardınız?yine okudum ve yine bulamadım.google da da araştırmıştım yine araştırdım ve size zaten hardware ID vermişim sanırım acpi/atk0100.ama lenovonun sitesinden indirdiğim driver (windows 7 64 bitte çalıştırır demesine rağmen) bu başlıktaki hatayı veriyo.sonuçta bulamadım ve sildim.yardım ederken böyle burnu havadalık yapacaksanız herkesi kendiniz kadar bilgili değil diye yargılayacaksanız kalsın yorum yazmayın istemez!!ama lenovo forumda çözümü buldum win7 yi desteklemiyormuş bu driver bu yüzden sildim ve artık bu hata mesajını almıyorum yinede teşekkürler ilginize.
hardware ID nin nerden bakıldığını anlamıyorum aygıt yöneticisinde unknown device şeklinde gözüküyo.
yanlış yerden mi bakıyorum acaba?driver ı silmeden önce başlıktaki hatayı veriyodu makine açılışta.sildim geçti ancak lenovo thinkpad sl500c model laptopumun yanındaki ses kontrol tuşlarını kullanamıyorum bağlantılı mı bilmiyorum ama.
Hımm, lenovoda değil ama hp dizüstümde benzer bir hata ve eksik bir ati achi uzantılı sürücü hatası almıştım. Tam olarak hangi dosyayı indirip problemi giderdiğimi şu an pek hatırlayamasam da, sanıyorum aşağıdaki dosya olmalı. Bir denermisiniz resmini gösterdiğiniz aygıt için alttaki sürücüyü kullanmayı?
Olmazsa bir de bunu denemenizi rica ediyorum :
Verdiğiniz resimde istenen sürücü aşağıda.
http://download.lenovo.com/ibmdl ... obiles/6ag802ww.exe
Teşekkür ederim.
Ayrıca önceki verdiğim yanlış linkten dolayı da özür dilerim, pc'nin marka/modeline dikkat etmemiştim. ATK0101 yazısını görünce ilk aklıma ASUS geldiği için hemen atladım. :) Üstteki mesajımı düzenleyerek doğru sürücü linkini verdim, umarım işini görürür. Diğer sürücülerin ise aşağıda.
http://www-307.ibm.com/pc/suppor ... ?lndocid=MIGR-70413
Modelini belirtmediğin için kesin link veremiyorum, altta verdiğim bağlantıdan modeli girip Continue dediğinde istediğin sonuçlara ulaşabilirsin.
http://www-307.ibm.com/pc/suppor ... ge.vm&validate=true