acronis image yükleme

HPQ-User
12-07-2009, 22:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ayhan sormuş:
arkadaşın internet kafesinde 20 civarında pc var tümünün konfigürasyonu aynı birinden hdd yi söküp diğerine taksak çalışıyo

bunlardan birinin imajını usb hdd ye aldık windowsu bozuk pcye imajı atarken hep 6 dakika kala atmayı kesiyo imaj sağlam acronisle test ettim sağlam dedi bu hdd lerden birini ben ikinci disk olarak takıp yedek almak istedim dosyakopyalamadı bad sector varmış chkdisk yaptım düzeldi acaba bu pc fede bad sector olabilirmi benim aklıma başka bişey gelmiyo

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 1.80

1 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/530.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/2.0.172.33 Safari/530.5

Banned
12-07-2009, 23:21   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Acranicsi pek bilmem ama norton ghost (12 yada 14) ile imaj alıpsorunsuzca istediğiniz harddiskte kullanabilirsiniz.  Onda sorun olursahertürlü yardımcı olabilirim.

Ayrıca acronis ilealdığınız yedeği lsşh diske atıp diğerine yüklemeyi çalışmaktansa diğerharddiski yyedeğin olduğu bilgisayara ikincil olarak takıp yedeğği onayüklemeyi  veya diski kopyalamayıseçseniz sorun olmayabilir.

Süleyman.
14-07-2009, 15:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Verdiği bir uyarı var mı? Eğer sabit diskinizde "bad sector" varsa Norton Ghost da imaj alma ve yüklemeyi gerçekleştirmiyor fakat sorunun sebebini de hata mesajıyla bildiriyor. Aynı mantıkla çalıştıklarına göre Acronis'te de öyle olmalı. Şimdilik "bad sector" şüpheli gibi duruyor.