acronis true image programı hakkında

HPQ-User
12-02-2008, 22:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mythos sormuş:
merhaba ben internet kafe işletiyorum bilgisayar hakkındaki bilgim iyi fakat çok ileri derecede değil bu sebepten sizlerin yardımını bekliyorum kafemde 20 adet aynı donanım özelliklerini taşıyan bilgisayar var ben bir bilgisayara kurduğum windowsu diğer bilgisayarlara harddiskten harddiske birebir kopyalama yaparak kurulum yapmak istiyorum. ki daha önce kurulum yapan arkadaş ta öyle yapmıştı fakat bu onun mesleğidir diye kendisine sormak olmaz diye düşündüm şimdi acronis true image yardımıyla harddiskten harddiske birebir kopyalama nasıl yapabilirim ayrıca bilgisayarım<özellikler<donanım<aygıt yöneticisinde en üstte acronis devices diye birşey var bu programın yüklü olduğu anlamına mı geliyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 3800 işlemci
1gb ram
160 gb hdd
ekran kartı onboard
anakart asus m2avm

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Borga-x
13-02-2008, 09:32   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Acronis programı ıle kendıne bır boot CD'sı hazırlayıp bır sısteme kurdugun Wındowsun backup'ını gosterıp kurabılırsın. Zor bır olay degıl ama zaman alır. Oncelıkle bır sısteme duzgunce işletim sistemini yukle ve acronıs'i yukleyıp çalıştır. C'nın komple Backup'ını alıp bır DVD veya harıcı bır taşınabılır cıhaza aktarmasını sağla. Daha sonra acronıs ıcıde bulunan bootable CD oluşturmaya girip Dos ortamında çalışacak bır boot CD'sı oluştur. Daha sonra bu boot CD'sı ile diger makınaları aç ve taşınabılır cıhzdakı backup dosyasını burdan gostererek sistemleri çalışır hale getirebilirsin.

Veya Nlite programını kullanarak butun surucu ve windows'un istediğin bölümlerinin kurulmasını ayarlayarak bır dvd hazırlayıp bu DVD'den sıstemlerı kurarsın. Bu bıraz daha zaman alır ama aynı işi gorur. Her sıstem ıcın farklı bır lısans kodu gıreceğini dusunursek nLite ile hazırladıgın DVD'yı kullanmak daha mantıklı olacaktır.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 13 Şubat 2008 09:34
viking20
02-09-2008, 00:33   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

2.sorunla ilg.olarak

evet bilgisayarınızda Acronis in kurulu olması gerekir.Bende kurulu ve Aygıt Yöneticisinde ki görünüm yukarıdaki gibi.

Son Düzenleme: viking20 ~ 02 Eylül 2008 00:35