activex hakkında

HPQ-User
01-04-2009, 16:13   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ttthülya sormuş:
internette gezerken bilgisayar "güvenlik ayarlarınız ,web sitelerinin bilgisayarrınızın üzerinde yüklü activex denetimlerini kullanmasına izin vermiyor.bu sayfa doğru olarak görüntülenmeyebilir"  uyarısı veriyor.herşeyi denedim olmadı son olarak ne yapabilirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; Hotbar 10.0.412.0)

bybarut
01-04-2009, 19:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
938 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

ActiveX denetimlerini açıklamak gerekirese tma anlaşılması için,Internet Explorer veya çeşitli tarayıcılarda kullanıcılarının karşıdan yükleyip bilgisayarlarında çalıştırabileceği küçük bir yürütülebilir kod paketidir. Bu çeşitli sekliilerde ortaya çıkabilmekte olup;Windows Orijinal Ürün Avantajı ve Office Orijinal Ürün Avantajı doğrulama işlemleri, ActiveX denetimini kullanarak Windows veya Office yazılımlarınızın orijinal olup olmadığını denetler. ActiveX denetimi yazılımınızı başarıyla doğrularsa, ileride kullanılmak üzere bilgisayarınıza özel bir karşıdan yükleme anahtarı kaydeder.

ActiveX denetimleri yayımcısının adıyla resmi olarak imzalanır; bu da bilgisayarınızda çalıştırılmak için güvenli olup olmadıklarına kendinizin karar vermenize olanak sağlar. Bu resmi imza, denetim sisteminize yüklenmeden önce görüntülenen iletişim kutusunda belirgin biçimde gösterilir. Bir ActiveX denetimi geçerli bir yayımcı imzası taşımıyorsa, Internet Explorer bir güvenlik uyarısıyla sizi uyarır ve onu bilgisayarınıza yüklemenizi önler.

Pencere üzerinde sarı şeritcik çıkar tıklamanızla beraber yüklemeniz kolay bir şekilde olur.