Saygıdeğer bilgisayar Prof ları, sizlerin yardımıyla Win7 yi Türkçe leştirmiş bulunmaktayım. Tabii bizde Doç olmasak sizin anlattıklarınızı bir kalemde uygulayamayız :)
Bir sıkıntım var onu halledebilirsek sizlere müteşekkir kalırım. Ben öğretmenim dolayısıyla E-Okul ve İlsis uygulamaları kullanıyorum. Her iki uygulamada da raporlama activex kullanılarak yapılıyor. Fakat Win7 de activex yükleniyor demesine rağmen yüklemiyor. Bir uyumsuzlluk söz konusu. Bilgisi olan ve problemi çözebilecek olan var mı?
Activex Sorunu
O uyumsuzluk activex in imzasız olmasından kaynaklanıyor olmasın?
Şöyle yap ilsis in sayfasını güvenilir sitelere ekle ;) internet explorer ın seçeneklerine gir.(Araçlar menüsü internet seçenekleri eğer bulamazsan alt tuşuna bas çıkar menü.)
Güvenlik Sekemsinden Güvenilen Sitelere Tıkla Tıklayınsa Sağ tarafta Siteler butonu etkinleşecek ordan ilsisin sitesini ekle tamama bas internet explorer ı kapatıp aç tekrar dene giriyor mu diye.
öylede denedim raporları açıyor fakat sayfanın içini doldurmayıp bekletiyor, saatlerce sürüyor bu fakat raporu getirmiyor.
önerim; IE araçlar menüsünden Internet Seçenekleri içerisindeki Güvenlik Sekmesinde yer alan Internet, Yerel Internet,Güvenli Sitelere ait alanlarda "Tüm bölgeleri varsayılan düzeye sıfırla" tuşuyla düzeylerini düşürerek deneyebilirsiniz. ayrıca özel düzeyde verebilirsiniz. Size uyan hangi düzeyse seçme şansınız olacaktır.
İE'ye Shift Basılı tutup Sağ tıklayp Admin olarak çalıştırın. Ardından deneyin. Eğer direk site dışında manual olarak eklenti kurulumu varsa oradan kurun.
ie8 kullanıyorum win7 ile otomatik geliyor, bu arada eğer ie7 kurabilirsem (win7 üzerine) sorun hallolur çünkü ie7 de böyle bir sorun yok
fakat win7 üzerine ie7 kurulmaz herhalde
Acaba hizmetlerden activeye bi baksa bende elle idi ben entinlerştirdim ve böyle bir sorunla karşılaşmadım
başlattan arama çubuğuna hizmetler yaz gelen hizmetler simgesine tıkla oradan activeyi bul ve başlat
net bir bilgim yok ama dene çözüm olabilir
uyumluluk butonunu bilmiyorum diğer yolların hepsini denedim
hiç biri olmadı
uyumluluk modunda çalıştırıyorum yine olmadı
bende bakanlığa e-posta attım bakalım ne olacak
çözülemedi problem arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum
ilginiz ve emeğiniz için sağolun Allah razı olsun.
Birşey değil ama aslında önemli bir sorun kesinlikle bir yerde hata yapıyorsun yoksa bu bukadar sorunlu bir sorun değildir :D
BUnu başka bir tarayıcıdan denedin mi?
Örneğin:Opera,Mozilla FireFox
akicomBUnu başka bir tarayıcıdan denedin mi?ActiveX ie den başka tarayıcıda çalışmaz!!
Örneğin:Opera,Mozilla
bu arada söz konusu sayfa (giremediğiniz) ile ilgili yayınlanan herhangi bir sertifika var mı? Varsa bu sertifikayı yüklemek (MEB için düzenlenen sertifika) gerekli olabilir. Eğer gizliliği yoksa girmek istediğiniz sayfanın adresini verirseniz bakabiliriz.
1. "http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab" dosyasını bilgisayarınıza indirin..
2. Klasör içerisinde bulunan (sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını "c:\WINDOWS\SYSTEM32" ve ''Downloaded Program Files ''klasörüne kopyalayın.. sonra eylem merkezinden kullanıcı hesap denetimini'' hiçbir zaman uyarma'' durumuna getirin bilgisayarı yeniden başlatın bilgisayar açıldıktan sonra
3. başlat-çalıştır... (
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL
) komutunu verin..
bu şekilde çalışması lazım.. kolay gelsin..
alıntıdır windows 7 7100 rc de denendi çalışıyor