[Windows XP kullanıcısı],
Malwarebytes Anti-Malware 1.35'i sorunsuz bir şekilde yükleyip,kullanan bir arkadaşımızdan rica etsem bana:
Araçlar\İnternet Seçenekleri\Güvenlik\Özel Düzey\Güvenlik Ayarları İnternet Bölgesi==>Ayarlar==>{ActiveX ayarları}
fotosunu çekip forumda verebilir mi?(aşağıya doğru devam ettiği için ,mümkünse 2 foto olarak).
bende ki default ActiveX ayarları ile kıyaslamam gerekiyor,çünkü ben Malwarebytes Anti-Malware 1.35'i yüklemeye kalkdığımda sorun çıkartıyor.Ekranda bana gösterdiği hatalar:
edit:benim gibi aynı sorunu yaşayan birisi aşağıdaki foruma sormuş,önerilen çözümün hepsini denedim yine olmadı,aynı hataları vermeye devam etti.Bu sefer ActiveX den şüphelenmeye başladım,
---------
(diğer denediklerim):
a)internetden normal yükleme \kurulum yapıp,setup dosyasını
güvenli modda çalıştırmak,
b)yine internetden normal yükleme\kurulum yapıp,kurulum dosyasını açmadan önce adını değiştirip(.exe uzantısı ekleyip)öyle çalıştırmak,
c)Programın eski kalıntıları\artıkları\parçalarını\izlerini bilg.da taratıp,arayıp bulup temizleyip yeniden denemek,
d)portable versiyonunu güvenli modda denemek,
e)Service Pack 6 for Visual Basic 6.0: Run-Time Redistribution Pack (vbrun60sp6.exe)
yükleyip tekrardan denemek,
f)Başlat >çalıştır "devmgmt.msc" yazıp,
yukardaki menüden <<gizli aygitlari göster>> i seçip ,
tak ve çalıştır olmayan aygıtlar bölümünden TDSSserv.sys i deaktif edip,PC yi yeniden başlatıp,kurulumu denemek,
g)başlat\çalıştır'a
regsvr32 mbamext.dll
regsvr32 ssubtmr6.dll
regsvr32 vbalsgrid6.ocx
regsvr32 zlib.dll
'komutlarını tek tek uygulamak,
h)Güvenli Modda masaüstünden Combofix i çalıştırmak,
i)Mevcut güvenlik yazılımları ile eksiksiz(fullscan,deepscan)taramalar yapmak,
j)kurulumu gerçekleştirmeden önce mevcut güvenlik yazılımlarını deaktif etmek,kapatmak(çakışma olasılığı),
k)hata kodlarını nette araştırmak,
l)PrevX CSI 3.0 ile taratmak(demo sürümü old.için bulduğu 10 zararlıyı silmedi)(*)
------
(henüz denemediklerim)
a)ActiveX uygulaması,
b)Index.dat dosyalarını silmek;(arkasından) tüm[.temp]klasörlerinin içini boşaltıp öyle denemek,
c)Format atıp,daha sonra kurulumu gerçekleştirmek,
d)Antivirüs 2009 virüsünü temizlemek,(bunuda en iyi kendi temizliyor)
e)HijackThis raporu çıkartmak,
f)XP Cd si ile onarım yapmak(**).
(**)CCleaner ile alınan tdqem.dll hatasına ,
(*)
ActiveX ve Class sorunu ?!
Son Düzenleme: viking20 ~ 29 Mart 2009 20:39