Ad-Aware sorunu !!!

Arturo-Bandini
15-05-2010, 17:39   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

-Vista home basic sp2 32bit-

Arkadaşlar sistemimde kurulu olan eski ad-Aware yi güncelleştirmek için netten yenisini indirdim.Eskisinin kaldırılması gerektiği düşüncesiyle eski Ad-aware i kadırmak istedim fakat tam olarak kalkmadı yaklaşık 40kb kadar, -program ekle kaldır-da gözüküyordu.Onuda silmek isteyince windows installer hatası verdi(yanlış hatırlamıyorsam).İyi dedim bende yenisinin yüklemesini yapmaya çalışınca "eski versiyonu kaldırmanız gerekiyor" şeklinde bir uyarı aldım ne yaptım ne ettiysem kaldıramadım.Windows Installer ile alakalıdır diyerek Wındows Installerı hizmetlerden aradım ama bulamadım.

Daha sonra bende regeditten hkey local machine/software/microsoft/windows/current version/uninstall yolundan Ad-Aware i kaldırdım.Sonra yeni indirdiğim Ad-aware i yükleyim dedim fakat bu seferde direk karşıma uninstall çıkıyor.Uninstall ı yapıyorum restart attırıyor sonra tekrar basıyorum yine uninstall diyor yani kısır döngü şeklinde devamlı uninstall yapmaya çalışıyor installa geçemiyor.İşin ilginç yanı uninstall yapınca uninstall başarı ile tamamlandı yazısı da çıkıyor.
Fakat çoğunda bir hata mesajı veriyor bu hata mesajını tam olarak anlayamadım yardımcı olmanız umuduyla aşağı resimleri ekledim.

Ne yaptımsa Ad-Aware i yükleyemiyorum.En son sistem geri yüklemesi yaptım belki kayıt defterinden sildiğim içindir diye fakat aynı sorunlar yine devam ediyor yani ad-aware i yükleyemiyorum.Sistemimdeki eski ad-aware de de herhangi bir değiştirme yapmama rağmen(sistem geri yüklemeden sonra)o da artık çalışmıyor.Sorunumu nasıl halledebilirz şimdiden teşekkürler.

Sistem geri yüklemeden sonra mevcut ad_aware e basınca çıkan hata;

zannedersem kaynak yazılım yöneticisi yüklenemedi
diyor.

Yenisini kurmak istediğim zaman(mecburen uninstall yaptırıyor ve ona basınca çıkan hata) /yada tek başına uninstall yapmak istediğim zaman çıkan hata;
-Uygulama kaynağı bulunamadı-

Bu hata mesajına 2-3 defa tamam a tıklayınca uninstall  gerçekleştirildi yazıyor;

Bu uygulama kaynağını nasıl düzelticez?

Ayrıca şu an ki konuyla pek alakası yok ama belki bir fikir olması açısından veriyim.Skype programınıda kaldırmaya çalışınca Windows Installer hatası veriyor ki bu windows installer görev yöneticisi/ hizmetlerde yok.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not:Bu arada bilgisayarımda herhangi bir zararlı yazılım olduğunu düşünmüyorum.Her seferinde düzenli olarak taratırım.

Son Düzenleme: Arturo-Bandini ~ 15 Mayıs 2010 17:44
Kapalı Hesap (101323)
15-05-2010, 18:04   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

ilk önce  windows cd niz ile repair yapın  sonra yeni ad awareyi  yükleyin

Arturo-Bandini
15-05-2010, 18:09   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Ne yazık ki vista cd im yok.İşletim sistemim ,çoğu dizüstünde olduğu gibi içinde kurulu bir şekilde geldi. Tek yolu bu mudur başka alternatif bir yol yok mu?

Arturo-Bandini
15-05-2010, 22:22   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Yardım edebilecek birilerini bekliyorum.Üzgün

black_flood
15-05-2010, 23:18   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bu yazılım güvenilir bir yazılım değil olmadığı gibi panda versiyon 5.0 gibi kurması bir dert kaldırması bir ayrı dert olabiliyor.
 
regeditten manuel ellen sileceksin bu 1. şart yada my uninstaller ile sonra sistemini panda antivirüs yada kaspersky pure ile kurup güncellemeleri aldıktan sonra ful tarat kurulum tamamlanacaktır bu tip sıkıntıları genelde virüslü sistemlerde yapıyor virüs olmayan makinalarda ben daha ad- aware pro plus sorunu göremedim.
 
ayrıca bu zımbırtı yazılımın 500 tane virüs buldum dediğinde panda 1600 kaspersky ise 1350 tane rahat bulup siliyor. bilinmeyen tehditlere karşı koruma yok sality geldimi direk devre dışı kalıyor tarama motoru ad-aware ' nin