-Vista home basic sp2 32bit-
Arkadaşlar sistemimde kurulu olan eski ad-Aware yi güncelleştirmek için netten yenisini indirdim.Eskisinin kaldırılması gerektiği düşüncesiyle eski Ad-aware i kadırmak istedim fakat tam olarak kalkmadı yaklaşık 40kb kadar, -program ekle kaldır-da gözüküyordu.Onuda silmek isteyince windows installer hatası verdi(yanlış hatırlamıyorsam).İyi dedim bende yenisinin yüklemesini yapmaya çalışınca "eski versiyonu kaldırmanız gerekiyor" şeklinde bir uyarı aldım ne yaptım ne ettiysem kaldıramadım.Windows Installer ile alakalıdır diyerek Wındows Installerı hizmetlerden aradım ama bulamadım.
Daha sonra bende regeditten hkey local machine/software/microsoft/windows/current version/uninstall yolundan Ad-Aware i kaldırdım.Sonra yeni indirdiğim Ad-aware i yükleyim dedim fakat bu seferde direk karşıma uninstall çıkıyor.Uninstall ı yapıyorum restart attırıyor sonra tekrar basıyorum yine uninstall diyor yani kısır döngü şeklinde devamlı uninstall yapmaya çalışıyor installa geçemiyor.İşin ilginç yanı uninstall yapınca uninstall başarı ile tamamlandı yazısı da çıkıyor.
Fakat çoğunda bir hata mesajı veriyor bu hata mesajını tam olarak anlayamadım yardımcı olmanız umuduyla aşağı resimleri ekledim.
Ne yaptımsa Ad-Aware i yükleyemiyorum.En son sistem geri yüklemesi yaptım belki kayıt defterinden sildiğim içindir diye fakat aynı sorunlar yine devam ediyor yani ad-aware i yükleyemiyorum.Sistemimdeki eski ad-aware de de herhangi bir değiştirme yapmama rağmen(sistem geri yüklemeden sonra)o da artık çalışmıyor.Sorunumu nasıl halledebilirz şimdiden teşekkürler.
Sistem geri yüklemeden sonra mevcut ad_aware e basınca çıkan hata;
zannedersem kaynak yazılım yöneticisi yüklenemedi
diyor.
Yenisini kurmak istediğim zaman(mecburen uninstall yaptırıyor ve ona basınca çıkan hata) /yada tek başına uninstall yapmak istediğim zaman çıkan hata;
-Uygulama kaynağı bulunamadı-
Bu hata mesajına 2-3 defa tamam a tıklayınca uninstall gerçekleştirildi yazıyor;
Bu uygulama kaynağını nasıl düzelticez?
Ayrıca şu an ki konuyla pek alakası yok ama belki bir fikir olması açısından veriyim.Skype programınıda kaldırmaya çalışınca Windows Installer hatası veriyor ki bu windows installer görev yöneticisi/ hizmetlerde yok.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Not:Bu arada bilgisayarımda herhangi bir zararlı yazılım olduğunu düşünmüyorum.Her seferinde düzenli olarak taratırım.