ADLS Kullanıyorum telefon acılınca hat düşüyor ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
NbEa
28-03-2004, 20:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

evet adsl kullanıyorum (1mb) ama telefon çaldığında yada telefon açmaya kalktığımda hat düşüyor bu normalmi yoksa internet ve hattı bir arada kullanmak diye yapılan reklam tam tersine bir yalanmı ?

hasanyasin
28-03-2004, 23:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Internete bağlıyken eğer telefonunuzu aradığınız zaman, meşgul çalıyorsa o zaman bu yaşadığınız normal; zira siz data iletişimi ile ses iletişimini ayırmıyorsunuz. Bunu yapmak için "splitter" denen bir cihaz var. [Splitter: Ayırıcı] Bu cihaz birçok adsl modemle birlikte geliyor. Eğer sizin aldığınız modemle birlikte böyle bir cihaz gelmediyse, bunu satın alıp, telefon bağlantısı ve bilgisayarı ayırmanız gerekiyor...

NbEa
29-03-2004, 10:51   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

internete bağlıyken aradığımda telefon gayet normal çalıyor.. açıp konuşabiliyorum ama internet bağlantım düşüyor.. yada ben telefonu kaldırıp birini aramaya kalktığımda yani aradığımda hat düşüyor ve ben telefonu kapatana kadar da geri gelmiyor..

Adsl Modemim SpeedTouch 510 ve evde 2 bilgisayar olduğundan hup kullanarak hem bilgisayarları birbirine bağlıyorum hemde int paylaşımını veriyorum o konuda herhangi bir problemim olmadı ama dediğim gibi telefonla bir görüşme yaptığım zaman hat düşüyor bunun önüne geçmem için illa o cihazdan da mı satın almam gerekiyor yoksa telekomun bu hizmeti de bir faciadan ibaretmi yardımcı olursanız sevinirim..

hasanyasin
29-03-2004, 13:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Bunun Telekom A.Ş. ile bir ilgisi yok sevgili NbEa. Bu adsl teknolojisinin bir gerekliliği. ADSL'de, hat üzerinden data iletişimi yapılır ve bu telefonla iletilen ses verisiyle farklı bir şekilde çalışır. Bu da bize aynı anda hem sesli görüşme yapabilmemizi, hem de internet bağlantısını sürdürebilmemizi sağlar. Splitter öyle çok pahalı, yüksek teknolojili bir şey değil. Bir girişi var, hattı bağladığımız. İki çıkışı var, birine telefon, diğerine adsl modem. Anlayacağınız "üçlü fiş" gibi bir şey... Pahalı bir şey de değil, üç beş milyonu geçmez gibime geliyor; ama çatlasa patlasa 20 milyondur...

Micy
29-03-2004, 14:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
171 mesaj

Splitter hasan abininde dediği gibi ucuz birşeydir pek çok bilgisayarcıda bulabilirsiniz. Küçük bir daatıcıdır.

NbEa
01-04-2004, 19:46   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

Teşekkür ediyorum..

Damned Messiah
03-11-2004, 14:59   |  #7  
Taze Üye
7 mesaj

Onixon DSL 100U modemle beraber gelen splitter birazık farklı anlaşılan. Aslında sanki kablo girişi yapılabilecekmiş gibi görünen bir kablo girişi var ama içinde bağlantı yapılabileek herhangi biryer yok. Bunun yanında üç tane soket girişi var.
  Ben de modem, hat ve telefon kablolarını bu üç sokete taktım. Evet hepsi işlevini yapıyor ama ne yazık ki aynı sorun bende de var. Ahizeyi kaldırır kaldırmaz bağlantı kesiliyor. Sorunla karşılaşmış olan ve çözüme ulaşmış olanlar özellikle yardım ederse sevinirim.

eminayan
05-11-2004, 15:16   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

Valla, ben de adsl ile bağlanmak istiyorum ama henüz modem seçimi yapamadım. Ethernet bağlantı + 4 port + firewall özelliklerinde olmasında karar kıldım ama maka ve model seçimi yapamıyorum. ORIGO ASR 8400 diye bir modem dikkatimi çekti fiyatı da fene değilmiş (79$+kdv) karar veremiyorum. Bir de Telekom fiyatlarına (256 k için 49 milyon) kdv dahil mi hiçbir yerde göremedim. Teşekkürler...

Recep Baltaş
05-11-2004, 18:34   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
alıntı:
Gönderen : Damned Messiah

Onixon DSL 100U modemle beraber gelen splitter birazık farklı anlaşılan. Aslında sanki kablo girişi yapılabilecekmiş gibi görünen bir kablo girişi var ama içinde bağlantı yapılabileek herhangi biryer yok. Bunun yanında üç tane soket girişi var.
  Ben de modem, hat ve telefon kablolarını bu üç sokete taktım. Evet hepsi işlevini yapıyor ama ne yazık ki aynı sorun bende de var. Ahizeyi kaldırır kaldırmaz bağlantı kesiliyor. Sorunla karşılaşmış olan ve çözüme ulaşmış olanlar özellikle yardım ederse sevinirim.

bendede dsl100 u var bence salaklar kullanma klavuzunu türkçeye yanlış telaffuz etmiş.Kabloları yanlış yelere taktırtıyo manual.

mafaky
17-03-2005, 22:01   |  #10  
Yeni Üye
24 mesaj

Cool  Splitter bağlamak konusunda GENEL BİLGİ:

Dışarıdan gelen ve ADSL işaretini de taşıyan Telekom hattı başka hiçbir telefon vs. cihaza girmeden Splitter'in LINE girişine takılır. Splitter'in MODEM (veya ADSL) çıkış soketinden Modem'e doğrudan bir hat çekilir. Splitter'in PHONE (TEL) çıkış soketine ise istediğiniz sayıda Telli veya Telsiz Telefon cihazı, Faks, Telesekreter, hatta POS>cihazı ve Dial-Up modem'i paralel olarak bağlayabilirsiniz.

Splitter, genelde bir kibrit kutusu boyutlarında bir dağıtıcı/filtre ünitesidir. Bazı modellerde LINE girişi bir tarafta, MODEM (ADSL) ve PHONE (TEL) çıkışları diğer tarafta yer alır. Ama bazı splitterlerde LINE girişi ile MODEM (ADSL) çıkışı aynı tarafta, PHONE (TEL) çıkışı da tek olarak diğer tarafta yer alır. Ancak tüm giriş ve çıkışlar açıkça belirtilmiş haldedir!...

free_x_man
17-03-2005, 22:31   |  #11  
Yıllanmış Üye
475 mesaj

dostum uzun lafın kısası bir splitter al tak ve sorunun hallolmazsa yine yaz bak yardım sever arkadaşların burda.ben sana bir splitter vereyim ya da göndereyim diyecem ama ulaşım ücreti splitterin kandisinden pahalıya mal olur.ben 3 milyona satın alan bir arkadaşımı biliyorum.hiç uğraşma git bi tane al kurtul derim