Adobe CTO'su Kevin Lynch, Apple'da!

CHIP Online
23-03-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, bir zamanlar iPhone'u yerden yere vuran "düşmanını" sürpriz bir şekilde işe aldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ado ... apple-da_39344.html

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Apple, önde gelen rakiplerinden Adobe'un CTO'su Kevin Lynch'i teknoloji bölümü ikinci başkanlığına getirdiğini açıkladı.


Apple'ın eski CEO'su Steve Jobs'un Flash'ı sert bir dille eleştirdiği, Flash'ın iPhone'un pil ömrü, güvenlik ve performans açısından Apple'ın web sayfasında yaptığı açıklamalar biliniyor. Lynch ise Apple'ı sıkça eleştirmesiyle tanınıyor. 2009'daki bir Adobe geliştirici konferansında iPhone'un üzerinden silindirle geçilen video, Lynch'in fikriydi. Lynch, 2010'da ise Flash'ın HTML5'ten daha üstün olduğunu söylemişti.


Tüm bu yaşananların ardından Lynch'in işe alınması, Apple hayranlarının kafalarında bazı soru işaretleri uyandırmıyor değil.


Ancak Lynch'in ilk Mac'lerin geliştirilmesine rol oynadığı, Apple'ın şirket içi bir projesi olan General Magic için yazılım geliştirdiği, dolayısıyla Apple'ın işletim sistemini yakından tanıttığı biliniyor. Lynch aynı zamanda Apple'ın mobil cihazları ve bulut üyelikleri üzerinde de yoğunlaşacak. Lynch'in eski şirketi Adobe'un üyelik modelinde kaydettiği başarı, Apple için iyi bir işaret.

Tüm Konu: Adobe CTO'su Kevin Lynch, Apple'da!

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: www.chip.com.tr