adobe photoshop 7.01 turkce karekter sorunu?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
meteor
26-01-2004, 17:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

bu sorunu yasayıp aşa bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum

hasanyasin
27-01-2004, 16:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Metinleri notepad'de yazıp photoshopa yapıştırırsanız sorun hallolur. Ben PhotoShop'ta doğrudan Türkçe yazabiliyorum ve bunun için windows registry'de bir şeyler yaptım diye hatırlıyorum ama ne olduğunu anımsayamadım...[V]
Notepad'de yazdığınız yazıları PhotoShop'ta hala bozuk türkçe karakterlerle görüyorsanız bunun iki sebebi olabilir:

1.Seçtiğiniz font türkçe karakterleri içermiyordur.
2.İşletim sisteminiz, ansi code tablosu olarak türkçe'yi kullanmıyordur.

1.Sorunu, Font Creator Program gibi bir font editörü kullanarak, istediğiniz fontlara türkçe karakterleri kendiniz ekleyebilirsiniz. Font Creator Program için, http://www.high-logic.com/fcp.html adresine bakabilirsiniz.

2.Sorunu daha basit bir şekilde, Denetim Masası>>Dil ve Bölgesel Seçenekler (Control Panel>>Regional and Languge Options) bölümünden, işletim sisteminizin, unicode olmayan programlar için kullanacağı dili "Türkçe" olarak seçmek suretiyle çözebilirsiniz...

idemircan
10-02-2004, 23:26   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

Selam..
Aynı problemi bende yaşadım.Fakat bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kısa adı ATM yani Adobe type maneger font programını kullandım ve memnun kaldım.Eğer teğmin edip kullanırsan eminim problemin çözülecektir.NOT:Bu programa TÜrkçe font yüklemek şartıyla...

Gülümseme

acar33
29-11-2004, 21:23   |  #4  
Üye
65 mesaj

Dostum Adobe Photoshop 3D Yazılımları kısmına girmez bilgine...