ADSL abone sayısı Avrupa gibi olamaz!

CHIP Online
08-07-2008, 17:48   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Telekomünikasyon Kurumu başkanından ADSL aboneleri, Youtube ve siber suçlarla ilgili samimi açıklama

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ADSL ... bi-olamaz_7689.html

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, başkasının bilgisayarına izinsiz girmek olarak tanımlanan "zombi"nin engellenmesi ve kişisel hakaret içeren sitelerin kapatılması yönünde acilen düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Özellikle kişisel hakaret içeren sitelere ilişkin başta "popüler" kişilerden çok sayıda başvuru olduğunu ifade eden Acarer, şöyle devam etti: "5651 Sayılı Kanun'da belirtilen katalog suçlara (intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve Atatürk'e hakaret), 'kişisel hakaret' ve "zombi" olmak üzere 2 yeni suç eklenmesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kişisel hakaret içeren sitelerin kapatılması ve başkasının bilgisayarına izinsiz girmek olarak tanımlanan 'zombi'nin engellenmesini amaçlayan düzenlemenin birkaç ay içinde TBMM'ye getirilmesini hedefliyoruz.

Burada amaç, mağduriyetin giderilmesi. Şu andaki düzenlemeye göre, kişinin, hakkında açılan ve hakaret içeren siteyi kapattırmak için mahkemeye gitmesi gerekiyor. Sitenin kapatılması için mahkeme kararı gerekiyor. 'Zombi' ise bir tür hacker'lık. İnternet açıkken birisi bilgisayarınıza giriyor ve kontrol altına alıyor. Bu yolla bilgi hırsızlığı yapılabiliyor. Zararlı içerikler, sizin bilgisayarınızda haberiniz olmadan depolanabiliyor. İyi bir kullanıcıysanız fark edebiliyorsunuz. Bunun da yasaya girmesi lazım. Usul, esas ve müeyyidelerin belirlenmesi lazım."


Tüm konu: ADSL abone sayısı Avrupa gibi olamaz!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in söyledikleri arasında katıldıklarınız ve katılmadıklarınız...

erkanc
08-07-2008, 20:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Bence sansür gereği kadar yapılmalı önümüzde bir youtube olayı var aç kapa aç kapa artemaya döndü yani yapcakları yasaklamayıda dozunda yapmaları gerekir

Fattur
14-07-2008, 18:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

adsl abonesi yurtdışı kadar olur neden olmasın adam abartıyor. ;)
ama sansür kesinlikle olmamalı.İnsanın haklarına taciz edilmiş oluyor...
Özgürlükler engelleniyor....