merhaba adsl konusunda forumda bulunan 19 sayfayi da inceledim. fakat cozum bulamadim. yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.
telekomcu arkadaslar 10 yasindaki oglum evde iken gelip baglanti yapip gitmisler. soru sorma imkanimiz da olmadi.
usb girisinden baglanti yapmislar. ethernet kablosuda takılı olarak bırakılmış ama baglanti usb girisinden yapiliyor.
ilk bir iki gun calisti simdi baglanti problemi yaşıyorum. modem vasıtası ile kurulum sayfasına geliyorum. orada internete bağlı olduğum yazılı ve surf yapabilecegime dair not çıkıyor.
internete bağlı olduğuma dair windows saati yanında yanıp sonen işaret var. yerel ağ bağlantısı hız 100.0 MBps durumu bağlandı yazıyor
fakat hiç bir şekilde download yapamıyorum ve internet explorer sayfasından adres açamıyorum.
modem uzerindeki dsl ışığı ve power ışığı surekli yanıyor. usb ışığı arasıra yanıp sonuyor. bağlantı özelliklerine tıkladığımda giden ve gelen hanelerinde paket hareketi var. bu internete bağlı olduğumu mu gosteriyor.
yapmam gerekenleri kısaca anlatabilirmisiniz?
bir de modemi ethernet kartından bağlamaya çalıştığımda ethernet ışığı surekli yanıyor dsl surekli yanıyor fakat icraat yok. acaba modemin ethernet bağlantı kısmı mı arızalı yoksa bilgisayarın ethernet kartında mı arıza var? bunu nasıl anlayabilirim.
1. datron markali modemimle ethernet kablosu ile bağlanamıyorum.