Arkadaşlar kolay gelsin... ADSL ile internete bağlanan bilgisayara antidialer programı yüklemek gerekir mi? ADSL hattından dialer programları numara çevirebilir mi? Chip dergisinin geçmiş sayısında bununla ilgili bir şey okuduğu hatırlıyorum fakat unuttum ve hangi sayısında olduğunu bilmiyorum..[:I] Sanki çevirmeli ağlarda gerekiyor ADSL'de gerek yok gibi hatırlıyorum...
ADSL bağlantısına Antidialer yüklemek gerekirmi?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Hayır gerek yok.Adsl nin telefonla zaten alakası yok bir kablosunu kullanıyor o kadar.Ama dialer programlarından başka ajan yazılımlar da var.Onlar arama yapmasalar da bilgisayarına zarar verebilirler bu nedenle Spybot S&D veya Adaware gibi bir programı sürekli güncelleştirerek kullanmanı önerim.Bir de çok güçlü bir firewall kullanmayı unutma.(winxp sp2+son çıkan yamaları kullanıyorsan windowsun kendi firewallı yeterli olacaktır)Sen sen ol autoupdate'i sakın kapatma...
Teşekkürler soDifficult... xp sp2 kullanıyorum (güncel) ve ayrıca adaware güncel ve onuda düzenli olarak kullanıyorum. Peki bir soru daha bu ADSL hattı üzerinden ayrıca telefon görüşmeside yapsam (bir alet varmı o aleti satın alıp bağlattıktan sonra) antidailer program yüklemem gerekir mi?.... Ayrıca "windows xp formunda bulunan windows gezgininde hata var konu başlıklı sorumda bana sorduklarını cevapladım haberin olsun. :)
Adsl'nin yapısı normal telefon görüşmesi yapmak için uygun değildir(digital olmasından dolayı).Bunun için bir alet var mı bilmiyorum ama sanırım varsa da bu çevirmeli modemden(normal modem) başka bir şey olmazdı.Adsl üzerinden telefon görüşmesi yapmak için ise Net2Phone yazılımlarını kullanabilirsin.Bunlar internet üzerinden hizmet veren servisler, ve diğer telefonlarla daha ucuza görüşme yapmanı sağlıyorlar.Ama aylık sabit bir ücret alıyorlar ve sen onların izin verdiği bölgeleri bu bir ay boyunca sabit ücretinin dışına çıkmadan sınırsızca arayabiliyorsun.Yani olay şu sen bir sisteme üye oluyorsun(senin santralin olmuş oluyor bu sistem.Digital sinyallerin digital olarak sisteme iletilir.Sistem bunu analog sinyale çevirip aradığın kişinin numarasına yönlendirir.Karşıdan gelen sinyallerde aynı süreci tersinden yaşar) senin istediğin numara sisteme bildirilince sistem o numarayı arıyor ve sizi görüştürüyor.Bence daha türkiye de yaygın değil(aslında şu anda türktelekom haricindeki özel telefon görüşmesi yapmanı sağlayan şirketler de aynı şeyi yapıyor.).Sen şimdilik skype,msn,yahoo,icq gibi mesajlaşma yazılımlarının pc2pc sesli görüşmelerini kullanabilirsin onlar bedava ve dünyanın heryerini arayabilirsin.(Telefonu değil tüm pc'leri).Kullandığın yazılımlar güvenliğin için yeterli sen keyfine bak ve tüm yeni windows yamalarını her zaman ilk çıktığı an kur...
Valla duyduğuma göre aynı hat üzerinden (internet üzerinden değil) normal telefon görüşmesi bir alet sayesinde yapılabiliyormuş. Yani telekom aynı hat üzerinden hem internet hemde telefon hizmeti verebiliyormuş (tabi bunun için bahsettiğim o küçük aleti bağlatman gerekiyormuş.. fiyatıda 20-30$ civarındaymış)..Neyse yinede dediğin gibi hiç kurcalamaya gerek yok en iyisi senin dediğin gibi keyfimize bakmak ve GÜNCEL KALMAK..:))) İlgine teşekürler soDiffucult...
Alıntı: Valla duyduğuma göre aynı hat üzerinden (internet üzerinden değil) normal telefon görüşmesi bir alet sayesinde yapılabiliyormuş. Yani telekom aynı hat üzerinden hem internet hemde telefon hizmeti verebiliyormuş (tabi bunun için bahsettiğim o küçük aleti bağlatman gerekiyormuş.. fiyatıda 20-30$ civarındaymış)
Cevap: O farklı ona splitter deniyor ama adsl ile alkası yok normal telefonunu kullanıyorsun arama yapmak için
biliyorum konu eskidi ama yaklaşık bir kaç gün önce nereden bulaştığını anlayamadığım bir yazılım normalde arıyor 8,35 yerine arıyor 5 yazıp bağlanmaya çalıştı tabi ben hemen kestim gerekli temizlik işlemlerini yaptım. bir daha başıma gelmedi ama bu acaba adsl'e de bir dialer mı uydurdular? sorusunu aklıma getirmedi değil. bilgisi olan varsa iletsin ve de her ihtimale karşı dikkatli olun derim. inşaalah yanılıyorumdur. ama yazılım dünyasnda yapmadık birşey bırakmıyorlar diye düşündüğümde şüphelerim artıyor.
kardeşim çok haklısın ben bi yazılım ve web tasarımcısı olarak. şahsen çok kızıyorum..
bazı arkadaşlarım bu anti dialer programlarını tasarlıyolardı bir ara sonrada eskidi.
Bilemiyorum insan oglunun aklı bunlarla ugraşacagına gidip iyi bir işte çalışıp ekmegini kazanamazmı..