adsl bağlantısını % 20 artırma

fahr_i
15-02-2007, 01:05   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
110 mesaj

http://bloodhacker.org/showthread.php?t=4144

Adsl bağlantısını %20 verimli kullanma

Arkadaşlar, normalde adsl hızımız yüzde 80 le çalışır Windows bu bağlantının %20sini varsayılan kendi işlemleri için ayırır ve bunu %100 yapma yolunu anlatıyorum. evet adsl hızını yüzde 20 arttıran bi olaya tanık olmak isterseniz şu adımları izleyin ve görün.ama windows xp professional kullanıcılarına.

Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam

ben denedim bir artış farkı yaşadım gibi

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 29 Nisan 2007 11:20
BOOMFUNKMCS
15-02-2007, 01:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

Windows xp internet hız sınırlamasını kaldırmak

Dikkat !! Sadece Windows Xp professional için Windows xp prof. sadece 80 % internet hızını kullanıyor. İnternetinizin hızını 20 % coğalta bilirsiniz.
Bunun için : Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam yapmanız yeterli.

-----Windows xp internet hız sınırlamasını kaldırmak:
Windows xp pr. sadece %80 internet hızını kullanıyor. İnternetinizin hızını %20 daha artırabilirsiniz. Bunun için : Başlat/çalıştır/gpedit.msc>bilgisayar yapılandırıcısı yönetim şablonları >ağ Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla etkin bant genişlik sınırı "0" olarak girmeniz yeterli.

fahr_i
15-02-2007, 01:51   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
110 mesaj

ben senin yazını gördüm fakat çok uzun olduğu için okumadım gözden kaçırmışım başka bir yerde görünce paylaşayım dedim
iki link vermişsin ikisindede çok uzun ben erentu arkadaşımızın yazısını da gördüm bir polemik yaşandıktan sonra yayınladı
xp açılış sorunu na bir yorum yaparsın herhalde benim de öyle bir problemim var

RTURKHAN
15-02-2007, 15:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
199 mesaj

arkadaşlar bu işlemleri wireless üzerinde bağlanıyorsam nasıl yaparım yükseltebilirimmi...

BOOMFUNKMCS
15-02-2007, 15:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
RTURKHAN
arkadaşlar bu işlemleri wireless üzerinde bağlanıyorsam nasıl yaparım yükseltebilirimmi...
arkadaşım bunun wireless kullanmakla bir alakası yok.burada amaç RAM larin daha fazla kullanılması.RAM kapasiten ne kadar yüksekse bağlantıda da o kadar rahatlık yaşarsın.fakat xp nette RAM lerin %80 ini kullanıyor ve amacımız %100 yapmak.

cell-o
15-02-2007, 18:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

windows xp altında yüksek kaliteli bir internet bağlantısını sağlayacak olan yeni bir hizmet daha etkinleştirilmiş durumda.söylentilere windows xp kullanalabilir bant genişliğinin yüzde %20 rezerve ediyor.microsoftan yapılan açıklamalara göre deinternet bağlantısı kuran programlar eldeki bant genişliğinin yüzde 20'sine kadar olan kısmı kullanabiliyor.ancak söz konusu rezervasyon çok kısa bir zaman aralığında gerçekleştiği için kullanıcılar bu durumun farkına varamıyor.söz konusu program herhangi bir veri göndermediği zaman ise söz konusu rezerve alan doğrudan diğer uygulamaların kullanımıma açılıyor.bu nedenle böyle bir ayar hız arttımı yapmayacaktır.sadece hız arttırımını MTU değerini yükseleterek yapılabilir.fakat bu hızıdan ziyade download/upload hızına etki eder.örn:dr.tcp programıyla tcp receive windows değerini yükselterek yapılır.yani böyle Qos ile hız artar gibi yanlış yazılara kanmayınız.

kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 15 Şubat 2007 18:31