bugün adsl modem kurmaya gittiğim bir işyerindeki ilgili kişiye internet ve telefon için aynı hattın kullanılabildiğini söylediklerinde ilgili kişi telefoncusuna duvar içi paralel telefon hattı çektirmiş
yetkili kişi duvarların yeni sıvandığını duvarı kırma yada ekstra bir kablo çekme ihtimalimin olmadığını söyleyince splitter'ı nereye takacağımızı ilk önce şaşırdım.
modemi taktığımda telefonda parazit oluyordu,splitter'ı telefona takınca internet bağlantısı kesiliyordu. Çünkü paralel bağlantıdan her iki tarafa da geçiş vardı ve dsl ile telefon sinyalini ayıramıyordum.Aşağıya çizdiğim tabloda ki gibi net bir durum da yoktu ortada tesisat network hattı ile iyice karışmıştı
10 dk'lık bir beyin fırtınasından sonra aslında çok basit ama pek uygulanmayan birşey buldum.Çift splitter'la işi çözdüm.
Sizde birgün böyle birşey ile zor durumda kalırsanız bu şekilde bir bağlantı kurabilirsiniz.Sorunsuz çalışıyor.
2 noktasındaki splitter takılmayınca telefon sorunsuz ama dsl kesiliyor
3 noktasındaki splitter takılmayınca dsl sorunsuz ama telefon parazitli
NORMAL BAĞLANTI İÇİN DUVAR İÇİ 1 NOKTASINDA BİR ADET SPLİTTER GEREKLİ VE YETERLİ
Belki bunu daha önce deneyen veya bilen vardır.Ama ben bunca senedir ilk defa yaptım.
Burada telefon ve dsl için hat çekmesi gerektiği söylenen ve elektrikçi ya da telefoncu geçinen teknisyenin aklına şaşarım.