ADSL'DE IIS CONFIGURASYONU NASIL YAPILIR !!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
seyfigo
29-05-2004, 00:32   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Arkadaslar herkese merhaba,

Bugun sizlere, ADSL kullanicisi olupta IIS kurmak isteyenlerin ve sayfalarini kendi makinasinda host etmek isteyenlerin cok isine yarayacak

bir bilgi vermek istiyorum...

MODEM ROUTER VE IIS CONFIGURASYONU:

Kendi router'im zoom x4 oldugundan haliyle zoom menulerine gore orneklemeler yapacagim, ama baska markalarda da menuler asagi yukari ayni

oluyor...

IIS' kurup calisir duruma getirdiginizi kabul ediyorum.

Oncelikle yapmaniz gereken ;kendi  makinanizin "lan connection" ayarlarina girip,
tcpip ayarlarindan makinaya, router'inizin DHCP araligi disinda kalan sabit bir ip atamak,

(ornegin zoom modemlerde dhcp araligi default olarak :  10.0.0.3 ten 10.0.0.13 e kadar olan ip araligidir)

ben kendi denemelerimde

sabit ip olarak :10.0.0.27
Subnet mask icin:255.255.255.0
default gateway :10.0.0.2
dns icin        :10.0.0.2 verdim...

Bu ayarlari yaptiktan sonra sirada modem ayarlari var :

modem'de "virtual server" 'a girip,  makinaya atamis oldugumuz sabit ip'ye 80'inci porttan girisie musade etmek icin gerekli ayarlar

yapiliyor

Burada host ip adres'e: makinaya vermis oldugunuz

sabit ip'yi     : 10.0.0.7
public port'a   : 80
private port'a  : 80

veriyorsunuz....

Bu ayarlari yaptiktan sonra sayet internet explorer'a 10.0.0.27 girerseniz, iis'te host edilen web sayfasinin acildigini, ancak
dis ip'niz olan 81.XX.XX.XX ile baslayan ip adresinizi girdiginizde,
modem interface'inin sifre panelinin sizi karsiladigini goreceksiniz !!!

Bu sorunu cozmek icin, modem interface,inin port'unu 80 haricinde bir port'a ornegin 8080'e atabilirsiniz (zoom modem icin bu ayar  "misc

configuration" 'dan yapiliyor)...

Bunu yaparsaniz da: kendi dis ip'inizi girdiginizde hicbir sey acilmadigini,
ancak size ait bu dis ip'yi giren birinin web sayfasini problemsiz gordugune sahit olacaksiniz, bu sorunu cozmenin yolu ise, web server

kurulu olan bu makinanin internet'e proxy server arkasindan cikmasi...

Bunun icin internet'te bulacaginiz free proxy adreslerinden birinin ip'sini ve portunu internet connection ayarlarina girerseniz

iste o zaman siz artik internet'e 81.xx.xx.xx ip'siyle degilde proxy server'in ip'si arkasindan cikacaginiz icin, artik kendi makinaniz'a
81.xx.xx.xx ip'sini girdiginizde sayfanizin artik problemsiz acildigina sahit olacaksiniz...

Ben kendi denemelerim icim http://www.deluxnetwork.com/pgs/proxy.php

adresinden bi proxy aldim  ve sonucccc mukemmellllll, hersey problemsiz calisiyorrrr !!!!

Bugunluk bu kadar herkese kolay gelsin....

selamlar

SEYFIGO

seyfigo
29-05-2004, 01:04   |  #2  
OP Yeni Üye
20 mesaj

ARKADASLAR PARDON YAZILAR KUCUK CIKMIS, TEKRAR YOLLUYORUM !!!
Arkadaslar herkese merhaba,

Bugun sizlere, ADSL kullanicisi olupta IIS kurmak isteyenlerin ve sayfalarini kendi makinasinda host etmek isteyenlerin cok isine yarayacak

bir bilgi vermek istiyorum...

MODEM ROUTER VE IIS CONFIGURASYONU:

Kendi router'im zoom x4 oldugundan haliyle zoom menulerine gore orneklemeler yapacagim, ama baska markalarda da menuler asagi yukari ayni

oluyor...

IIS' kurup calisir duruma getirdiginizi kabul ediyorum.

Oncelikle yapmaniz gereken ;kendi makinanizin "lan connection" ayarlarina girip,
tcpip ayarlarindan makinaya, router'inizin DHCP araligi disinda kalan sabit bir ip atamak,

(ornegin zoom modemlerde dhcp araligi default olarak : 10.0.0.3 ten 10.0.0.13 e kadar olan ip araligidir)

ben kendi denemelerimde

sabit ip olarak :10.0.0.27
Subnet mask icin:255.255.255.0
default gateway :10.0.0.2
dns icin :10.0.0.2 verdim...

Bu ayarlari yaptiktan sonra sirada modem ayarlari var :

modem'de "virtual server" 'a girip, makinaya atamis oldugumuz sabit ip'ye 80'inci porttan girisie musade etmek icin gerekli ayarlar

yapiliyor

Burada host ip adres'e: makinaya vermis oldugunuz

sabit ip'yi : 10.0.0.7
public port'a : 80
private port'a : 80

veriyorsunuz....

Bu ayarlari yaptiktan sonra sayet internet explorer'a 10.0.0.27 girerseniz, iis'te host edilen web sayfasinin acildigini, ancak
dis ip'niz olan 81.XX.XX.XX ile baslayan ip adresinizi girdiginizde,
modem interface'inin sifre panelinin sizi karsiladigini goreceksiniz !!!

Bu sorunu cozmek icin, modem interface,inin port'unu 80 haricinde bir port'a ornegin 8080'e atabilirsiniz (zoom modem icin bu ayar "misc

configuration" 'dan yapiliyor)...

Bunu yaparsaniz da: kendi dis ip'inizi girdiginizde hicbir sey acilmadigini,
ancak size ait bu dis ip'yi giren birinin web sayfasini problemsiz gordugune sahit olacaksiniz, bu sorunu cozmenin yolu ise, web server

kurulu olan bu makinanin internet'e proxy server arkasindan cikmasi...

Bunun icin internet'te bulacaginiz free proxy adreslerinden birinin ip'sini ve portunu internet connection ayarlarina girerseniz

iste o zaman siz artik internet'e 81.xx.xx.xx ip'siyle degilde proxy server'in ip'si arkasindan cikacaginiz icin, artik kendi makinaniz'a
81.xx.xx.xx ip'sini girdiginizde sayfanizin artik problemsiz acildigina sahit olacaksiniz...

Ben kendi denemelerim icim http://www.deluxnetwork.com/pgs/proxy.php

adresinden bi proxy aldim ve sonucccc mukemmellllll, hersey problemsiz calisiyorrrr !!!!

Bugunluk bu kadar herkese kolay gelsin....

selamlar

SEYFIGO

resilence
31-05-2004, 21:57   |  #3  
Üye
52 mesaj

bu sefer de büyük olmuş bir daha yaz belki o zaman forumun bozduğun şekli düzelir :-(