ADSL de kablosuz internet paylaşımı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
DeathBlow
20-04-2004, 23:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba benim bir sorum olacak..

Ben adsl e geçmeyi düşünüyorum. Bağlantıyı üç bilgisayara paylaştırmam gerekecek (bir masaüstü iki dizüstü bilgisayarla).

Fakat eğer lan kurarsam masaüstünü server olarak kurmam gerekecek, buda dizüstülerden biri internete girmek istediğinde masaüstünün açık olmasını gerektiriyor.Ben böyle olsun istemiyorum çünkü zahmetli olacak.

Bunun daha kolay bir yolu varmıdır. Bir modemi üç bilgisayara nasıl paylaştırabilirim? üçü aynı anda aynı modemi kullanabilirmi?

Asıl sorum eğer böyle birşey oluyor ise bunu kablosuz bir şekilde gerçekleştirebilirmiyim?

Saçma gelebilir (kusura bakmayın network bilgim 0 sayılır) mesela dsl modemi bilgisayara değilde direk kablosuz ağ kartına taksam böyle birşey olabilirmi?

Bir bilgisayar firmasının broşüründe Linksys diye bir markanın ürünleri var adsl gateway demiş, acaba bu benim istediğim tarzda birşeymidir?

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

gencetas
08-05-2004, 17:05   |  #2  
Taze Üye
3 mesaj

kablosuz paylaştırmak için iki yol var 1. si her bilgisayarlara kablosuz ağ kartı takıp bir tanede erişim noktası almalısın (access point).
2i yol kablosuz ağ kartlarından birini adls dağıtıcı + kablosuz ağ kartı özellikli alarak yapabilirsin...

Banned
08-05-2004, 19:03   |  #3  
Banlandı
1,133 mesaj

adsl modemleri wriless desteklileri var onu aldınmı 3 adetde blotod adaptörü al olay bitsin

bytoshıba
24-05-2004, 19:09   |  #4  
Yeni Üye
47 mesaj

tabıkı mumkun ama sen ona cok para odersın kulfetlı bır onun yerıne 8 swıch al ısın daha rahat olur bırbırınızı ılgılendırmezsınız nette gırecegınız zaman

s_man
25-05-2004, 00:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

bağlantıyı bağımsız kullanabilmen için, modemin router özelliğğii olması yeter.Eğer switch almadıydsan bir tane kendinden switcli modem alırsın olur biter.Ben zoom x5 kullanıyorum memnunum.