Hiçbir download yapmadığım halde,hergün yaklaşık 100 mb download gösteriyor.Son iki aydır 3 gb kotamı da bu yüzden aştım.Acaba virüs olabilir mi makinemde,gerçi panda yakalayamadı.Metastock gibi sürekli download yapan programlarıda kaldırdım,yardımcı olursanız sevinirim.
adsl de kota problemi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Selam
Kota problemi dediğin gibi virüsten kaynaklanıyordur. Eğer gerçekten bir veya daha fazla virüs varsa sana Microsoft AntiSpyware yi öneririm. Microsoftun sitesinden indirebilirsin trojan temizlemede bire bir sana mutlaka yardımı dokunur.
Anti virüs programını kaldırıp başka bir programla güvenli modda tarayıp öyle bir dene... Birde download ve upload ı gösteren programlar mevcut ücretsiz olanlardan bir tanesini kurup oradan neyin çıkış yapmaya çalıştığını görebilirsin...
blackmore , internette dolaşırken de bişeyler indiriyosun bunun da 'download' a dahil olduğunu biliyosundur umarım . yani gün boyu tam gaz dolaşmakta 100 mb indirmene sebep olabilir .
Günde ortalama sekiz saat internetteyim ve hiçbirşey indirmiyorum.Microsoft antispyware birşey bulamadı.
sörf yaptığın sitede ki introlar , yüksek çözünürlükteki resimler ,flash animasyonlar veya dinlediğin radyo vb. şeyler de buna sebep olabilir.
birde şimdi aklıma geldi bi ara bende de sebepsiz yere DL oluyordu ( netmetter kullandığım için anında farkına varmıştım ) ve dikkat ettim de bişeyler indikçe svchost.exe nin boyutu da artıyordu(görev yöneticisinden takip etmiştim) . sonralarda kendiliğinden düzelmişti ama yaklaşık bir hafta sürmüştü galiba . şimdilik aklıma gelenler bunlar
Bu iş için.
1. Virusten süpheleniyorsan www.norman.com adresinden norman anti virüs yazılımınıindirmeni ve güvenli modda taratmanı öneririm.
2. Makinende ki gereksiz portları kapatmanı. Zaten bir ev kullanıcı için 3 adet temel port vardır.
HTTP - FTP - (Unuttum:()
Web sayfalarında gezinirken bazen resimleride kapatabilirsin istersen. Biraz tasarrufa geçersin.
Sanırım sorun Winamp ' ta ki İnternet radyo ve TV 'lere gösterdiğim yoğun ilgiden kaynaklanıyormuş.İki gündür girmiyorum downloadum çok düşmüş.
slm senin problemin yok herkesin öyle çünkü telekom kotalı kullanıcılara yeni kural çıkartmış ve internette sayfaları bilgisayara yüklerken aynı zaman da kotayada yazıyor ama sen adware ve avast antivirüs professıonal kur