ADSL'de Takılma ve Download Sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kosteback
01-09-2005, 23:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

1- PC'im web sitelerini açarken takılıyor.

2- MSN Messenger'daki arkadaşlarımdan dosya alırken ve bir siteden download yaparken dosya yüklemesi yarıda takılıyor. PC çalışıyor ama dosya inmiyor. Örneğin %65'de takılıyor ve kapatıyorsunuz. 2. denemede de %65'de takılıyor.

3- Bu sorunlar sadece ADSL kullanırken oluyor, dial-up bağlantıda sorun çıkmıyor ve başka bir bilgisayarla aynı modemde aynı işlemleri yapınca da sorun çıkmıyor.

Antivirüs, Antispy programları yüklü. Internet Explorer kullanıyorum ama Firefox'da da aynı problemleri veriyor. Sistem özellikleri:
Win XP (SP2 yüklü)
Pentium 4
1.40 GHz
1.00 GB RAM
128 MB G-Force FX 5200 Ekran Kartı

Eğer bu sorunumu çözebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!!!

kosteback
07-09-2005, 19:28   |  #2  
OP Taze Üye
2 mesaj

Nolur, bir yardım edin. Hiç bir sitede çözüm bulamıyorlar!

Selçuk İslamoğlu
08-09-2005, 06:20   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Malesef ADSL'de böyle sorunlar yaşanabiliyor. Telefon hattını parazitlere karşı kontrol ettirebilirsin. Analog modemlerde farkedilmese de yüksek hızlı ADSL'de soruna yol açıyorlar.

Bunun yanında ADSL modeminde bir sorun olabilir ama benim tavsiyem öncelikle bir DNS sunucusu IP'si bulmaya çalış. Web'deki açılmamalar genelde TT'nin DNS sunucularının gerçekten bir çalışıp, bir çalışmamasından dolayı.

Tabi en kötü ihtimalle 4440375'e arıza kaydı vermeyi unutma

Eyüp Korkusuz
08-09-2005, 09:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Selçuk abimizinde dediği gibi TURKDNS AYAR programı ile otomatik olarak en hızlı dns leri bulabilir böylece direkt DNS IP lerine bağlanabilirsin... Programı indirmek istersen link aşağıda...