Arkadaşlar bir konu hakkında beni aydınlatın lütfen..
Şimdi benim bu Adsl Faturası bana gelmedi.
Yani Telefon Faturası geldi ama 15Milyon gibi çok az bir rakam var.
Birde internet yazan yere bakıyorum Faturada miktar yazmıyor.
4 Şubatta abone olmuştum..Ay sonu ayrıca fatura gelir diyor bazı arkadaşlar bana şubat sonu gelmesi lazım değilmiydi ilk adsl faturasının?Mart sonu oldu hala bişey ödemedim.Yani şubat ayı hala gelmedi bana.Bilgisi olan varsa bi aydınlatsın lütfen..
Adsl Fatura
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Fatura gecikmiş olabilir ya da yoldadır, endişelenme, istersen bir PTT şubesine git, aklında soru kalmaması açısından iyi olur. ADSL ye geçtiysen normal telefon faturasına senin ücretin artık yansımayacaktır, yani yeni bir fatura gelecek, bu kesin.
http://fatura.telekom.gov.tr/ birde burdan bakmayı dene.
163'ü ara oradan 2 'yi tuşla sonrada 10 haneli adsl numaranı gir oradan öğren.
doğrusu benimde henüz hiç faturam gelmedi. bugünlerde bekliyorum ama bakalım telekom bize bir gol atmaz inşallah...
arkadaşlar faturanızı mutlaka bi şekilde öğrenin , faturayı sakın ha beklemeyin .çünki bi arkadaşımada fatura gelmemişti ve oda "nası olsa gelir " diye pek dikkate almalıştı . ve sonuç olarak da telekom bunun adsl sini faturayı ödememiş diye kesmişti .bende böyle olunca gittim telekoma sordum adsl borcum var görünüyordu ama telefon faturası gelmesine rağmen adsl faturası yoktu . iiki benim bu durumdan haberim olduda adsl kesilmeden gittim ödedim . sonuç olarak sakın ha faturanın gelmesini beklemeyin bi şekilde öğrenin
ya zaten adsl faturası normal telefon faturasından ayrı gelmiyormu?
bildiğim adsl ile normal telefon sanki apayrı iki hatmış gibi...baksana 163'te bile ayrı ayrı sorguluyorsun. tel bayiine de sorduğumda ikisine ayrı ayrı bakmışlardı...ama siz siz olun faturanızı araştırın. sadece adsl'de değil normal telefonda da öyle problemler olabiliyor.telefonu ilk açtırdığımda adamlar faturayı 31 ocak ta kesmişler.son ödeme tarihi de şubat 24'ü. faturam ne zaman ulaştı yine şubat 24. allahtan daha da geçikmedi de cezaya falan kalmadı. tabi ondan sonrada bana ders oldu. artık telefon bayiinden veya 163'ten ara ara faturamı sorguluyorum. bana kalırsa sizde öyle yapın.
Bilgilerinizi paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar..Şimdi arıyorum.Sonucu iletirim.Tekrar sağolun..
banada aynı şey oldu fatura gelmedi dediğiniz heryere baktım bundan 2 hafta önce ama borcunuz yok diyolar bende bekliyorum bakalım ne çıkacak.
Arkadaşlar bu 163 arayıp 2'yi tuşladığımda bana yine ayırıyor işte :
Kablo , Mobil , vs..vs.. diye.Biz burada hangisini tuşlayacağız.
Adsl yada internet demiyor ki bi yardımcı olun..
fatih belki biraz erken basıyorsundur. yoksa orada sadece iki seçenek var: 1-normal tel 2- adsl, ısdn vs...
sen iyisimi 163 tuşla anonsu dinle sonra 2'ye bas. sonra sna adsl no soracak o zaman 10 haneli adsl no gir sana söyler... kolay gelsin
Heey Millet..İnanmayacaksınız..
Geçen ay 3Gb'lık kotamı geçmediğim halde yani internette kota sorgulama sayfasında gözüken 2.554Mb. Bu 163'ten sorguladığımda 61Milyon borcunuz var dedi.Üzerine birde 15 Milyon tel.Faturası sonuç ortada.Çok iyi bir kazık yedik yani..
Valla ben artık iptal ettiriyorum adsl'yi..Bu ne yavf soyuyorlar bizi resmen.Hayır kotayı geçsem içim yanmayacak.
Buraya kadar.Bu gün kapattıracağım.Hoşçakalın millet..
Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler..
Aylık Transfer Bilgileri
Yıl Ay Toplam-Upload Toplam-Download
-----------------------------------------------
2005 Şubat 2.721.206.691 286.212.262
(2,534 GB) (272,953 MB)
2005 Mart 1.674.846.081 185.506.249
(1,56 GB) (176,913 MB)
Valla abi Transfer bilgilerim.Görün rezaleti.
Böyle Telekom'unda...
dostum bi yukarda yazdığın iki aylık faturanını dökümanları . peki faturan da 2 aylık mı ? (yani ilk defa mı adsl faturanı ödeyeceksin ) öyle ise normal. bende de fatura gelmemiş ve telekoma sormuştum ve bana iki aylık (ocak + şubat ) 65 ytl borcum olduğunu söylemişlerdi bu değer normal .
29+29 bu toplamın dışında kalan ise abonelik ücretimi taksite böldürmüştüm o oluyor . umarım hala burdasındır
Yavf ben daha hiç fatura ödemedim.
4 Şubatta aldım aboneliği.
Şimdi bana bir fatura geldi telefon bu burada hattıda ilk defa aldığımdan bunu taksit yaptım.Yani hat açma parasını.5Milyon küsür aylık taksitleri var.Birde sabah telefon ettim 163'e adsl numaramı girdim 61 milyon dedi.Yani bu 2 ay toplamı mı oluyor?
Tamam 2 aysa okey ama sedece geçen aysa yandık.Senin dediğinden anladığım 2 ay toplamı.Yani mart bitmeden mart'ıda dahil etmişler.
Öyleyse ok..Doğru mu anlamışım??
bence hemen bağlı olduğun telekom müdürlüğünü bas. internettende limit kullanım bilgilerini çıktı al beraberinde götür. bu adamlarher türlü sakat işi yapabilirler. bizim arkadaşlara limitsiz yerine limitli faturası gönderince gelezmi 250 küsür YTL. valla sorun soruşturun ha. öyle her söylenene inanmayın.
bugün benim adsl faturam geldi (mart ayına ait olan ). bi an için mart ayı bitmeden nası fatura gelir diye düşündüm ama ücretlerimiz sabit ya o sebepten dolayıdır. ha kotayı aşarsak n olur bi sonraki aya devrediyodu galiba . yanlış hatırlamıyosam telekomdakiler öyle söylemişlerdi ama dediğim gibi tam hatırlamıyorum . zaten dikkat edersen faturanda "önceki aydan devir" diye yazılmış bi yer de var .
Teşekkürler Hocam..Valla bakacağız artık fatura nezaman gelecek acaba?Sana geldiğine göre banada yakındır gelmesi..Saol herşey için..
arkadaşlar bugün benim şubat ayı faturam geldi ve son ödeme tarihi 30/03/05 niye 1 ay gecikmeli geliyo.
Sanırım bu bilgi yardımcı olacaktır:
ADSL'yi hangi ay içinde açtırdıysanız o ay içinde adsl faturası gelmez. örneğin Şubat 4 te Adsl açılmış ise, şubat ayında hiçbir ücret ödemezsiniz. Mart ayı faturası geldiğinde şubat ayı eklenmiş şekilde gelir. Yani 4 şubatta açılan bir adsl için "25 günlük şubat ücreti+mart ücreti+bağlantı ücreti" fatura edilir. "Son ödeme tarihi 30 mart" olan fatura bahsettiğim döneme aittir. şubat ve mart beraber fatura edilmiştir. Adsl sonradan ödemeli değildir. Nisan ayı ücretini nisan sonuna kadar ödersiniz. Eğer kotanızı aşarsanız bu bir sonraki ayın faturasına yansıyacaktır.
adsl açıldıktan sonraki ay sonuna doğru eğer hala faturanız gelmemiş ise bir türlü borç sorgulamanızı yapın. Zaten ilk ay problemini aştıktan sonra nezaman nekadar borcunuz olduğunu tahmin ederekten fatura beklemenize gerek kalmayacak. Benim adsl faturlarım gelmiyordu. Bunun için 3 kez dilekçe ile durumu bildirdim,adresimin kontrol edilmesini istedim, 5 ay sonunda fatura gelmeye başladı.
Arkadaşlar şöyle bir durum söz konusu oldu..
Şimde ben 4 Şubatta açtırdım..Dediğiniz gibi fatura mart ortası geldi..Toplam borç 61Milyon..Kota aşılmamış.Bu arada 256 3gb kotalı olan tarifeyi kullanıorum..Şimdi benim anlamadığım ben 4 şubatta açtırınca gelen bu 61milyonluk faturaya mart ayıda mı katıldı?
Bunu anlamadım nasıl katılıyorki fatura bana mart bitmeden geldi.Yada söylediklerinizi ben mi yanlış anladım..Şimdi mesela nisan ortası oldu hala görünürde fatura yok.Bu ayki faturam kotayı aşmadımsa ne olcak..Valla ben çok karıştırdım bu durumları..
İnşaalah derdimi anladınız :)
ya ben 17 ocaktan beridir kullanıyorum. ilk ay kampanyadan beleş diye gelmedibir şey demedim. ama bugün 12 nisan ve hala hiç bir fatura yok. ben rahatsız ourum böyle şeylerden. arayp sorsum defalarca bir defasında kampanyadan yararlanan abonelerde problem var düzelir dediler. ama nafile gelmedi. bir daha aradım bu ay gelir dediler.ama benim telekoma itimadım yok. bu hafta sınavlarım bitsin gidip dilekçe verecem ve işi resmiyete dökecem. en azından başımıza çorap örmek için bir bahaneleri kalmaz. bu sorunu paylaşan başka var mı merak ediyorum???
kota lı larda tam olarak bilmiyorum ama bende soyle oldu
kasım 10 da falan actırdım adsl i kasım ve aralıktaatura gelmedi. aralık sonunda 130 milyon bi fatura geldi.
arastırdım. 30 milyonu kasım icin 50 milyonu aralık için ve diğer 50 milyonu adsl açılış parasıymıs.
Buraya kadar bi sorun yok gibi gozukuyor.
telekom beni su sekilde dolandırdı. bilişim fuarında telekom standında diyolar ki eğer fuar suresince buradan önkayıt yaparsanız sizden acılıs parası olan 50 milyonu almicaz. bende dedim nede olsa adsl sart simdi actırayım da 50 milyon az odeyeyim. tabi 1,5 ay sonra 130 milyonu ve bunun 50 milyonunun acılıs oldugunu gorunce sınırlendim. aldım elime fatura yı gittim telekom avcılar a. derdimi anlattım ve bana 50 milyonun alınmaması gerektigini ve kaydı alan kisinin yanlıslıkla belirtmeyi unuttugunu ve bizim gibi birkac kisi daha oldugunu ve artık yapabilecekleri birsey olmadıgını soylediler.
telekom kazıklama da sınır tanımıyor. bakalım daha ne yöntemler geliştirecekler.