ADSL hızı iki katına çıkıyor :))
- 1
- 2
Yılbaşından beri bu geyiği dinliyoz. Sıktı ama. Yapacaklarsa yapsınlar artık. Aylardır bu bu konuyu gündeme getirip duruyorlar icraat yok. Artık görmeden inanmam. Daha önce de en ciddi yayın organlarında okuduk gördük, olmadı.
Kasım da olacakmış...
inş altyapı kaldırabilecek haşe getirilmiştir...
acaba limiti de arttıracaklar mı?...
sadece hız artıcakmış kota aynı kalacak. oysa kotanında artması lazım bence...
Bence kotaların artması değil kalkması gerek.
acaba dünyanın başka bir ülkesinde kotalı adsl varmı?ben olmadığını düşünüyorum.zaten kota koymak saçmalık,japonlar saniyede 1mb indirirken biz 26kb sürünüyoruz yazık.ama unuttuğum bişey var,adamlar bizden teknoloji olarak 50yıl ileride,neyse umarım bizde o günleri görürüz...
abi boşverin hızı ya fiat düşşün ytr dunyanın hangi yerınde 256kbps lik bir bağlantı 49ytl ye denk geliyor walla yawaş olsun ama hıuzlı olsun ytr yurt dısında 256 kbps ye para almayan ülkeler varr
hacker_23 ;
"yawaş olsun ama hıuzlı olsun" ne demek ?
Yaw Kablonet hem daha yavas hemde daha pahalı nasıl iş bu anlamadımki...
Yok ya ben bu konuda okadar da iyimser değilim açıkçası..
Belki AB'ye girersek (o da en azından 10-15 yıl sonra)bir ara internet kullanıcılarını hatırlarsa devlet küçük bi değişiklik yapar belki.En azından Kotayı kaldırmak gibi.
Ama bu da küçük bir ihtimal.
ya yurt dışındaki kuzene 256 dan bvahsedince gülüo adamlarda var 16mb bağlantı bizde o günleri görebilecekmiyiz.
bu şartlar altında zor.adamlar kurumu nasıl olsa eşşek gibi çekmek zorundalar kahrımızı zihniyeti ile yönetiyorlar.zaten satmaya niyetleri vardı millete öyle bir bıktırma politikası uyguladılar ki telekomun üç kuruşa satılmasına nerededeyse mendil alıp oynayacaktık.şimdi gelen patronun da mevcut şartları zorlayıp kapasiteyi arttırmaya yönelik teknolojik atılımlar atttıracağını hiç sanmıyorum ayrıca zaten patronun bu fahiş fiyatlardan da vazgeçeceğine hiç ihtimal vermiyorum.bu altyapı mevcut hızları bile zor karşılıyor bir de 512 yapacakmış.yok yaw.bu masalı bir japona anlatsak bize bi yeri ile güler : )
Ya arkadaşlar bunlar bu işin altından kalkamazlar bir faturayı doğru düzgün yapamayan bir telekom nasıl 512'ye geçer. Aylık 49 YTL diyorlar bana 70 kusür YTL geldi bunlar insanı soymaktan başka birşey yapmazlar. Herkese Selamlar...
beyler söylemeyi unuttum.japonyada 100mb internet bağlantısı kaç para haberiniz var mı?sıkı durun bizim paramıza göre 4 ytl.hayır yanlış yazmadım bakın tekrar yazıyorum.sadece 4 ytl.şimdi size modemi de yanında veriyorlar desem oha dersiniz değil mi?maalesef öyle bana demeyin telekoma deyin.ayda 4 ytl ve modemi de hediye veriyorlar. :( biz hala dandik 256 kb için servet ödüyoruz.adamlar mb ile geziniyorlar.
ya 100MBps kaldıracak modem de mi üretmiş bu caponlar....
neyse ümitvar olalım belki bizde de bir gün olur. ömür yeterse bizde görürürüz belki...
Alıntı:
Arkadaşlar 1 temmuzda adsl 256 sınırlıya abone oldum.fatura 22
eylülde
geldi 58.75 ytl.
E şaşırdık haliyle.Sonra yakın tanıdığım bir bilgisayarcıdan
kardeşim
bilgi aldı bu bilgisayarcı telekom ile çözüm ortaklığı kurmuş
ve
Türkiyede adsl abonelik rekoru kırmış.Güvenilir yani.
Neyse olay şu.Şimdi telekom telefon faturalarını dönem dönem
alıyor.mesela eylül dönemi ekim dönemi gibi.Yani aylık.Ve 2.
olarak
faturalandırmayı şöyle yapıyor.Ekim dönemi faturası ne ise onu
size 1
ay sonra yani kasımın ortasında yolluyor ve son ödeme tarihi
kasımın
sonu oluyor.yani tahsilatı 1 ay sonra yapıyor.
ADSL de 1. kısım böyle yani siz ne zaman abone olursanız olun
faturalandırma dönem dönem.ilk ay hariç.ilk ay ayın 10 unda
bağlanırsanız ayın sonuna kadar hesaplar ve ondan sonraki ayı tam
hesaplar.Neyse uzatmadan sadede geleyim.
2. kısımda uyanık telekom milleti bilgilendirmiyor.Yani tahsilatı
hemen yapıyor.
yani
diyelimki 1 temmuzda abone oldunuz.
1 ağustosa kadar beleş.1 ağustos-1 eylül arası 29 ytl (ağustos
dönemi)
1 eylül - 1 ekim arası (eylül dönemi) 29 ytl toplam 58 ytl.
şimdi burada ne oldu.telekom ağustos faturası ile beraber eylül
faturasını peşin alıyor bundan sonrada öyle olacakmış.şimdi
benim ekim
dönemi faturam ekim sonunda gelecek kasım sonu değil.ve 29 gelecek.
EEEEE ben eylül döneminde kotayı aşarsam ne olacak nasıl 29 ytl
diyebi
lirsiniz.o da şöyle eylülde dönem bitmeden faturayı yolladığı
için
fazla kullandığınızı o ay yollayamaz bir sonraki ayın faturası
ile
yollayacak.
Son birşey daha.Telekom ilk faturaya bir ücret daha katıyormuş
kardeşim anlattı ama anlamadım ne olduğunu.ben ayın başında
bağlandığım için bende o miktar az.ama ortadan bağlanan için
biraz
fazlaymış.Bu para bir defaya mahsusmuş.
zaten hp öyleydi ki...
yaklaşık mart ayından beri faturam geliyor...
ve gelen fatura içnde bulunulan ayın sonuna kadar geçerli.
hadiye birsiniz ki ben kotayı aştım ne olacak. onuda sonraki aya ekliyorlar.
diyelimki ayın daha 15i ve siz adsl abonelik iptaline karar verdiniz. ozamanda telekom merkezine gidip faturanızı ptal eder ve sadece tahhakkuk eden gerçek fatura miktar kadar ödersiniz...
benim bildiğim bu hep böyleydi. yeni bir şey değil yani....
ilk paraya glince banada beleş ay hariç ilk iki ay fatura gelmediydi zamanında. sonra fatura bir geldi birikmiş. 120YTL falan çıkarmışlardı. aradaım kesinti mesinti falan sonra düzelttirdiler 100 YTl ödedimdi.. yani dikkatli olun. özellikle ilk ve toplu faturlarda...
ametle........
hayırlı olsun . ;) " 512 Kbps "
Hızı yükselen varmı acaba limitli kullanıcılardan. bende bi değişiklik yokda
alıntı:
Gönderen : iozkaptanHızı yükselen varmı acaba limitli kullanıcılardan. bende bi değişiklik yokda
var var.aksarayda oturuyorum ve hızım arttı.eskiden download hızım 25 ile başlar 18-19 arası sabit kalırdı.şimdi 120lerle başlıyor ve 50-48 arası sabit kalıyor.darısı başınıza.
Evet, bu hız sözde mi arttı ne! Bende de bir değişiklik yok. Modem açıp kapamak hatta, resetleyip yeniden ayarlamak falan da işe yaramadı. Hadi hayırlısı...
BU arada free_x_man, ne mutlu sana!
alıntı:
Gönderen : iozkaptanHızı yükselen varmı acaba limitli kullanıcılardan. bende bi değişiklik yokda
Arkadaşlar acele etmeyin. hepsii bir gecede ayrlayamazlar ya. bir kaç gün sürer dönüşüm. ben umardım ki bir kasımdan evvel biter bu dönşüm diye. ama yetiiştirmediler anlaşılan. evet şimdi baktım akşam 256 idi şimdi 512 olmuş benimki de...
had darsıı geride kalanların başına....
arkadaşlar ya benim kafama bir şey takıldı.benim bağlantımda sorun yok.şu an hızım 512 fakat bir arkadaş bilgisayarından bazı ayarları yapmazsan 512 olmzı gereken hızdan tam olarak istaifade edemezsin dedi.böyle bir şey var mı?yani herhengi bir ayar yapmam gerekir mi?ben gerekmediğini biliyorum ama yine de bir bilene damnışayım dedim.
- 1
- 2