elmander sana nacizanane fikrimi ve tavsiyemi bildireyim...
yaklaşık 2 sene boyunca ttnetin adsl ini kullandım.. 1024/256 4 gb kotalı paketini..
aylık 29 ytl olarak girdim 10 ytlde ev telefonu tabikide ama inan bana hiç bir faturam 29 gelmedi 1 ay evde bile olmasam 5 günde kotam doluyor...
sürekli kota aşımı diye benden para alıyorlar ortalaama internet foruram 35 lira +10 lirada telefon faturası geliyor 45 lira...
kablo nete girebilirsen hiç düşünmeden gir derim ttnetin interneti ortalama 5 saate bir kopuyor.. hem snaa ön gördükleri hızı kesinlikle veremiyorlar yani ben en fazla download hızımı 700 mb olarak gördüm 1024 tamamen fasa fiso... ki zaten tarifedede teorik hızını bilodirmiş..
heleki internetin yoğun kullanıldığı bir semtte isen ki ben ankardayım ve bulunduğum muhitte neredeyse her evde iternet var ve her yer apartman inan bana çekilmez bir hal alıyor o 1024 lük ttnetin paketi...
internetini paylaşacaksan illa ttnetin 4048 lik olan sınırsız paketini al fiyatı pahalı ama hiç değilse 3 kişi aynı anda download a girerse hiç değilse net kullanılır bir halde kalır...
tek kulanacaksan kesinlikle ttnetin 1024 lük kampanyasına kanma..
bu arada smyl adsl de ttnetten toplu satın alıp müşterilere perakende olradak satıyor yani ttnetten hiç bir farkı yok sadece smyl adsl sizden de kar alıyor.. bu bakımdan tamamen saçmalık aray aaracı sokmak...
ha şimdi kendi alt yapısı ile internet hizmeti sunan türk net var.. türkcell in ortaklığı ile bu işi yapıyorlar ve ttnete göre tarifeleri çok daha ucuz...
ama yine evine telefon bağlatman gerekecek...
bunları üşündüğünde ben sana kablo nete geç derim tabi cablolu yayın varsa bulunduğun yerde...
hat açok güzel kampanyalarıda var 1024/256 mbs sınırsız interneti 29 ytl ye veriyor +1 ytl daha verirsen tüm cablolu tv yayınlarınıda sana bedavaya veriyorlar... kurulum ücreti olarak sendne 3o ytl istiyorlardı 3 aylığına kampanya yaptılar ve kurulum ücretide vermiyorsun...
modemi istersen sana taksit yapıyorlar yada peşin alabilrisinde yaklaşık 50 ile 75 ytl arası olması lazım...
en güzel yanı ise cablo netin gerçekten teorik olan hıızna ulaşabilir olması..
fiberoptik alt yapısı sayesinde daha kaliteli ve kesinlikle kesintisiz internet keyfini yaşa derim.. açılmayan siteler v.s. lere kesinlikle inanma...
ttnetin bakır kabloları üzerinden (!)sonsürat internetinede inanmam:D bakır kablodan nekadar sürat beklerisinki ?
dediğim gibimümkünse cablo net derim en faydalı hali internetin hem uydu anteninde yoksa +1 ytl ver derim al paşa paşa cablolu tvnde olsun evinde...
eğerki kablolu yayın şebekesi yoksa senin semtinde ozmaan türk netten al derim interneti ttnetten değil..
ttnetin tarifeleri inanbana çok daha pahalı ve çok yavaş...
umarım yardımcı olmşumdur..
çok kısa bir zaman sonra cablo net üyesiyim...
saygılarımla...
MBA