ADSL - Kablo Net

elmander
02-07-2008, 13:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Selamlar arkadaşlar,

İnternet bağlatmayı düşünüyorum. 1 haftadır araştırma safhasındayım. Şu anda iki seçeneğim var.

1. si alt komşularım (toplam 3 daire) ile birlikte 1024 sınırsız ADSL abonesi olarak interneti aramızda paylaşım yapmak

2. si Türksat Kablo Net'in sınırsız 256 mbit kablo netine sadece benim abone olmam.

ADSL 'yi aşağı yukarı biliyoruz. Fakat Kablo net ile daha önce hiç deneyim yaşamadığım için çekincelerim var. Forumda baya mesaj okudum Kablo net ile ilgili. Kimisi memnun kimisi memnun değil. İkilemdeyim.

Kablo netin benim açımdan en cazip tarafı telefon hattına gerek kalmadan internet bağlatabilmem. Çünkü ADSL 'de internet bağlatmak istediğimde önce telefon hattı almam gerekiyor ve bu telefon hattıda hiç görüşme yapmasam ayda en az 10 ytl ekstra fatura demek. Yani internet 1024 sınırsız 49 ytl buna 10 ytl de telefon parası eklediğimizde 59 ytl oluyor bunu da 3 kişiye böldüğümde 20 ytl düşüyo adam başı.

Kablo nette ise 19 ytl ye 256 mbit internet alınabiliyor.

Forumda çoğu kişi kablo nette sitelere girememe veya çok yavaş girme konusunda problem yaşadığını belirtmiş.

Sizce gerek internet üzerinden online oyunlardaki performans, gerek download hızı ve sitelere giriş açısından hangi seçeneği seçmem daha mantıklı.

Son Düzenleme: elmander ~ 02 Temmuz 2008 13:52
sah1n
02-07-2008, 14:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Sana şöyle söyleyim eğer 3 komşu bağlanacaksanız internete online oyun felan oynayamazsın çünkü aşırı derecede lag ve loss olur helede biri webcam açtımı veya dl yaptımı interneti sömürür resmen.Kablo net e gelince hiç kurmadım bilmiyorum.
Ama 4gb kotalı kullanabilirsin ben ayda 29 ytl ödüyorum.Çok güzel bağlanıyorum sanada onu tavsiye ederim.

elmander
02-07-2008, 14:16   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

Öncelikle cevabın için teşekkürler. Evet bağlantı yavaşlığı konusunda çok haklısın. Düşünsene 1 kişi download yapıyor bir kişi msn den web cam ile konuşuyor sende gel counter oyna :)) 1024 mbit 4 gb sınırlı ADSL 29 ytl üstüne aylık en az 10 ytl de telefon faturası koyduğumuzda 39 ytl yapıyor. Sırf bu telefon yüzünden ADSL 'ye girmekten çekiniyorum. Telefon şu an için bana gereksiz çünkü cep telefonları işimi görüyor. Aslında çok gereksiz bir bağımlılık, sırf bir ürünü satmak için başka bir ürüne bağımlı yapıyorlar. ADSL için telefon hattına gerek olmasa tüketiciye daha az maliyetli olacak. Kablo nette sırf telefona gerek yok diye kafama yatıyor da onda da sorunlar konusunda emin olamıyorum.

SaMaRRa
02-07-2008, 14:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

sah1n dediklerine kulak ver bence

ayrıca 3 kişi neti kullanırken olduki biri asılsız yapılmayacak bişey yaptı.3 ünüz birden gidersiniz. kesinlikle hoş birşey değil. bas bas bağırıyorlar net bağlantınızı kimse ile paylaşmayın diye. ben kablosuz kullanıyorum ve komşum haberim olmadan girmiş gelen faturaları sorma.(4gb sınırlı)

lafın özü net bağlatıyorsan kendin bağlat sadece. eğer kablosuz kullanacaksan şifre koymayı unutma(bu konudada yardımcı oluruz. elimizden geldiğince)

bende ttnet kullanıyorum diğer sistemleri kullanmadığım için bilgim yok. ayrıca smile adsl de var. onu niye düşünmedin merak ettim.

şimdiden hayırlı olsun.

elmander
02-07-2008, 14:33   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

SaMaRRa kardeş paylaşım konusunda söylediklerin çok doğru. Paylaşım yaptığında kimin nereye girdiği muamma. Fakat asgari ücretin 550 ytl olduğu günümüzde sınırlı internetin aylık ücretinin 29 ytl ve telefon sabit ücretinin de 10 ytl olarak toplam 39 ytl olması bence çok fazla. Maliyeti düşürebilmek için araştırma içerisindeyim. Dediğim gibi smile adsl aklıma hiç gelmemişti. Birde onu inceliyim.

SaMaRRa
02-07-2008, 14:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

şunuda ekliyim şimdi bide 19 ytl falan diyip duruyorlar. onlar belirli bir süre için. bunuda göz önünde bulundur derim.

elmander
02-07-2008, 14:40   |  #7  
OP Taze Üye
9 mesaj

Evet.
modemsiz 4 ay süresince 19 ytl
modemli 3 ay 19 ytl.

Ama dediğim gibi telefon ücretlerini kimse hesaba katmıyor.

emre__
02-07-2008, 15:40   |  #8  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

arkdaşlar azcık bekleyin telefon hattıne gerek olmuyacakmış radyoda haberlerde duydum tekelomu mahkemeye vermişler büyük bi ihtimalle telefon zorunlu olmayacakmuş bi sonuçlansın ona göre alırsın...

elmander
02-07-2008, 15:52   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj

emre__ kardeş dediklerin doğru mu? Eğer doğruysa ve mahkeme lehimize karar verirse beklemek daha yararlı olur.

emre__
02-07-2008, 23:46   |  #10  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

valla ben trt radyo4 ün yalancısıyım orda söyledi haberlerde...

MBAA
03-07-2008, 03:11   |  #11  
Üye
54 mesaj

elmander sana nacizanane fikrimi ve tavsiyemi bildireyim...

yaklaşık 2 sene boyunca ttnetin adsl ini kullandım.. 1024/256 4 gb kotalı paketini..

aylık 29 ytl olarak girdim 10 ytlde ev telefonu tabikide ama inan bana hiç bir faturam 29 gelmedi 1 ay evde bile olmasam 5 günde kotam doluyor...

sürekli kota aşımı diye benden para alıyorlar ortalaama internet foruram 35 lira +10 lirada telefon faturası geliyor 45 lira...

kablo nete girebilirsen hiç düşünmeden gir derim ttnetin interneti ortalama 5 saate bir kopuyor.. hem snaa ön gördükleri hızı kesinlikle veremiyorlar yani ben en fazla download hızımı 700 mb olarak gördüm 1024 tamamen fasa fiso... ki zaten tarifedede teorik hızını bilodirmiş..

heleki internetin yoğun kullanıldığı bir semtte isen ki ben ankardayım ve bulunduğum muhitte neredeyse her evde iternet var ve her yer apartman inan bana çekilmez bir hal alıyor o 1024 lük ttnetin paketi...

internetini paylaşacaksan illa ttnetin 4048 lik olan sınırsız paketini al fiyatı pahalı ama hiç değilse 3 kişi aynı anda download a girerse hiç değilse net kullanılır bir halde kalır...

tek kulanacaksan kesinlikle ttnetin 1024 lük kampanyasına kanma..

bu arada smyl adsl de ttnetten toplu satın alıp müşterilere perakende olradak satıyor yani ttnetten hiç bir farkı yok sadece smyl adsl sizden de kar alıyor.. bu bakımdan tamamen saçmalık  aray aaracı sokmak...

ha şimdi kendi alt yapısı ile internet hizmeti sunan türk net var.. türkcell in ortaklığı ile bu işi yapıyorlar ve ttnete göre tarifeleri çok daha ucuz...

ama yine evine telefon bağlatman gerekecek...

bunları üşündüğünde ben sana kablo nete geç derim tabi cablolu yayın varsa bulunduğun yerde...

hat açok güzel kampanyalarıda var 1024/256 mbs sınırsız interneti 29 ytl ye veriyor +1 ytl daha verirsen tüm cablolu tv yayınlarınıda sana bedavaya veriyorlar... kurulum ücreti olarak sendne 3o ytl istiyorlardı 3 aylığına kampanya yaptılar ve kurulum ücretide vermiyorsun...
modemi istersen sana taksit yapıyorlar yada peşin alabilrisinde yaklaşık 50 ile 75 ytl arası olması lazım...

en güzel yanı ise cablo netin gerçekten teorik olan hıızna ulaşabilir olması..

fiberoptik alt yapısı sayesinde daha kaliteli ve kesinlikle kesintisiz internet keyfini yaşa derim.. açılmayan siteler v.s. lere kesinlikle inanma...

ttnetin bakır kabloları üzerinden (!)sonsürat internetinede inanmam:D bakır kablodan nekadar sürat beklerisinki ?

dediğim gibimümkünse cablo net derim en faydalı hali internetin hem uydu anteninde yoksa +1 ytl ver derim al paşa paşa cablolu tvnde olsun evinde...

eğerki kablolu yayın şebekesi yoksa senin semtinde ozmaan türk netten al derim interneti ttnetten değil..

ttnetin tarifeleri inanbana çok daha pahalı ve çok yavaş...

umarım yardımcı olmşumdur..

çok kısa bir zaman sonra cablo net üyesiyim...

saygılarımla...

MBA

Son Düzenleme: MBAA ~ 03 Temmuz 2008 03:12
elmander
03-07-2008, 08:33   |  #12  
OP Taze Üye
9 mesaj

MBAA kardeş açıklaman ve yönlendirmen için teşekkür ederim. 4 sene önce sınırsız 256 mbs ADSL kullanmıştım ve dediğin gibi download hızım 18-19 arasında seyrediyordu. Tabi o zaman telefon kullandığım için telefon ücreti konusunda pek sorunum yoktu. Şimdi telefon ihtiyacım ortadan kalktı ve ekstra 10-12 ytl vermek açıkçası gücüme gidiyor. O yüzden kablo neti araştırdım. Forumlarda kullanıcılar internette bazı sitelere girememe gibi problemler bildirince kafamda soru işaretleri oluşmuştu. Yanlız bir düzeltme yapıyım 1024/256 mbs sınırsız internetin kablo net ücreti 39 ytl, 512/128 mbs sınırsız internet ise 29 ytl. Açıklamalarından kafamdaki soru işaretlerinin çoğu kayboldu. Sanırım kablo net alacam. Alırsam da 29 ytl olanından alacam. Düşünsene 29 ytl internet ücreti bundan 12 ytl de telefon ücretini çıkardığımda internetin maliyeti 17 ytl oluyor bana :)) Şimdi tek sorun bulunduğum muhitte kablo netin olup olmadığı artık onu da turksatla konuşacam. Tekrardan cevap veren tüm arkadaşlara tşk ederim.

MBAA
06-07-2008, 01:03   |  #13  
Üye
54 mesaj

işin görüldüyse ne mutlu bize...

fiyattaki yanlışlıktan dolayıda kusura bakma...

kablo netin kendi sitesinde bulunduğun semtte olup olmadığınıda çok basit bir şekilde öğrene biliyorsun...

linkini vermiyorum belki forumda yasaktır diye ama internetten online tüksat diye arat çıkar;)

saygılarımla...

MBA

canavaroski90
06-07-2008, 16:25   |  #14  
Yeni Üye
21 mesaj

2 - 2,5 yıldır TTnet kullanıcısıyım, 256 ile başladık güya hz artışı yaptılar, çok güzel göz boyadılar , kotayı 1 gb artırıp hızımızı 4 katına çıkardılar saolsunlar. Bende bu konuyla ilgili bir başlık açmştm, yardımcı olanlarada tekrar teşekkür ederim.

Arkadaşım sakın bu söylediklerimi genel algılama (zaten TTnetin genel olarak doğru dürüst yapabildiği/yaptğı birşey yok!) bunlar benim düşüncelerim. TTnet süşünüyorsan SAKIN ama SAKIN düşünme, günde 10 keze kadar bağlantımın koptuğunu bilirim (Ankarada kızılayın dibinde oturuyorum!). Kötü reklamsa evet sonuna kadar karalama kampanyası ! BU şirkete 1 kuruş daha kazandırmayın. Ne vaadettiklerini veriyorlar, ne sorununuza çözüm buluyorlar. Geçen hafta telefonumuz arızalydı, 3 gün aradım 4. gün geldiler sağolsunlar. (tekrarlıyorum Anakra'nın göbeğindeyim!)

ADSL hakkında bilgi almak için arıyorum, bazı müşteri temsilcileri düşman gibi açıyorlar telefonu. Bir ay 7 GB gelmişti downloadım ve o ay memleketteydim :).Ne itiraz kabul ediyorlar nede hatalarını.

GEçen gün TV de utanmadan açıklama yapan bir bakana şahit oldum " Avrupada en ucuz kotalı internet sunan ülkeyiz" diyordu. Yani bu insan öyle utanmazki, nasıl bir araştırma yapmış, nerelere bakmış bilemiyorum ama avrupada hiçbiryerde kota kavramı bizimki gibi değil. Almanya da 1024/256 10€, ve kotanızı aşınca hızınız 256/64 e düşürülüyor sadece. Evet en ucuz biziz...

"Fiberoptik kablo döşeyeceğiz, daha hızlı, daha verimli internete kavuşacağız" vaatleri suya düştü, yalan oldu.. 1 yıl boyunca reklamını yaptılar, döşediler mi bilmiyorum ama faydasını görene rastlamadım, gören warsa pm atsın ...

1024/256 max down limitiniz 128 kb/ps dir. Hadi 3-5 kb bağlantı ıvır zıvırları protokol müdür nedir onlara gitse kalır 120 kb, 108 in üzerini görmüş değilim.. her hız testimde de 860 / 230 kbit/ps civarı çıkıyor..

TTnet 1024 sınırsız 49, Kablonetin ki 39 YTL.. (TT ye birde teli eklersek 59 YTL..)

Bende seninle aynı sorundan muzdaribim. Acaba kablonete geçsem bunları yaşarmıyım? İnsanı canından bezdiren bir bağlantı ondada mı aynı? Müşteri hizmetleri teknik bilgi cahili mi?

Ülkemizde internet erişimi ne zaman adam akıllı düzene girer, bilemiyorum.. Hatta TTNet olduğu sürece girmez.. BAN TTNET Be !! TTnetide Turktelekomuda çıksın şu ülkeden, rahat bıraksınlar bizi !!! Off offf....

elmander
07-07-2008, 10:16   |  #15  
OP Taze Üye
9 mesaj

canavaroski90 kardeş baya oturaklı bir yazı yazımışın :)) Geçen hafta Çarşamba günü hem Turktelekom'a fiyatlandırma ve telefon aboneliği gerekliliği ile ilgili hemde Turksat'a kablo net ile ilgili bilgi isteği hakkında email yazdım daha cevapları gelmedi.

canavaroski90
08-07-2008, 16:52   |  #16  
Yeni Üye
21 mesaj

Turktelekomdan bekleme zaten, yada mail gelirse " Bizi uğraştırmayın. Sitede war işte girin bakın okuma yazmanız yok mu? " tarzında içeriğe sahip olur muhtemelen..

elmander
09-07-2008, 08:11   |  #17  
OP Taze Üye
9 mesaj
canavaroski90
Turktelekomdan bekleme zaten, yada mail gelirse " Bizi uğraştırmayın. Sitede war işte girin bakın okuma yazmanız yok mu? " tarzında içeriğe sahip olur muhtemelen..
Onu deseler onada razıyım. Adamlar tınlamıyor bile Kızgın