adsl modemim ile ilgili bir problemim var
4 portlu bir adsl modemim ve modemi 3 bilgisayarda
kullanıyorum diğer iki bilgisayar çalışıyor fakat birinde çalışmıyor problemim ise şu bilgisayarım internete bağlanıyor fakat hiçbir işlem yapamıyoprum
msn mesanger dan bağlantıyı test ettiğimde
varsayılan ağ geçidinde problem olduğu gözüküyor
ıp ve dns adreslerini el ile ayarladım olmadı otomatik konuma getiriyorum yine olmuyor bu konuda yardımcı olursanız menun olurum
saygılarımla
Mehmet gürsan
Mehmet@gursanhali.com
mgursan
adsl modem sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.dostum ip ve dns ayarlarını kontrol ettim diyosun. aklıma şöyle bişe geliyor seninde bildiğin gibi sp2 güvenlik ayarlarında bazen network'u kısıtlar yerinde olsam tabii ip ayarlarından kesin eminsen birde güvenlik duvarı ayarlarımı kontrol ederim. mail adresim cbilgen13@hotmail.com
el ile yapilandirdim demissin ip adreslerini elle yapilandiriyosun ag gecidi yani modeminle ayni alt maskede olmasi gerektigini biliyosun sanirim bide modeminin ip adresine yakin olmasida gerekiyo bunuda biliyosundur sanirim bide soyle bisey var bazen normalde ag ayarlarinda yapilandirdigin ayarlar gorunur ama ayrintilarda farkli gorunur boyle durumlarda ipyi bi artir yada dusur duzelir.. bide komut sisteminden modeme ping atarsan modemi gorup gormedigini anlarsin gormuyosa ya kablon arizalidir ya ethernetin yada ip adresini modemle ayni frekansa almamissindir. ornek modemin ip si 192.168.7.1 se pcninkide 192.168.7.* olmali buda dogruysa o zaman modemin senin ethernetine cikis veren portu bozuk yada filitrelenmis olabilir baskada bi ihtimal oldugunu zannetmiyorum bide nandersonun soyedigi sey olabilir