Selamlar.
Teknotel marka ADSL modem kullaniyorum. Ama 11-12 saatlik kullanimin ardından epeyce isiniyor. Acaba bu normal mi? O sekilde calismaya devam ettirsem bi problem olur mu acaba?
Saygilar...
Selamlar.
Teknotel marka ADSL modem kullaniyorum. Ama 11-12 saatlik kullanimin ardından epeyce isiniyor. Acaba bu normal mi? O sekilde calismaya devam ettirsem bi problem olur mu acaba?
Saygilar...
benim ilk aldığım modem (ADSL)de aşırı ısınıyordu,paniğe kapılıp gidip yenisi ile değiştirmiştim.Ama yenisi de aynı şekilde bir müddet kullandıktan sonra ısınıyor,Recep Bey in dediği gibi altına küçük plastik koyup yükselttim(metal olmaz etkileniyor,bozuyor)ve dolayısıyla şimdi hava sirkülasyonu oluyor.
Adamakıllı modem almayıp bu şekilde "ilginç" çözümler üretmek ve de aşırı ısınmayı "normal bir olgu" kabul etmek de ancak bizlere mahsus olsa gerek. :)
Isınıyorsa demek ki üründe kullanılan Ethernet PHY dandik marka, (varsa) wireless module dandik marka, chipset dandik (model önemli), chipset soğutma finleri düşünülmemiş, soğutma amaçlı tasarım yapılmamış vs vs. Piyasanın tamamına yakını 3 kuruşluk Çin malı modem. Markasını basan getiriyor, üstüne de dünya para kazanıyorlar. 15-20 dolarlık malı 40-50 dolara satıyorlar. Utanmayıp "biz yaptık ettik" diyenler bile var.
Bence tüketici olarak önce bizler bilinçlenmeliyiz. Sorgulamalı ve ödediğimiz bedelin karşılığında gerçek ürün ve hizmeti talep etmeliyiz. Saygılar...
hayatta modeminizi çin malı almayın ben aldım.1 gün kullanmadan bozuldu degıstırdım o dabozuldu...youngvowel@hotmail.com
Zoom adsl x4 modemim var.Haftanın 7 günü 24 saat çalışıyor.6 ay önce aldım ve kurdum.Bir daha da yüzüne bakmadım.Öyle takılı duruyor.Aşırı ısınma ve performans da hiç bir değişiklik yok.
bende 7-8 ay önce airties rt-110 aldım.gün içinde çalışmadığı saat sayısı 3-4 ü geçmiyordur.serin serin çalışıyo:DD
adsl modem yapısı gereğiyle küçük yaptğı iş ile büyük bir aygıttır...
cpu kadar devamlı çalışan sürekli veri alımı ve gönderimi yapan bir aygıt elbette ısınacaktır...
dolayısıyla modem üreticeleri ucuza verip gerekli soğutucu devreyi eklemeyip piyasaya sürüyor,bizim yapmamız gereken güzel bir tane harici fan alıp modem ısınmasını önlemektir...
ben bunu aynen uyguladım modem nerdeyse buz tutacak...[8)][8)]