arkadaşım modemi resetlemen sadece ilk 10-20 saniye hızlanma olur sonra düşer... Onun sebebi benim tahmin ettiğim bir kaç tane....
1-) şu şekilde anlatayım. Modemin, ttnetin bağlı olduğun istasyona, senin bağlantı bilgilerini(hizmet numaran, kullanıcı adın, şifren..vs..) gönderir. Ardından ttnet senin modemine "Tamam bilgilerin doğru xxx hızıyla bağlan" şeklinde yanıt verir.Ardından seninle merkez arasın
-"şu siteyi aç"
-"al bu site içeriği"
-"şu oyunu xx portundan veri transferi yapalım"
-"oyundan gelen bilgiler"..... şeklinde
Ancak sen kullanmaya başladıkça o istasyonun sana cevap verme süresi düşer. Cache kirliliği olur. Ve bu durum, senin bağlı olduğun merkezin yoğunluğuna göre veri kirliliğinde artış olur(bu kirlilik bağlantı hız kaybına sebeb olur.)
2-)Senin bağlı olduğun ttnet istasyonu ile ttnet merkez istasyonu arasında olan optik kabloların düzgün şekilde yerleştirilmemesi.
3-)Ttnetin Dış çıkış bağlantısı yeterli değil...yani örnek vereyim, ttnetin bize dediği 2mbps lik bağlantıyı aslında 100 kişilik kapasitesi var. Ttnetteki zeki(!) adamlar "bu 100 kişi 7/24 interneti kullanmaz. Biz 2mbps lik bağlantıyı 300 kişiye satalım.Herkes interneti olduğu için mutlu olacak" şeklinde düşünmüş olma ihtimali de var...
Benim aklımdan geçen ihtimaller bunlar. Son olarak ta; selimhun isimli arkadaşa bir şey demek istiyorum. TTnetin internet hızını öğrenmek için basit bir sitesi var ve ben ne hikmetse gündüz 12:30-17:00 arası 2048kbps olması gereken download hızım 780kbps... TTNetin yaptığı direk sahtekarlık... Bu konu hakkında birçok mail göndermem yanıtsız kaldı. Telefon görüşmelerimde de (Bilgisayar mühendisi olduğumu belirtmeme rağmen) verilen yanıt "kullandığınız bir program bağlantı hızınızı düşürüyor" oldu. Gerçekten bu olay oradaki insanların ya bilgisiz olduğunu gösterir yada bizi dolandırdığını gösterir...Yazıklar olsun ki tek seçenğimiz ttnet....:S