Adsl Modemlere Yazılım Yüklenebilirmi?

HPQ-User
15-09-2008, 00:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Dostca sormuş:
Arkadaşlar 2 adet modem var bunların hiç birisinin yazılıma ulaşılmıyor CD leri kurup ulaşmayı denediğimiz bir türlü olmuyor IP numaralarından da modemlerin yazılımlarına girilemiyoryor hem Ethernat hemde USB portlarında da ulaşılmadığı gibi  USB portlarından da tanıtmayı dahi kabul etmiyor.

Zoom marka olanı bağladığım zaman sürekli olarak Ağ kablosu takılı değil diyor link ışığı sönüyor bir süre sonra tekrar yanıp sönmeye başlıyor.

Büyük bir ihtimalle yazılımlarının silindiği anlaşılıyor.

Bu modemlere yazılım atma imkanı varmı varsa yolu yöntemi nasıl yapılır açıklayıcı bir bilgi verecek uzman arkadaş varmı.
Modemlerin garantisi bitti yoksa çöpe mi atmamız gerekir.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Adsl Modem
Zoom 5551
Minton MDSL 209

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

DarkHellKnightX
15-09-2008, 20:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

modem ve yazılım biraz birbirine uzak gibi daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım ama modemlere yazılım atılabildiğini sanmıyorum

dostca
16-09-2008, 14:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
AdRaMiTi
Ben TTnet kullanıcısıyım Kampanya ile Zyxel Marka modem vermişlerdi.Ancak Ben güvenliğime düşkün biri olduğum için 6 ay sonra modemi resmi web sitesinden güncel bir sürümünü indirip kurdum.Benim TTNet'den aldığım zaman Modemim Türkçe idi ancak şimdi İngilizce =) Buda demek oluyorki İndirdiğim güncelleme modemimin içeriğini baştan güncelledi.

Ancak senin hiç bir türlü içeriğine girilmiyormuş.Reset atmayı filan denedin mi modemine belki bir ümit.Bunun dışında şayet modeminde bilgisayarına bağlandığında ışık yanıpta sisteminde böyle bir uyarı cıkıyorsa ağ bağlantısı takılı değil diye o zaman dediğin gibi yeni bir modem alma vakti gelmiş olabilir . Cünkü ben bilgisayarcılarda bu güne kadar hiç duymadım böyle bir olay varsada =) Bilgilenmiş olurum.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim
Aslında bende duymamıştım modemleri çıkarınca aklıma geldi böyle birşey olabilirmi diye googleden araştırdım bulamadım genelde driverler konusunda bilgi var.Bir şekilde yazılım atılabilir bunun bizi aşan bir konu olduğunu düşünüyorum mesala bir uydu alıcısına veya cep telefonun yazılım atılabiliyor bunun gibi düşünübeliriz.Modem yazılımı güncellemekle bu sorun çözelebilir ama şu andaki modemin yazılımına ulaşılmadığından tamamen silindiğinden  bunu yapmamız imkansız bir bağlantı kurulması gerekir ethetnat yada usb portlarından modem hiç tepki vermiyor resetlenip fabrika ayarlarına döndürüldüğü halde yine bir tepki yok.
Zaten yeni bir modemim var ancak bu modemlere zamamında bayağı para ödedik bu durumda bunları çöpe atmak tabiki biraz zor geliyor.