Merhaba,
Yazdıklarım sadece bildiklerimi paylaşma amaçlıdır, tt yi,politikasını yada hizmetini sevdigimden yada muhalefet etmek istedigimden degil..
Bende bu kampanyalardan yararlandım(yada benden yararlanıldı).. fax modemle max 52.000 kb/sn(çoğu zaman 36 olur yada meşgul olurdu ) bağlanıldığından beri internetki kullanıyorum,kablonet de kullandım,sonra adsl geldiğinde; oooo süper olmuştuk. Ozaman fiyatı yada masrafı önemli değildi(birçok yeni abone bina içi tesisatını değiştirmiştir,keza modem alternatifide pek yoktu).Aylarca sıra bekledik 128kb/sn hat için. Şimdi alternatifler çıkınca bunlar gündeme gelir oldu haklı olarak. Ama ne olursa olsun düşünürken biraz makul olmak gerekiyor.
khramn
Kusura bakmayın ben internet kullanabilmek için telefon hizmetini alma zorunluluığu gibi bir saçmalığın etkisindeyim. Evimde hiç kullanmadığım telefona sırf internet bağlantım olsun diye her ay 20 ytl ödemek zorunda kalıyorsam ....
Bu konuda kesinlikle haklısınız,haklıyız ,,ama yakın zamanda bu ortadan kalkacaktır zaten . Nedeni ise artık tt yalnız değil alternatifleri oldukca ciddi boyutlarda giriyor bu sektöre.Yelkenleri suya indirmeye mecbur kalacaklar kısa zaman içide.
Ve bu konuda açılmış davalar var diye biliyorum. Bunları takip edip olumlu olan herşeyi emsal göstererek bireysel olarakda uğraşılabilir(parası ve zamanı olanlar için)yada zaten Turk Telekominikasyon düzenleme kurulu yada adı neyse artık,bunları kim düzenliyorsa ona toplu başvurlar yapılabilir..
khramn
...hizmete gelince ikisi ayrı ayrı hizmet ayrı ayrı hat ücretleri,bağlantı ücretleri ücrete gelince iş ayrı,ee o zaman ben bunu almayayyım şunu alayım buna ihtiyacım yok şuna ihtiyacım var deyince olurmu ikisi aynı hizmet telefon bağlantısı üzerinden hizmet veriliyor telefonunuz olmazsa internet alamazsınız... e güzelde güzel kardeşim madem aynı hizmet madem aynı hat üzerinden hizmet alyorum niye telefona ayrı internete ayrı hat ücreti bağlantı ücreti ödüyorum???????
Bu konuda şöyle bir uygulama var, tamam evine kadar gelmiş bir telefon hattı var(bakır kablo),sen onu modeme takarak adls sinyalini alıyorsun.. Senden adsl için alınan bağlantı ücreti ise işlemin santral tarafındaki kısmı. Nedir bu? Senin adsl hattının bağlı olduğu santraldeki portunla, telefon hattının bir spritterle birleştirilmesi.Ve size aynı kablodan hem ses hem adsl sinyalinin saglanması(evimizdeki işlemin tersi). Bunun fiziksel olarak yapılan bir işlemi(zaman+iş gucu) ve parca kullanımı(splitter+kablo+reglet ..vs) var buna artı olarak santraldaki tanımlamaların;adsl'e oturum açman için(kullanıcı yaratılması,buna hattın tanımlanması,email adresin,kotan ..v.s yazılımsal kısmı)
O ücret bunlar için alınıyor. Çokmudur azmıdır o tartışılır bak..
Neyse gece gece çok bile yazdım:)