adsl splitter

poyraz-29
04-11-2010, 15:43   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

arkadaşlar bu splittere line giriyoruz ya buradan modeme ve telefona giden bilgi aynı dimi yani ben telefondan çıkıp başka bir splitterin line nına girsem olur mu

Kapalı Hesap (154666)
04-11-2010, 15:49   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Olmaz

mcafee23 ayrılmıştır
04-11-2010, 16:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

çift splitter kullanmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.Ama amacınız tek hatla çift modem çalıştırmak ise bu olmaz.

Konuyu incele bunu duvarı kırmamak için mecburiyetten yapmıştım
Çift splitter ama birinde Dsl birinde telefon girişi kullanıldı
Yani illa ki aynı splitter ile ayırmanız gerekmiyor.
https://www.chip.com.tr/forum/adsl-boyle-de-baglanir_t162618.html

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 04 Kasım 2010 16:22
Kapalı Hesap (154666)
04-11-2010, 17:12   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: poyraz-29  
arkadaşlar bu splittere line giriyoruz ya buradan modeme ve telefona giden bilgi aynı dimi yani ben telefondan çıkıp başka bir splitterin line nına girsem olur
Telefon çıkışında yüksek frekanslar elimine edilmiştir. O yüzden splitterin tel çıkışına başka bir splitter bağlansa bile yüksek frekanslar olmayacağı için data bilgileri de olmayacaktır. Data yani adsl çıkışına başka bir splitter bağlanırsa yeniden ikiye ayırmak mümkün olabilir.
mcafee senin olayını ben tek splitter ile yapmıştım ancak şöyle bir fark vardı.
duvarın iki yanında telefon prizleri vardı ve birbirinin tam hizasındaydı. Küçük odada adsl kullanıyordum ama salonda telefon bağlı olmak zorunluluğu vardı. İki prizin olduğu yeri  matkap ile karşılıklı deldim. oturma odasındaki priz ve salon için 2 tane alçak tabanlı bir çiftli ethernet prizi aldım.
Splitterin çıkışlarını ikişer parelel olacak şekilde yaptım. böylece tek splitterden iki data iki de telefon hattı çıkıyordu. parelel hattın ikisini (tel ve adsl) salona götürdüm diğeri de oturma odasında bağlı kaldı. Splitterim oldukça minik ve kaliteliydi. splitteri de buatın içerisine yerleştirdim. Böylece hem salonda hem de oturma odasındaki prizlerde hem telefon hem de adsl bağlantısı olmuş oldu. Adsl yi salona bağlamam gerektiğinde modemi söküp oradaki prize bağlıyordum direk çalışıyordu. Bir ara adsl den şikayetim olmuştu kopmalar oluyordu. Görevli geldi ve sisteme baktı. sonra splitter kullanmalısın dedi. ben de oturma odamdaki prizi söküp gösterdim bakın altında splitter var. Adam şaşırdı ve gitti.

mcafee23 ayrılmıştır
04-11-2010, 17:40   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

benim olayda da duvar içine splitter koymak gelmişti ama bulunduğum durumda mümkün değildi.Splitter'ın duvar içine girmesi için biraz kırılması gerekiyordu.
Bende bu şekilde yaptım.
En sağlıklısı duvar içinde ayırmak ama bunda da splitter'ın bozulma tehlikesi var.
Bu işler için buat olmalı tabii