Merhaba arkadaşlar. ADSL dinamik ip kullanıyordum fakat 8 Mbps'ye geçmek istiyorum. Altında şöyle bir not gördüm Statik IP talep etmeniz halinde, diye Statik İp almak zorunda mıyım 8 Mbps'ye geçmek için bilmiyorum ama şunu sormak istiyorum. Evimde 3 tane pc var statip ip'ye geçersem bana 1 tane ip adresi verecektir. Ve ben sadece 1 bilgisayarı mı kullanabilicem sadece internete giriş için ?
ADSL Statik İP Sorusu ?
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
124 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Hayır, statik IP seçerseniz internete çıkarken sadece bir tane ve belli, sabit IP adresine sahip olacaksınız. Evinizin sokağı, kapı numarası gibi belli olacak. Normalde bu numara sürekli, her modemi yeniden başlatmada değişir. Aradaki fark budur.
statik ip makinalara değil modeme verilmektedir. siz makinaları modeme bağladığınızda modem diğer makinaları da aynı ip ile dışarıya çıkartmaktadır. yani tek ip ile 3 makina da çıkabilir. ayrıca statik ip istnediğinde ek bir ücret (düşük bir tutar) talep edilmektedir.
Dinamik ip alan modemler kapanıp açıldığında farklı bir ip alabilir ama static ip olduğunda modemin kapanıp açılması durumunda ip hiç bir şekilde (tt değiştirmezse) değişmeyecek sürekli aynı ip alınacaktır.