sakarboyneyse öyle evet hakısınız. terimleri tamamen yanlış biliyorsunuz. siznle uğraşamıyacapım için üzgünüm.off offf
Beniml uğraşmanız için yazmadım.. İlk mesajımdada belirtmiş olduğum gibi hatalı bilgilendirme ye cevaben yazıldı mesajım...
Telekomun yeni tarifeleri..8 Mbps'e Kadar ADSL Paketleri
Paket Hız Kota Aylık Tarife
Net4 8 Mbps'e kadar 4 GB 29 TL
Net4 (Plus) 8 Mbps'e kadar 4 GB 31 TL
Net6 8 Mbps'e kadar 6 GB 39 TL
NetLimitsiz 8 Mbps'e kadar Limitsiz 49 TLFiyatlara KDV ve ÖİV dahildir.
8 Mbps'e kadar ADSL paketlerinde, hattın desteklediği hız ile bağlantılı olarak 8 Mbps'e kadar hız sağlanmaktadır. Tüm "8 Mbps'e kadar ADSL paketleri" için aylık 15 GB adil kullanım uygulanacaktır. Aylık download miktarı 15 GB'ı aşması durumunda, ay sonuna kadar download hızı 512 Kbps olarak uygulanacaktır.Download hızının bağlantı hızının ne olduğunu bilen arkadaşlar ne dediğimi anlayacaktır..
ADSL tarifeleri yenilendi, 8 Mbit'lik net Geliyor
- 1
- 2
exitedsNesini anlayacaklar? Zaten ikisi aynı şey. Sakarboy anlatmış işte. İnternet hızı Kilobit (Kbps), Download hızı KiloByte (KB/s) şekilnde gösterilir. 1Byte=8bit olduğundan da 1Mbit bir bağlantıda teorik olarak 125KB/s download yapılabilir. Yani 1Mbit (1024Kbps) ile 125KB aynı değerler.Beniml uğraşmanız için yazmadım.. İlk mesajımdada belirtmiş olduğum gibi hatalı bilgilendirme ye cevaben yazıldı mesajım...
Telekomun yeni tarifeleri..8 Mbps'e Kadar ADSL Paketleri
Paket Hız Kota Aylık Tarife
Net4 8 Mbps'e kadar 4 GB 29 TL
Net4 (Plus) 8 Mbps'e kadar 4 GB 31 TL
Net6 8 Mbps'e kadar 6 GB 39 TL
NetLimitsiz 8 Mbps'e kadar Limitsiz 49 TLFiyatlara KDV ve ÖİV dahildir.
8 Mbps'e kadar ADSL paketlerinde, hattın desteklediği hız ile bağlantılı olarak 8 Mbps'e kadar hız sağlanmaktadır. Tüm "8 Mbps'e kadar ADSL paketleri" için aylık 15 GB adil kullanım uygulanacaktır. Aylık download miktarı 15 GB'ı aşması durumunda, ay sonuna kadar download hızı 512 Kbps olarak uygulanacaktır.Download hızının bağlantı hızının ne olduğunu bilen arkadaşlar ne dediğimi anlayacaktır..
Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 23 Mayıs 2009 12:50
sakarboykardeşim yapmayın nolur aynı mevzuyu başka bi forumda yine senin gibi bi arkadaşa anlatmak için imanım gevredi :)Bumudur doğrusu kota sonrası hat hızın Mbps den 512 Kbps ye download hızın 50 KBps ye düşecekDownload hızı nedir allah aşkına bunu bana birisi lütfen izah etsin.
Download hızı 512 kbps kalıcak ama internet hızı düş micek yani aynı kalacak.
Lütfen yapmayın allah aşkına.
Download hızı ile internet hızı aynı şeydir.
bir bilgisayarın 8mbps adsl oldugunu düşünelim.
buda hattın kalitesine göre 880 kb/s civarında bir download hızı demektir.şimdi bu 880 kb/s hızında download a sahip vatandaş.
15 gb lık kotayı doldurduğunda
hızı 512 kbps e yani 50 kb/s ye düşer.bu 50kb/s lik hız sizin hem download hızınızdır hemde internet hızınızdır. internet hızı ile download hızı aynı şeydir. bu bir yorum değildir 2*2=4 nasıl ise buda böyledir.
sizin dediğinize göre şöyle bişey çıkıyor meydana
örnek verirsek.
iskiden örnek alalım.
size saniyede 30 m3 su geliyor.
ama iski diyorki siz çok fazla su kullandınız bundan sonra ay başına kadar ellerinizi yıkadıgınız anda size sn 30m3
ama banyo yaptığınız anda çok kullandıgınız için size 20m3 su göndericez.verdiğiniz özetlemede yanlıştır. yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.
8mbps lik hız 15gb lık kota aşılmadığıtaktirde.
8mbps /880kb/s hızındadır.
eğer kota aşılırsa
kota aşıldıgı andan fatura kesim tarihine kadar
512kbps 55/kbs olarak devam eder.
bu hız hem internet hızı hemde download hızı içinde aynıdır bu değişmez internet hızı ile download hızı ayrı kavram değildir. her ikiside aynı şeydir.2+2=
Budur diyosanız.. Bende söz biter..
evet odur arkadaşım.
512kbps ye düşer. yani teorik 60 kb/s ye düşer.
buradaki 60kb/s nin anlamı 512kbps nin kilobyte olarak olan değeridir.
8mbps karşılığıda teorik olarak saniyede 1000 KB ederç
bunun anlamıda şudurki 1000 kb/s hız varken kota aşılırsa
hızınız 60 kb/s ye düşer. internet hızınız içinde bu geçerlidir. download hızınızda.
ben burda ttnet in tarifesi öyledir böyledir demiyorum. ben size internet hızlarındaki teorik kavramların ne olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
yani demek istediğim download hızı 512 kbps e düşürülürse. otomatikmen download hızınızda 512 kbps dir. 512 kbps 60 kb/s ile aynı anlama gelir.
Sakarboy en güzel örneği vermiş iski su örneği ile.
sakarboyiskiden örnek alalım.Sizin dediğiniz, internetten izlediğim videolar kotayı doldurmaz, ama harddiskime koyarsam doldurur demekle aynı şey.size saniyede 30 m3 su geliyor.
ama iski diyorki siz çok fazla su kullandınız bundan sonra ay başına kadar ellerinizi yıkadıgınız anda size sn 30m3
ama banyo yaptığınız anda çok kullandıgınız için size 20m3 su göndericez.Madem öyle diyorsunuz, download hızı ile internet hızı arasındaki farkı siz anlatın da biz ikna olalım.
- 1
- 2