ADSL tarifeleri yenilendi, 8 Mbit'lik net Geliyor

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
15-05-2009, 14:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Türk Telekom ADSL tarifelerini yeniledi ve en düşük hızı 8 Mbit'e çıkardı. Ancak bugün yapılan açıklamada, 8 Megabit sınırsız ADSL'in 15 GB kota ile sınırlandırılması, kafaları karıştırdı. Bu yazıyı okumadan, ADSL aboneliğinizi değiştirmeyin!
Türk Telekom'un yeni ADSL seçenekleri, internet kullanıcılarında büyük heyecan yarattı. Bugünden itibaren en düşün internet hızının 8 Megabit olması ve fiyatlarda yapılan değişiklikler, ilk bakışta çok cazip gibi gelse de, detayları öğrendiğinizde durumu bir kez daha değerlendirme ihtiyacı hissedebilirsiniz.

İnternet servis sağlayıcılarına sunulan tarifeleri aşağıdaki tabloda açıkça görebilirsiniz.

Konu Alıntıdır Ama Aşağıda 8 Mbit deki Sınırsız Yazısının kenarındaki yıldız(*) işaretiniz görüyorsunuz işte onun açıklaması;

Bu tabloda, 8 Megabit sınırsız seçeneğin 49 YTL'ye verilmesi, çok uygun gibi gelse de, "Sınırsız" kelimesini iyi anlamak gerekiyor.

Bir süre önce Turkcell'in data tarifelerinde "Sınırsız internet paketi, aylık 3 GB'la sınırlıdır" dediği gibi, Türk Telekom da sınırsız internet seçeneğini 15 GB'a sınırlamış durumda.

İnternet, Kötüye Nasıl Kullanılır?

Bunun nedeni olarak da "Kötüye kullanımı engellemek". İnternet kullanıcıları da bu kadar güzel haberden sonra bu uyarıyı okuduklarında adeta çıldırıyorlar.

İnterneti kötüye kullanım, altı doldurulmamış bir ibare olduğundan ve yeni nesil web içeriklerinin video ve ses gibi eskiye nazaran çok daha fazla trafik harcayan nesnelerden oluştuğu göz önünde bulundurulursa, saç baş yolmamak elde değil.

Bu konuda okurlarımızın internet alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını tahmin edebildiğimiz için, basın toplantısında Türk Telekom yöneticilerine kullanıcılar tarafından bu seçeneklerin tepki ile karşılanabileceğini ilettik. Aldığımız cevap ise oldukça ilginç.

Türk Telekom'un elindeki verilere göre ADSL kullanıcılarının ortalama 1 aylık trafik kullanımı; kişi başına 5,4 GB. Oysa forumlarımıza gelen mesajlarda, 5,4'ü bir kenara bırakın 15 GB'ın bile çok komik bir rakam olduğu, üstüne basılarak ifade ediliyor.

Kota Aşılırsa Ne Oluyor?

15 GB'lık kota dolduğu anda hattınız, 8 Megabit'ten 512 Kbps'ye düşürülüyor. Yeni bağlantı seçeneğiniz ay sonuna kadar devam ediyor. 15 GB'lık kotadan sonra 512 Kbps ile sınırsız trafik kullanabiliyorsunuz.

Ancak saniyede maksimum 50 KB ile download yapabildiğinizi göz önüne alırsanız, sınırsız da olsa bu bağlantı seçeneğinin çok yavaş kaldığı ortaya çıkıyor.

Eski Kullanıcılar Ne Olacak?

Web alışkanlıklarınıza bakarak, aylık 15 GB'ın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız o zaman eski tarifelerle devam etmenizde fayda var.

Bir önceki maksimum sınırsız (gerçekten sınırsız) tarife olan 4 Megabit hat kullananlar, dilerlerse 8 Megabit (15 GB sınırlı) hatta geçebiliyor, dilerse de 4 Megabit sınırsız hattını kullanmaya devam edebiliyor.

İnternetcafe ya da çok sayıda bilgisayarın bulunduğu iş yerleri gibi mekanlarda, 8 Megabit'lik yeni tarifelerin yetersiz kalacağı aşikar olduğundan, eski bağlantıları ile devam etmelerinde fayda var.

Son Düzenleme: Y.İ.Ğ.İ.D.O. ~ 16 Mayıs 2009 08:56
gokhan38
15-05-2009, 15:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

şimdi benım anlamadıgım nokta ben sınırsız kulanıyorum 1 mg bit hızla bu  hız otamatıkman 8 mg bit mı olacak yoksa abonelıgı ıptal ettırıp yenıden abone olmak mı gerekıyor

Mustafa Akın
15-05-2009, 21:59   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Ben geçiyorum, isteklerimi karşılıyor.

TuncaBozkurt
15-05-2009, 22:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Açıkçası ilk defa TTNet'i tebrik ediyorum. Eski tarifelere göre oldukça iyi bir geliştirme yapmışlar. 15 GB'lık kota sonrası sadece hızın 16'da birine düşmesi bence çok da önemli değil. En azından benim için.

720p
15-05-2009, 23:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

15 GB'ı aşınca her MB başına ücret alınacak mı peki ?

Fatih_ARMAĞAN
15-05-2009, 23:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

BU son çıkan tarife ile ilgili olayı anladığım kadarıyla anlatmaya çalışacağım.

ilk başlarda bende çok önyargılı davranıp çok sinirli tepkilerde bulunmuştum fakat;

tarifelerle ilgili verilen haberleri dikkatlice okuyup inceleyince okadarda kötü bir tarife olmadığını dşünmeye başladım.

Şöyleki;
siz istemediğiniz sürece şuanki kullandığınız tarifelerde hiçbir değişiklik olmayacak. burda bi problem yok.
bu yüzden kimse canını sıkıp telaşa kapılmasının anlamı yok.

öncelikle 8mbps ye kadar ifadesi bi açıklığa kavuşturalım.

8mbps derken herkese 8mbps vaad etmiyor. sizin hattınıza ait santralden size 8mbps lik hat açılıyor ve evinize kadar gelen kablo vb. sistem 8 mbps yi nekadar kullanabiliyor ise okadar kullanıyorsunuz. kimisinde 7mbps veriminde çalışır kimisinde 6mbps, kimisinde 8mbps kimindede 3mbps vs.vs. bu tamamen oturulan bölgedeki kablo ve tesisat kalitesine kalmış bir durum. biraz şans işi ama sonuçta en kötü ihtimalle 1mbps den daha iyi çalışacağı kesin. bu bana göre bir avantajdır.

bu şekilde düşünerek yola çıkarsak ;

8 Mbps'e kadar 4 GB 29 TL lik tarife 1mbps 4gb kotalına tek farkı aynı fiyata 8 kat a kadar yüksek hız. burdaki tek bu bana göre bir avantaj. kısa sürede download işlemleri için vs. fakat şöyle bir dez avantajı olabilir. yüksek hızı görünce daha çok download etme veya daha çok video izleme olarak insanları cezbedip kotayı daha çabuk doldurma olasılığı yükselir.

yine bu tarife geçip geçmemekte herkes tamamen özgürdür.
kendisine 4mbps yi geçmiceğine güvenenler bence geçmelidir

8 Mbps'e kadar 6 GB 39 TL bu tarifede 1gb 6gb kotalı olarak düşünebilirsiniz gerçi 3 tl daha fazla ama sadece bundada hız artmış durumda. bu tarife yukarıda söylediğim tarife ile aynı avantaj ve dez avantajları içeriyor.

gel gelelim kırılma noktası olan benimde ve bir .ok kişinin isyan ettiği tarifeye.

yani;
8 Mbps'e kadar Limitsiz 49 TL lik tarife.
aslında teknik olarak TTnet söylediğinde haklı.

Limitsiz ama 15 gb dan sonra 512 mbps ye düşüyor.

nasıl haklı olur derseniz. yukarıdaki diğer iki tarifede kota aşımında extra ücrete tabi tutuluyorsunuz ama bu tarifede extra ücret yok sadece 15gb ı doldurduğunuz günden fatura kesim tarihine kadar hızınız 512 kbps ye düşürülüyor. ve fatura kesim tarihinde tekrar eski hız olan 8mbps ye çıkarılıyor. buda TTnet i teknik olarak lafında haklı kılıyor. çünkü kota limiti aşımında dolayı ücret istemiyor sadece hızı düşürüyor :)

daha sonrasında diğer 4 mb kotalı ve 6 mb kotalı olan tarifelerdede 15 gb üstü kullanımdada haksız kullanım gerekçesi ile onlarda 512kbps ile hızları sınırlandırılıyor.

Tüm bunların haricinde bu nası lbir tarife ben anlamam bundan ben sınırsız istiyorum kardeşim felan derseniz eski tarifeler halen devam ediyor. arkadaşlar.

veirrsin 99 lira tamamiyle sınırsız 8mbps alırsın.
verirsin 82 lira tamamiyle sınırsız 4mbps alırsın.

tamamen limitsiz tarifeler aşağıdaki gibidir.

1 Mbps LİMİTSİZ 45,31

2 Mbps LİMİTSİZ 63,81

4 Mbps LİMİTSİZ 82,32

8 Mbps LiMİTSİZ 99,00

kimse beni yanlış anlamasın amacım kafası karışan arkadaşlara yardımcı olup olayın daha net anlaşılmasında bi nebzede olsa fayda sağlamaktır. TTNET in uyguladığı Tekel e sonunada karşı olan birisiyim ve inanın bu garip tarifelerle ilgili onlarca mail atmış birisi olarak.

şunu söylüyorumki Türkiye sınırları içersinde yapılabilenler bunlar. bize düşen bana göre burdan kendimize en uygun olanı bulup kullanmak. yapacak başka çaremiz yok. toplu siteden olan Quick alır kimisi uydu net alır kimisi kablo net vs vs.

sonuç; nekadar isyan etsekte bu tarifeleri bizim milletimiz yinede kullanacak bizim bağırıp çağırdığımız ortada kalıcak.

fazladan nefes tüketmekle kalmaktan başka hiç bişey olmayacak.

surçi lisan etmişsen affola;

Saygılarr..

ibrahim19
16-05-2009, 01:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

bırakya kampanyaymış bir tarafdan verdiklerini başka tarafdan alıyorlar

jerar24
16-05-2009, 02:45   |  #8  
Yeni Üye
47 mesaj

arkadaşlar az önce ttnet müşteri hizmetlerini aradım ve 8 mbit sınırsız(15gb sınırlı) tarifesine geçmek istediğimi söyledim fakat henüz bu sitem henüz aktif olmadığı için geçiş yapamadıklarını söylediler.bu tarifeye geçen varmı acaba çok merak ediyorum.

Ciim
16-05-2009, 02:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

arkadaşlar öncelikle konu başlığı yanlış olduğundan yada yanlış anlaşılmaya açık olduğundan dolayı burası coşacaktır yakın zamanda söyliyeyim.

konuya gelince turktelekom yeni tarifeleri tanıttı ve yakın zamanda kendi altyapsını kullanacak firmalar bunları satışa sunacak ttnet,smile adsl ve biri adsl gibi

şuan ttnet ön kayıt topluyor ve bu hizmeti alan yok. bu hizmeti almak isterseniz şuan turk.net firması veriyor satın alabilirsiniz.

kısacası bu hizmet bana uyar diyenler var onlar hemen isterlerse turk.net i kullanabilirler 24 aylık taahhüt verilmesi durumunda ciddi indirimler sunuyorlar bilginize.

benim gibi film v.s indirenlerde 1 mbps ile 20-25 gb dan aşağı download yapmayanlarda biraz bekliycek sanırım zira yeni tarifede 8mbps e kadar hızlı olup 4 gb limitli kullanacaklar şuan var olan tarifedeki 1 mbps hız ve 4 gb limitle nerdeyse fiyat aynı. 6 gb kotadada drum aynı fakat limitsize gelince durum değişiyor 15 gb limit bize yetmiyor yetmez . 1 gb ile 20 zaten dolduruyorsam 8 olsa sen düşün neler yaparım. kısa hesapla 150 gb olsa 50 gb ından vazgeçerim 100 gb adil kullanım kotası oysunlar geçerim.

ayrıca onların reklamı gibi olacak ama değil hala ttnet in sınırsız 1 mbps bağlantısına aboneyim maalesef. turk.net kendi ip omurgasını kullanıyormuş o nedenle satışı şuan var isteyen alabiliyor. bugün müşteri hizmetlerini aradığımda nazik bir bayan tarifeyi anlattı ve 8 mbps hız tanımlıyoruz hattınıza eğer bölgenizde destekleniyorsa kullanıyorsunuz desteklemezse yani altyapı uygun değilse 4 mbps tanımlıyoruz dedi. bunun öncesinde bölgenizde en yüksek hız ne biliyormusunuz dedi 4mbps sanırım dedim o zaman büyük ihtimal 8 mbps destekler dedi v.s v.s

Banned
16-05-2009, 03:12   |  #10  
Banlandı
127 mesaj

bu ne saçmalık ya adam suratımıza açıktan açıktan yalan söylüyor resmen...ağzıyla sınırsız deyip bitarafıyla 15gb diyor küfür gibi...şimdi iptv ne olacak rapid hesabı olanlar ne olacak..ayrıyetten ben 1mbit "gerçekten sınırsız" istiyorum o ne olacak...yani 2 yıldır kotalı kullanıyorum canıma yetti sınırsıza geçeceğim vakit mi başlar insan bu uygulamaya..şimdi ne olacak bu iş, isteyene istemeyene 15gb kota mı olacak millet yatay olarak bu tarifeye mi geçirilecek(ttnet bu) banane zaten buralarda mümkün değil çekmez 8de 4te anca 2 çeker onun için 15gb kota yapacaksa başlarım ben böyle işe telefonu da kapatırım interneti de...zaten her nane yasak o yasak bu yasak...alırım elime laptopu akraba akraba dolaşıp film paylaşımı yaparım böyle olacaksa eee öyle başa böyle tarak...alsınlar telgraftan bozma yabancılara sattıkları interneti de nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar yeter be...

Son Düzenleme: cd-rww ~ 16 Mayıs 2009 03:36
arda001
16-05-2009, 06:06   |  #11  
Yıllanmış Üye
190 mesaj

teşekkürler sakarboy. 1mb sınırsız kullanıyorum.memnunum

mladenbmv
16-05-2009, 10:08   |  #12  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

peki bu 8 mbps olan tarifede indirme hızı ne kadar her halde 8 mbps inridme hızı değildir bana indirme hızını 15 gb sonra yapsın lu anki gibi 128 falan yeter sayfa açmak içinde 1 mbps olsun yeterli bunları yapmadıkları sürece geçmez çoğu kullanıcı.kotalı olduğu halde normal bir kullanıcı 10 tane video seyretse bile kota dolcak.

Fatih_ARMAĞAN
16-05-2009, 10:17   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
mladenbmv
peki bu 8 mbps olan tarifede indirme hızı ne kadar her halde 8 mbps inridme hızı değildir bana indirme hızını 15 gb sonra yapsın lu anki gibi 128 falan yeter sayfa açmak içinde 1 mbps olsun yeterli bunları yapmadıkları sürece geçmez çoğu kullanıcı.kotalı olduğu halde normal bir kullanıcı 10 tane video seyretse bile kota dolcak.
8mbps tam verimde 880-900 kb civarında download yapabilirsiniz.

tabi bu alt yapı ile biraz zor gibi. 800 üstü yapsanız bile kafidir bence..

tabi download yapacağınız sitede önemli upload ı düşükse sitenin senin yapabileceğin bişey kalmaz..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 16 Mayıs 2009 10:34
OnnuuR
16-05-2009, 10:32   |  #14  
OnnuuR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj
sakarboy
8mbps tam verimde 880-900 kb civarında download yapabilirsiniz.

tabi bu alt yapı ile biraz zor gibi. 00 üstü yapsanız bile kafidir bence..

tabi download yapacağınız sitede önemli upload ı düşükse sitenin senin yapabileceğin bişey kalmaz..

Burdaki intternet kafelerde 4mbps 350-400 kb ile indiriyor...
Biz 8 mbps gecicez yukarıda verdiğim hızlar bile yeter benim için...
Aydınlatma için sağolun...

Son Düzenleme: OnnuuR ~ 16 Mayıs 2009 10:34
Banned
16-05-2009, 11:33   |  #15  
Banlandı
406 mesaj

Valla Telekom yine beni kudurttu.Açıklaması ilkokul çocuğunu bile güldürücek cinsten.Arkadaş teknolojim yok atyapım berbat devletten biz ne halde aldık ne hale getirdik dese hemem geçecem ama saçma sapan nedenlerle bu olayı buraya getirise ben karşıyım.Japonyada 1mbit internet 0,2 dolar dünyanın gelişmekte olan ülkelerinde bile bizden kat kat ucuz bu internet benzinlemi çalışıyor bukadar pahalı.Tek çözümü var ttnete rakip bir firma pek övmeyi sevmem ama öyle görünüyor quiknet türkcell le baya kapışıcaklar.100mbit bağlantıyı çok çok ucuza sunuyor.Ama port varsa tabi...

umut101010
16-05-2009, 11:42   |  #16  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

ttnet şu 15gb kotayı 30gb falan yapsa geçilir 15gb gerçekten az ayda 2 tane filim izlesen veya indirsen oyun indirsen kota dolar

nonpasaran
16-05-2009, 11:53   |  #17  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

ya arkadaşlar zannediyor musunuz ki ttnet sizzin kara kaşınızın kara gözünüzün hatırına yapıyor bunları bütün dertleri kullanıcılara yeni bir 24 aylık sözleşme imzalatabilmek.Tarifeyi incelemedim ama eminim ki buyur sana 8 mb internet ama lütfen şu 24 aylık sözleşmeye bi imza alayım diyeceklerdir.Tabii paçalarının neden bu kadar tutuştuğuda belli 3-4 ay içerisinde cep telefonu operatörleride internet hizmeti vermeye başlayacak ta ondan size tavsiyem gerçekten de benim tahmin ettiğim gibi 24 aylık taahhüt istiyorlarsa sakın geçmeyin sonra çok pişman olursunuz

icemanphoenix
16-05-2009, 12:12   |  #18  
Yıllanmış Üye
308 mesaj

arkadaşlar eğer imkanınız varsa, bulundugunuz bölgede turksat kablonet varsa adsl  den uzak durun derim. neden derseniz;
daha 15 gün öncesine kadar 1 mbit sınırsız kablonetim vardı ve p2p paylaşım programım stabil olarak 110-112 kb ile dosya indirebiliyordu. internet sitelerinden ise 124-126 arası stabil download yapabiliyordum. yani nerdeyse gerçek 1 mbit hızım vardı.Beğendim Beğendim
15 gün önce taşındım ve bulundugum yerde kablonet yok. mecburen adsl aldım. ben ömrümde bu kadar berbat bi bağlantı görmedim. Beğenmedim Beğenmedim sözde 1 mbit sınırsız. p2p programım maximum 85-90 kb arası stabil download yapabiliyor. Kamçı Zonk (91 kb görsem degil dişimi kırmak, kafamı kıracam) hız testi yapıyorum 880-900 kbit çıkıyor max. (sözde 1024 .... töbe töbe)Kızgın Zonk
turksata bulundugum mahalle için bi altyapı çalışması olup olmadıgını sordum, talep var ama yatırım yapamayız dediler, Zonk Zonk beynim döndü ya. Oha! Şaşkın Zonk
bu arada bu tarife için bişeyler yazacaktım ama yazacaklarımdan sonra chip in sitesi ömür boyu kapatılabilir. Sinsi Sinsi sebepte çocukların ruhsal gelişimi için zararlı içerik olur. Kahkaha Kahkaha Islık  töbe töbe  adil kullanımmış. Kamçı  neyse açmayacam ağzımı. HmphSinirli

Fatih_ARMAĞAN
16-05-2009, 12:27   |  #19  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

hız testinde 880 900 görüyorsanız mükemmel derecede bir 1mb lik adsl bağlantınız var demektir.

ben tüm müşterilerimde ve çevremde 750 ila 850 arasında çıkan testlere normal diyorum.

bu tüm dünyadaki adsl sisteminde olan bir doğal olaydır. hatların kabloların vb. sistemlerin kaliteli olup olmamasından kaynaklanan bir olaydır.

%10 gibi bir kayıpla size ulaşması gayet normaldir. 880 900 test sonuçu ciddi anlamda temiz bir hattınız var anlamına gelir. ADSL inizin kıymetini bilin onu bulamayanlarda var.

türkiyemizin ücra köşelerinde 1024 alıpta test de 600-700 den yukarı çıkamayan arkadaşlarımızda var..

icemanphoenix
16-05-2009, 12:47   |  #20  
Yıllanmış Üye
308 mesaj
sakarboy
hız testinde 880 900 görüyorsanız mükemmel derecede bir 1mb lik adsl bağlantınız var demektir.

ben tüm müşterilerimde ve çevremde 750 ila 850 arasında çıkan testlere normal diyorum.

bu tüm dünyadaki adsl sisteminde olan bir doğal olaydır. hatların kabloların vb. sistemlerin kaliteli olup olmamasından kaynaklanan bir olaydır.

%10 gibi bir kayıpla size ulaşması gayet normaldir. 880 900 test sonuçu ciddi anlamda temiz bir hattınız var anlamına gelir. ADSL inizin kıymetini bilin onu bulamayanlarda var.

türkiyemizin ücra köşelerinde 1024 alıpta test de 600-700 den yukarı çıkamayan arkadaşlarımızda var..

adsl aboneleri için bu normal olabilir ama benim gibi 3 yıl kablonetten gerçek anlamda 1024 kbit (1 mbit) hizmet almış birisi için %10 ciddi bir rakamdır Göz kırpma ayrıca bu kayıp p2p de %20 ye yaklaşınca insan çıldırıyor ayrı konu Sinirli

Fatih_ARMAĞAN
16-05-2009, 12:58   |  #21  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
icemanphoenix
adsl aboneleri için bu normal olabilir ama benim gibi 3 yıl kablonetten gerçek anlamda 1024 kbit (1 mbit) hizmet almış birisi için %10 ciddi bir rakamdır Göz kırpma ayrıca bu kayıp p2p de %20 ye yaklaşınca insan çıldırıyor ayrı konu Sinirli
o konuda tartışmıyorum zaten kablo net kullanıp da adsl e geçmek oldukca sıkıntılı olur. sizi gayet iyi anlıyorum.

zamanında uzun yıllar türkiyede adsl bile yokken 512- lise line kullanıyordum. ve sonrasında ilk adsl çıktığı zamanlarda 512 aldım ama yarı performansını anca alabildim..

exiteds
23-05-2009, 11:45   |  #22  
Taze Üye
4 mesaj

Kota Aşılırsa Ne Oluyor?

15 GB'lık kota dolduğu anda hattınız, 8 Megabit'ten 512 Kbps'ye düşürülüyor. Yeni bağlantı seçeneğiniz ay sonuna kadar devam ediyor. 15 GB'lık kotadan sonra 512 Kbps ile sınırsız trafik kullanabiliyorsunuz.

Ancak saniyede maksimum 50 KB ile download yapabildiğinizi göz önüne alırsanız, sınırsız da olsa bu bağlantı seçeneğinin çok yavaş kaldığı ortaya çıkıyor.

Arkadaşlar merhaba... Konuda yanlış bilgilendirme var..  8 mbps hızdan 512 kbps hıza düşürülme  söz konusu değil..

15 GB download miktarı aşıldıktan sonra download hızı 512 kbps sabitlenecek.. Yani internet hızı değil download hızı  8 Mbps bağlantıda hat kalitesine bağlı olarak maksimum 950 kbps download yapılabilir..

Söz konusu 15 gb kota sınırı aşıldıktan sonra download hızı 512 ye sabitlenip ay sonuna kadar bu şekilde kullanılacak..

Yani özetlersek

8 Mbps`e / 950 kbps
Kota sınırı aşıldıktan sonra
8 Mbps`e / 512 kbps

Fatih_ARMAĞAN
23-05-2009, 12:02   |  #23  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
exiteds
Arkadaşlar merhaba... Konuda yanlış bilgilendirme var..  8 mbps hızdan 512 kbps hıza düşürülme  söz konusu değil..

15 GB download miktarı aşıldıktan sonra download hızı 512 kbps sabitlenecek.. Yani internet hızı değil download hızı  8 Mbps bağlantıda hat kalitesine bağlı olarak maksimum 950 kbps download yapılabilir..

Söz konusu 15 gb kota sınırı aşıldıktan sonra download hızı 512 ye sabitlenip ay sonuna kadar bu şekilde kullanılacak..

Yani özetlersek

8 Mbps`e / 950 kbps
Kota sınırı aşıldıktan sonra
8 Mbps`e / 512 kbps

kardeşim yapmayın nolur aynı mevzuyu başka bi forumda yine senin gibi bi arkadaşa anlatmak için imanım gevredi :)

Download hızı nedir allah aşkına bunu bana birisi lütfen izah etsin.

Download hızı 512 kbps kalıcak ama internet hızı düş micek yani aynı kalacak.

Lütfen yapmayın allah aşkına.

Download hızı ile internet hızı aynı şeydir.
bir bilgisayarın 8mbps adsl oldugunu düşünelim.
buda hattın kalitesine göre 880 kb/s civarında bir download hızı demektir.

şimdi bu 880 kb/s hızında download a sahip vatandaş.

15 gb lık kotayı doldurduğunda
hızı 512 kbps e yani  50 kb/s ye düşer.

bu 50kb/s lik hız sizin hem download hızınızdır hemde internet hızınızdır. internet hızı ile download hızı aynı şeydir. bu bir yorum değildir 2*2=4 nasıl ise buda böyledir.

sizin dediğinize göre şöyle bişey çıkıyor meydana

örnek verirsek.

iskiden örnek alalım.

size saniyede 30 m3 su geliyor.  
ama iski diyorki siz çok fazla su kullandınız bundan sonra ay başına kadar ellerinizi yıkadıgınız anda size sn 30m3  
ama banyo yaptığınız anda çok kullandıgınız için size 20m3 su göndericez.

verdiğiniz özetlemede yanlıştır. yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.

8mbps lik hız 15gb lık kota aşılmadığıtaktirde.

8mbps /880kb/s  hızındadır.

eğer kota aşılırsa

kota aşıldıgı andan fatura kesim tarihine kadar
512kbps 55/kbs   olarak devam eder.
bu hız hem internet hızı hemde download hızı içinde aynıdır bu değişmez internet hızı ile download hızı ayrı kavram değildir. her ikiside aynı şeydir.

2+2=4

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 23 Mayıs 2009 12:06
exiteds
23-05-2009, 12:13   |  #24  
Taze Üye
4 mesaj

512 kbps  diye bi bağlantı hızı olamaz olsada böyle bi kampanyaya ilgi sıfır olur.. Şimdi örnek olarak sizin 1 Mbps  bağlantınız var ve sınırsız peki download hızınız nedir maks 256 dır ma taş çatlasa 120 130 ötesi olmaz 8 Mbps bağlantıda download hızı tabi hat kalitesine bağlı olarak 950 ye kadar çıkabilir ama bazılarının alacağı verim belki 300 400 500  benim burda anlatmaya çalıştığım  Kota sınırı aşıldıktan sonra download hızı 512 ye sabitlenip bulunduğunuz bölgedeki hatlara bağlı olarak siz 100 le de 200 lede 50 ilede download yapabilirsiniz..

Nasılki telekom biz maksimum 8 Mbps hız veriyoruz ama sizin hattınızda 3 mü olur 5 mü olur bilemeyiz dediği gibi..

Bende diyorumki 15 gb kot sınırından sonra telekom size maks 512 download hızı veriyor ama bu sizde ( Hattınızda ) 50 mi olur 100 mü 200 mü o bilinmez..

Fatih_ARMAĞAN
23-05-2009, 12:17   |  #25  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
exiteds
512 kbps  diye bi bağlantı hızı olamaz olsada böyle bi kampanyaya ilgi sıfır olur.. Şimdi örnek olarak sizin 1 Mbps  bağlantınız var ve sınırsız peki download hızınız nedir maks 256 dır ma taş çatlasa 120 130 ötesi olmaz 8 Mbps bağlantıda download hızı tabi hat kalitesine bağlı olarak 950 ye kadar çıkabilir ama bazılarının alacağı verim belki 300 400 500  benim burda anlatmaya çalıştığım  Kota sınırı aşıldıktan sonra download hızı 512 ye sabitlenip bulunduğunuz bölgedeki hatlara bağlı olarak siz 100 le de 200 lede 50 ilede download yapabilirsiniz..

Nasılki telekom biz maksimum 8 Mbps hız veriyoruz ama sizin hattınızda 3 mü olur 5 mü olur bilemeyiz dediği gibi..

Bende diyorumki 15 gb kot sınırından sonra telekom size maks 512 download hızı veriyor ama bu sizde ( Hattınızda ) 50 mi olur 100 mü 200 mü o bilinmez..

neyse öyle evet hakısınız. terimleri tamamen yanlış biliyorsunuz. siznle uğraşamıyacapım için üzgünüm.

off offfZonkZonkZonkZonkZonkZonk

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 23 Mayıs 2009 12:18