Adsl Usb Modem Sorunu Çok İmdattttt

shansu
30-08-2008, 02:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Hayatımda ilk kez karşılaştığım bi sorunum var ve tüm yardımlara da açığım...
15 gün önce tüm kasayı yeniledim en son eve getirip modemimi kurdum. Bağlantı ayarlarımı yaptım ve herzamanki gibi internete bağlanabildim. Fakat o günden itibaren her gün bağlandıktan bazen 1 saat sonra bazen 5 saat sonra bazen de 15 dakika sonra çat diye bağlantı gidiyor, bende masaüstündeki "adsl usb modem kısayolunu" tıklayıp yeniden bağlanmayı deniyorum ancak bu her bağlantı kopuşu ile beraber masaüstümdeki bu kısayol da kitlenip tıklanmıyor. Tıkladıkça açılması gereken çevirme penceresi açılmıyor. Ancak bilgisayara restart yapıp yeniden o kısayolu tıklayınca aktif hale geliyor ve bağlanıyor. Snrasında yine aynı olaylar kopma restart vs vs... delirmek üzereyim....Sorun hatta değil hem telekomdan kontrol ettirdim hem de modemi. Acaba takılı olduğu usb alanından mı kaynaklanıyor? çünkü bu sorun pc'yi yeniledikten sonra olmaya başladı. Lütfen yardım edinnnnnnn:(

Tuğsan
30-08-2008, 02:10   |  #2  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Öncelikle belirtmek isterimki usb modemler havadan nem kapmaya müsaittir. Nedeni ise driverların bilgisayarda tutulmasıdır. Virus yada ona benzer bir yazılım yaşadığınız  bu duruma sebebiyet verebilir.Keza bu modemlerde nat olmadığından dolayı dışarıdan gelen tehditlere çok daha açıklardır.

Sorunu gidermek adına sistem geri yükleme ile sorunsuz çalışan bir tarihe alabilirsiniz? Varsa modemin güncel driverlarını yükleyebilirsiniz. ( Bunları sistemin virus yada trojan gibi zararlı yazılımlardan temiz olduğunu varsayarak yazıyorum )

shansu
30-08-2008, 02:27   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Teşekkür ederim ilginiz için. Driverları güncel. Bu arada modem Aztech DSL 206U model. Yani virüs tarattım ama ondan da bişey çıkmadı. benim takıldığım nokta bilgisayarın yeni değişmesiyle başladı bu sorun. Bide çok garip olan dediğim gibi masaüstündeki kısayolun (sadece adsl modem kısayolu) tıklanmıyo olması. En ufak fikrim yok bunla ilgili. Sistem geri yükleme yapıyım becerebilirsem tabii

Tuğsan
30-08-2008, 02:35   |  #4  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Usb driverlarını kontrol edebilirsiniz yada başka bir usb portu deneyin, modemi kaldırıp tekrar kurun. Yapabileceğiniz bilumum işlemler bunlar. Ama tavsiyem en kısa zamanda ethernet bağlantılı bir modem almanız.

shansu
30-08-2008, 02:37   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Çok sağol bunları bi deniyim ama dediğin gibi modemin ömrü dolmuş gibi sanki...

Tuğsan
30-08-2008, 02:38   |  #6  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Rica ederim.Kolay gelsin.

shansu
30-08-2008, 03:05   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Başka kimsenin başına gelmedi mi yahu böyle bi olay??? tek örnekmiyim ben acaba :)

sah1n
30-08-2008, 08:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Güvenlik duvarını açıkmı bilgisayarında ?
usb modemle bağlı bazı bilgisayarlarda başıma geldi bir çok kez güvenlik duvarı açık olunca internet bağlantısı kesiliyor.Dediğin gibi bir daha açılmıyor.Pc ye restart yapınca düzeliyordu.Güvenlik duvarını kapalı yapınca düzeltmiştim.

I Love GS
30-08-2008, 20:31   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

benzer olayı ben hep yaşıyorum internet kendi kendine kopyuyor ve koptuğukdan en az 3-4 dk içinde bağlanamıyorum alıştım neyseki ben res atmayıncada :D oluyor

kablosuz modem alıcam driverler değişcek filan düzelir inş:D

shansu
30-08-2008, 20:44   |  #10  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

telekoma arıza kaydı bırakmıştım her yolu denemek için. inanamadım adamların ilgisine. ıkı gundur 5 defa arayıp durumu sordular, hattımla ilgili bilgi verdiler. Hayırdır inşallah :)

Well
30-08-2008, 21:05   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

1) Modemi kaldrp yeniden kur,
2)Usb'leri , Telefon kablolarını splitter vs kontrol et
3)Güvenlik Duvarını kapyıp yine dene
4)TTNete Başvr(Bu seçenek bi işe yaramaz xD )
5)O da Olmassa TTneti İptal Et xD

karacalı
31-08-2008, 00:29   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
228 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

o olay bende de oluyo bende pc yı 2 3 ay once yenılemıstım eskıde de yapıyodu yenı de de yapıyo nedenı bende tam olarak bılmıyorum bence hıc bır seye gerek yok en ıısı saglam 1 modem almak gerı kalanlarla ılgılı deıl bence.1 ara alcam 1 modem benım bu salk modem de pıkatel usb :S:D  
bıde ole kıtlenınce pc kapanmıyo elımle kapatıyorum tekrar acıyorum kapanması ımkansız pcnın normal sekılde 1 cıns ıste bu sorun :D

Son Düzenleme: karacalı ~ 31 Ağustos 2008 00:39
shansu
31-08-2008, 02:09   |  #13  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dediklerinin hepsini yaptım aynı sonuç. Yalnız başta da dediğim gibi ttnet veya hattımla alakalı bi sorun yok. Pc'yi yeniledikten sonra olan bi durum du. 5 yıl boyunca yanı pc'yi kullandım ve en ufak bi bağlantı sıkıntısı yaşamadım. Çok anlamıyorum bu işlerden ama sanırım biyerlerde bi uyuşmazlık yada ayarlarda bi yanlışlık var bilemiyorum. Kasadaki tüm usb girişlerini denedim hepsinde aynı sıkıntı oluyo ama usbler çalışıyor. Ve yeni farkettiğim si acayiplik de, bu bağlantı kopup ben kısayolu tıklayamıyorken, sağ tıklayıp özelliklerden güvenlik duvarını kapamaya çalıştığımda yapılamıyor gibi bir uyarı geliyr

Tuğsan
31-08-2008, 02:30   |  #14  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Event loglara bir bakın ozaman. Siz bu problemi yaşadığınız zaman error veren bir service var mı?

shansu
31-08-2008, 22:31   |  #15  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Hayır hiç bi error uyarısı yok...

shansu
31-08-2008, 23:05   |  #16  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

evet yeni bi sorun daha eklendi :( bu bağlantıdan mı bilmiyorum ama koptuktan sonra İtunes'um açılabiliyo ama ses uyarısı veriyor. şarkıları tıkladığımda çalmıyor. Deliricem... sıfır olmasa pc başka bi sorun arıycam ama tüm parçaları yeni depişti..

sonelveda
04-09-2008, 22:18   |  #17  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum etherneten kullansana hem hızlı hemde sorunsuz..

shansu
04-09-2008, 22:27   |  #18  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

hallettim teşekkürler herkese. yeni bi modem çözdü sorunları :)