ADSLciler , Modem Önerisi Olan ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
KoßE
22-02-2004, 10:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

ADSL kullanmaya başladınız tecrübelendiniz yeni yeni bu akıma katılacak kişilere modem önerisi olarak ne söyleyebilirsiniz ?

USB modem mi ? Diger türlü mü ?
Marka olarak ne dersiniz ?

Şunlara bir değinelim istiyorum...

magunes117
22-02-2004, 18:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

Sen tek bilgisayarda mı kullanacaksın. Yoksa paylaştırmayı düşünüyor musun? Ben şu anda D-Link 500G kullanıyorum. Kurulumu ve kullanımı gayet basit. Hatta sadece kurulum var. Daha sonra açıyorsun bilgisayarı ve bağlanmış oluyor kendiliğinden. Kullanıcı adı ve şifre bile girmiyorsun. Sadece kurulumdan sonra 1 kez ayarlıyorsun sonra asla uğraştırmıyor. Kurulumu az da olsa bilgi gerektirir. Ama kullanma kılavuzu gayet yeterli. Firewall,router,vs. herşey var..Tek eksiği usb'den bağlanmıyor oluşu. Bağlantıyı paylaştıracakasan da modem uygun.

KoßE
24-02-2004, 15:59   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Evet tek bilgisayarda kullanıcam modemi...

D LINK 500G yi önerenler oldu.
Beni ADSL modemler hakkında bilgim biraz az.

USB modemlerle diger modemlerin farklarını da son noktasına kadar bilmiyorum.Mesela USB modemlerde istenilen performansın alınamadıgı soyleniyor nedir bu bu konuyu da bir konussak...

Ayrıca ADSL modemlerde istedigim anda modem uzerinden herhangi bir düğme ile veya windowstan baglantıyı kesme şansım var mı ? Bunu da merak ediyorum aynı dial up daki gibi...

magunes117
24-02-2004, 16:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

Usb modemlerden istenilen performansı alamayacağın doğru değil. Ayrıca tek bilgisayarda kullanacaksan da usb kurulum kolaylığı sağlayacaktır. Modemi takıp 2 dakikada bağlanmaya hazır hale getirebilirsin..

Ayrıca tek bir işlemle bağlantıyı kesme imkanın genellikle vardır. Örneğin ethernet bağlantısı kullanıyorsan ağ bağlantısı simgesine(tray'deki) sağ tıklar ve ağ bağlantısını sonlandırırsın. Ya da modemin fişini çekersin olur biter. Ancak buna pek ihtiyacın olacağını düşünmüyorum.. Çünkü sabit ücret ödeyeceksin ve telefon hattını internete bağlıyken de kullanabileceksin. Sürekli bağlı kalman pek problem yaratmaz...

KoßE
25-02-2004, 17:30   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

USB modemlerdeki performans sorununu aslında multiplayer oyunlar bazında söylemiştim.Bunun hakkında şikayetler duydum...

Ayrıca gerçekten bağlantıyı kesmek zaman zaman işime yarayabilir.USB modemlerde baglantı kesme şansım yok mu ? ve USB modemler arasında seçebileceğim bir model nedir ?

2 tip modemden USB olmayanından alırsam DLINK 500 alacagım gibi gozukuyor.Herkes methediyor.Fakat USB'ler hakkında birşey duymadım...

Banned
25-02-2004, 20:32   |  #6  
Banlandı
109 mesaj

Bende zoom var, 4 kişi kullanıyoruz, o yüzdn switcli x5 modeli aldım.Almadan önce bende çok araştırdım, bir türlü kara veremedim ve zoomun pdf formatında guide ını buldum.Okuduğuma göre çok kolay bir kurulumu vardı.Karışık bir IP ayarlama metodu falan yoktu.Bende zoom aldım.Gerçekten çok kolay bir kuruulumu var.1-2 dk içinde herşey halloldu.Ara sıra bağlantı kopuyo ve modemi kpaatıp açmak gerekiyo.Çok önemli bir problem değil, modemden olduğunu sanmıyorum.Bağlantıdan olsa gerek.

magunes117
26-02-2004, 05:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

@sman9815

alıntı:
Ara sıra bağlantı kopuyo ve modemi kpaatıp açmak gerekiyo.Çok önemli bir problem değil, modemden olduğunu sanmıyorum.Bağlantıdan olsa gerek.

Bağlantıdan değil büyük ihtimalle modemden. Modemlerdeki hata düzeltme olayı buna sebep oluyor. Kapatıp açınca düzeliyor.

@KoBe

USB modemde multiplayer oyunlarda sorun yaşamazsın. Yok öyle bir olay. USB'nin yavaş olduğu falan söyleniyorsa belki kısmen doğru. Ama bunu hissetmen için çok çok hızlı bir internet bağlantın olması gerekli. Mbit civarında :)

USB modem tavsiyesi yapamam aslında ama marka olarak Zoom iyidir. Bu arada USB'de bağlantıyı direk kesmenin yolu da var.

Bence biraz pahalı da olsa D-Link al gitsin. Çok kaliteli..