Bunlar ilk afiş çalışmalarım hala saklıyorum:
Sigara
Uluslarası Bilişim Fuarı
O zamanlar pek photoshop bilgim yoktu
valla ben yeni bıraktım sigarayı 1 hafa oluyor içince marlboro içiyorum başka sigarada içemiyorum marlboro da 8 tl çok masraflı oluyor bende bıraktım mereti tabi en önemlisi sağlığım için bıraktım
valla ben yeni bıraktım sigarayı 1 hafa oluyor içince marlboro içiyorum başka sigarada içemiyorum marlboro da 8 tl çok masraflı oluyor bende bıraktım mereti tabi en önemlisi sağlığım için bıraktıSigarayı bıraktığın iyi olmuş.Şöle 1 ay geçse unutursun heralde.Ama bir ayın geçmesi lazım
yunus sen baya kabiliyetliymişsin bu konuda begendim.
yaş 21 işte ilk okul da tek tük ayda 1 içiyorduk gizli saklı orta okuldan sonra düzenli olarak hep içSende ona içmek mi diyorsun kardeşim ; yaşım 32 ; 17 yaşından beri istisnasız hergün 1 paket... Dönem dönem 1,5-2 paket...
Gelde bırak mereti... Artık çok rahatsız etmeye başladı gerçi... Bu aralar tekerar bir sorti yapacağım bırakmak için...
Gerçi en uzun 1 hafta bırakabildim :(
Ben bir bağımlıyım...******************************************
Afişler fena değil... Ama sigara ile ilgili afiş zerre etkilemedi beni...
Hayatını seviyorsan bırak demişsin , iyi demişsinde ben hayatımı sevmiyorum ki... O zaman ne olacak ?
Sadece öldürme şekli iyi değil sigaranın , süründürerek öldürüyor meret...
Sende ona içmek mi diyorsun kardeşim ; yaşım 32 ; 17 yaşından beri istisnasız hergün 1 paket... Dönem dönem 1,5-2 paket...Hayatı neden sevmiyorsun?
Gelde bırak mereti... Artık çok rahatsız etmeye başladı gerçi... Bu aralar tekerar bir sorti yapacağım bırakmak için...
Hayatını seviyorsan bırak demişsin , iyi demişsinde ben hayatımı sevmiyorum ki... O zaman ne olacak ?
Sende ona içmek mi diyorsun kardeşim ; yaşım 32 ; 17 yaşından beri istisnasız hergün 1 paket... Dönem dönem 1,5-2 paket...valla kardeş sen çok içmişsin tabi ama azı çoğu farketmez sigara affetmez sonuçta en az 4-5 yıl boyunca günde 1 paket rahat içmişimdir her yönden zarar
Bu konuşmalar konunun çok dışına gitti ama bende sigara ile ilgili yorumlarımı ortaya koymadan edemiycem
===============================
Hepinizin sigara denilen merete nasıl baladığınızı biliyorum , nerdeyse hepinizin...
Çoğunuz yani %85-%95 lik bir kesiminiz sigaraya orta okulda başladınız
Birilerinin elinde gördünz özendiniz
Yada arkadaşlarınız ikna etti
"Bir kereden bişey olmaz" cümlesi ile
yada , yoldan geçen bir adamın
püfür püfür sigarayı çekip üflemesi hoşunuza gitti
veya babanızdan gördünüz
...
...
Her neyse bir kere aldınız elinize
Çektiniz içinize üflediniz
Hicbir değişiklik hissetmedinz
Sonra kendinizce dediniz ki
"Yaw bu sigara bu kadar tatsız bişiy olduğu halde adamlar nasıl bağımlı oluyor"
Daha sonra bir tane daha içinize çektiniz tadını sevmeyip tükürdünüz
Ama daha sonra onun sizin ağızınızda bıraktığı o berbat tat azda olsa hoşunuza gitti
o ağızınızdan çıkan dumanı burnunuzla farketmeden koklamanız hoşunuza gitti
daha sonra o sigarayı bitirene kadar aynı anları o aynı haz'ı tekrarladınız
her canınız sıkıldığında uzaklara çook uazaklara gidip herşeyi geride bırakmak istediniz
her canınız sıkıldığında bu mereti içmek istediniz
ve artık siz bağımlısınız....
==========================
Bende iyi raman yazarmışım haa :D
yukardaki olaylar tabi hepiniz için geçerli deil sırf artistlik için veya başka birşey için sigara içenlerde var
bilişim ile ilgili olanın yazılarının altına biraz gölge (shadow) ver ve yazıların kenarlarına da çok çok az siyah çizgi yap. yoksa okunması zor olur. ama genel anlamda sade ve güzel...
birde sigara dumanının içine belli belirsiz bi kurukafa yerleştir. konuya daha iyi vurgu olur...
saygılarr.r.r.r.rrr