Ağ bağdaştırıcılarında problem

arif11
17-11-2013, 01:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhaba

Öncelikle sizlere iyi eğlenceler iyi çalışmalar dilerim.

Benim sorunum biraz karmaşık. İnternetim sürekli kopuyor.(Üzerinde ünlem işareti çıkıyor ağ paylaşım merkezinde ise modeme bağlanamadığım gözüküyor) (Ek olarak hep kablosuz bağlantı hem ethernet kopuyor) Koptuğu zaman normal olarak ağ bağdaştırıcılarına gidip sıfırlamam gerekir.Fakat sıfırlayamıyorum. Etherneti sıfırlamak isterken kapatıyorum tekrar açılmıyor.Kablosuzda dahada ilginç kapatıyorum tekrar açarken bilgisayar donuyor(ağ yapılandırmadada aynı şey oluyor Yapılandırırken bilgisayar donup kalıyor).  Ha virüstendir diye düşündüm format attırdım fakat nafile , düzelmedi acaba drivelerden falan mı diye düşündüm güncelledim gene nafile. Bu iş artık çıkmaza döndü  ben artık sorunun modemden geldiğini düşünmeye başladım. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım sizinde fikrinizi almak istedim, yardımcı olursanız gerçekten minnettar olurum

Bilgisayarımın modeli: Hp pavilion dv6 3150-st Hpnin sitesinden girdiginiz zaman tüm özellikleri detaylı olarak çıkar.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 

arif11
18-11-2013, 13:37   |  #2  
OP Taze Üye
7 mesaj

Gerçekten çok aramama rağmen hiçbir şekilde çözüm bulamadım  ve internet kesilmesi iyice sıklaştı yardımınızı bekliyorum. son bir not olarak ağa bağlan diğer bilgisayarlarda hiçbir problem olmuyor

xDeXteRx
18-11-2013, 15:01   |  #3  
xDeXteRx avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
123 mesaj

merhabalar

öncelikle cihaz üzerinde kurulu olan işletim sistemini,wifi bağdaştırıcısı ve ethernet kartınızın donanım kimliklerini ve bios sürümünüzün ne olduğunu detaylı şekilde yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz.

arif11
18-11-2013, 20:29   |  #4  
OP Taze Üye
7 mesaj

Aida 64 extreme programının  dökümanı  gerçekten olmuşmu diye kontrol ettim içinde istediginiz tüm bilgiler mevcut ilginiz için teşekkür ederim.Sadece bir txt dosyasıdır.

Linkhttp://s3.dosya.tc/server13/FSyine/Report.txt.html

Son Düzenleme: arif11 ~ 18 Kasım 2013 20:40
murat5038
19-11-2013, 00:28   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp61001-61500/sp61028.exe

Bios güncelle. Bios'unuz eski ve 3 senelik birikmişi var.

Chipset sürücünü yükle;

Wireless driverin güncel değil bu driveri kaybetme;

http://u724103.letitbit.net/down ... n7.rar.html?lang=tr

Letitden indiremezsen buradan indirebilirsin ikisi aynı ikisini indirmene gerek yok.

http://gigapeta.com/dl/3498193a08c5e5

Ekran kartı driverin yüklü değil.

Buradan ekran kartı driverini indir.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
arif11
15-12-2013, 19:02   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim uzun bir süredir mesaj yazamadım. Fakat bu süre içersinde dediklerinizi  yapmaya çalıştım. İlk olarak biosu ve wifi sürücülerini güncelledim.  Fakat chipset sürücüsü ve ekran kartı sürücülerini güncelleyemedim bunun nedeni ise vermiş olduğunuz chipset sürücüsü linkinde amd nin dışarıdan bir bağlantıdan yönlendirmemesi. Benden kendimin seçmesini istiyor ve chipset sürücleri ile ilgili hiçbir bilgim yok . Ekran kartında ise aşırı yavaş olan dowload hızımdan dolayı güncelleyemedim onu  daha sonra yapabilirim. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Bu arada kısa olarak bilgi vermek gerekirse geçen süre içerisinde ağ problemi yaşamadım fakat 1 hafta önce problemler tekrar başladı. Ve biraz kurcaladım wifi bağdaştırıcısını ve ethernet bağdaştırıcısını. Bazı ayarların kapalı olduğunu gördüm mantıken bakıldıgında bu ayarlar gerekli ayarlardı. Bağdaştırcı bozukken açtığımda wifinin tekrar çalışır hale geldiğini gördüm fakat aynı şey ethernet için geçerli değil

Son olarak bana bu güncellemeler konusunda tekrar yardımcı olursanız sevinirim. Ve bu sizce bir virüsten kaynaklana bilir mi ?