ağ bağdaştırıcısı

zazaca
11-05-2009, 20:44   |  #1  
zazaca avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

bilgisayarım normal çalışıyordu.bilgisayarımı açtığımda karşıma yazı çıktı.windows internetten alınan bazı dosyalardan dolayı açılamamaktadır sistemde hata oluştu.ben bilgisayarı açamayınca formatladım şuanda ağ bağdaştırıcısı gözükmüyor.internete giremiyorum.şuanda kurulu olan windows vista görünümlü xp.acaba sorun donanımsal mı yoksa işletim sistemindemi.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: zazaca ~ 11 Mayıs 2009 22:14
OnlyMann
11-05-2009, 21:06   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Sorununuzun kaynağı eklemeli windows olabileceği gibi sürücü (driver)lerin doğru yüklenmemesinden de kaynaklanabilir. Bu tür bozulmuş (orijinal) windowsların kullanımı çok önerilmemekle birlikte bir çok sorunun kaynağını oluşturmaktadır.

Makinanıza ait daha detaylı bilgi verirseniz ona göre yorum yapılabilir.

umut101010
11-05-2009, 21:06   |  #3  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,672 mesaj

ethernet kartının sürücüsünü yükle anakart cd si içindedir takın cd yi aygıt yöneticisindenyükleyin

zazaca
11-05-2009, 21:18   |  #4  
zazaca avatarı
OP Yıllanmış Üye
563 mesaj

şimdi aygıt yüneticisinde ağ bağtaştırıcı göremiyorum aslında bütün sorun bu daha öncede büle bir sorun yoktu  normal calışıyordu xp perfeck ama vista gürünümlü   benim asıl sorum bu aygıt yüneticisinde neden ağ bağdaştırıcıyı güremiyom yardımlarınız için şimdiden teşekürler

OnlyMann
11-05-2009, 21:23   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

Aygıt yöneticisi altındaki Ağ Bağlantılarım içinde görebilmeniz için sürücüsünün doğru yüklenmiş olması gerekir. Ancak o zaman görebilirsiniz. Tanımınız doğru yapılmadığı için aygıt yöneticisi altında ! veya ? işareti içerisinde yer alacaktır. Elinizde Ağ bağlantısının CD/DVD varsa takıp, ? veya ! içerisinde Ağ bağlantısı ile ilgili satırın üzerinde sağ tuş sürücü güncelle demeniz ve yer sorduğunda da CD/DVD yi göstermeniz yeterli olacaktır.

zazaca
11-05-2009, 21:43   |  #6  
zazaca avatarı
OP Yıllanmış Üye
563 mesaj

benimde göremediğim  ağ bağdaştırıcısı  aygıt yönetcisinde onu görmeden nasıl ethernet sürücüsünü  günceliyecem

OnlyMann
11-05-2009, 21:46   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

? veya ! altında yer aln tüm sürücüleri siliniz. Donanım değişikliklerini tara yaptığınızda sizden CD/DVD sürücüyü isteyecektir.

zazaca
11-05-2009, 22:13   |  #8  
zazaca avatarı
OP Yıllanmış Üye
563 mesaj

bak şimdi yanlış anlama olmasın bu sorduğum surular şimdi kuladığım için deyil başka bilgisayar benim bahsetiyim bilgisayarda herşey tamam ağbağdaştırısını görmüyo yani ethernet kartını görmüyo sorunum bu bu neden olur

luqqa
12-05-2009, 00:26   |  #9  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj

Öncelikle burası vista forumu görünüm vista da olsa sistem xp neyse onu geçtik

ethernet kartınızın aygıt yöneticisindede görunmemesinin tek sebebi ethernet kartınızın bilgisayarınızda takılı olmamasıdır.

Ethernet kartınız zarar görmuş olabilir veya sistemizde buyuk bir sorun olup etthernet kartını göstermiyor olabilir ( veyadan sonrası biraz saçmaydı ama ihtimal)  harici bir ethernet kartı takarak deneme yapmanızı tavsiye ederim.