ağ bağlantıları

AimLeSS
27-08-2011, 18:24   |  #1  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
469 mesaj

konuya en uygun yer olarak burayı buldum inş yanlış yere açmamışımdır. 
şimdi benim internetime 2 pc bağlanıo biri benim masaüstü deiri wireless ile bağlanan laptop
şimdi ben ağ bağlantıları üzerinden dosya akarımı vb şeyler yapabilirmiyim. yapamazsam bunu yapabililecğim bi program varmı. msn demeyinde :D tiemwiever ile dosya yolluyoz suan ama yok ıp yok sifre ugrastırıo kullanımı kolay böle bi program varmı?

Son Düzenleme: AimLeSS ~ 27 Ağustos 2011 22:18
Eziotore
27-08-2011, 20:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
293 mesaj

1.yol ) Ağ bağlantılarımdan ağ bağlantılarını göster diyeceksin. Ordan ev veya küçük iş yeri ağı kur diyeceksen.. BUraya kadar gelebilirsen gerisinide kolayca halledebilirsin.

2.yol ) Her iki bilgisayarda da Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de bilgisayarın adı sekmesine tıkla ve burda çalışma grubu kısmında her iki bilgisayarda aynı çalışma grubunda olmaldır. Örnek olarak xxx çalışma grubu. Ardından her iki bilgisayarda da depo olarak kullandığın hdd sürcüsünü paylaşıma aç sadece dosya paylaşımını etkinleştir burda daha güvenli olur. Böylelikle modemi hub olarak kullanarak iki bilgisayar arasında network ağı ile dosya paylaşımı oyun vs işlemleri gerçekleştirebilirsin.

3.yol ) bu anlatacaklarım iki bilgisayar içinde geçerli.Öncelikle ağ bağlantılarıma gir ordan ev veya küçük ev ağı kur tıkla ileri dedikten sonra iki bilgisayara farklı isim vereceksin yine ileri dedikten sonra kutucuğun içinde workgroup yazısı göreceksin onu değiştirmeden ileri de en sonda 4 tane seçenek göreceksin en alttakini tıkla.sonra bilgisayarları kapatıp aç.sonra iki bilgisayarında D: sini sağ tıkla paylaşım ve güvenlik tıkla orda D nin yanındaki ktucuğu işaretle tamam de çık.

Bunlar olmadı bir de şuraya bak : https://www.chip.com.tr/forum/iki ... l-olur_t132176.html

Son Düzenleme: Eziotore ~ 27 Ağustos 2011 20:15
AimLeSS
27-08-2011, 22:18   |  #3  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
469 mesaj

tamam sağol. peki son  bişi sorucam ben laptobun ağıma bağlandığını görebilirmiyim peki. yani ağımda olan kişileri görebilirmiyim?

Eziotore
28-08-2011, 13:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
293 mesaj

laptop'un ağıma bağlandığı derken , pc'nizdeki internete bağlanmasını kastettiniz sanırım.
benim bildiğim kadarıyla göremezsiniz

AimLeSS
29-08-2011, 21:55   |  #5  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
469 mesaj

evet onu sormuştum tm sağolun