Ağ bağlantılarımda bir gariplik var

aksak_ritm
25-09-2009, 14:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

başlattan ağ bağlantılarım deyince yerel ağ alt başlıklı PCmin adı olan Lewo üzerinde shared docs klasörü çıkıyor klasörün içinde: "bilgisayarımı tıkladığımda paylaşan belgeler klösörünün içindeki dosyalar" gözüküyor.Önceden laptop ile bi bağlantı yapmıştım.HDDlerimde paylaşıma kapatmama rağmen neden yerel ağ hala gözküyor.
ayrıca ağ bağlantılarıma girince ağ bağlantılarını görüntüle dediğimde internet ağ geçidi alt başlığı altında internet bağlantısı(altında bağlandı diyor) ve LAN ya da Yüksek Hızda Internet alt başlığı altında yerel ağ bağlantısı (altında bağlandı diyor) neden iki tane gözüküyor.
açıklama olsun diye laptop ile ağ bağlantısını nasıl yaptığımı anlatayım: modemim tek port. laptop ile bağlantı yapmak için modeme bağladığım ethernet kablosunu modemden çıkartıp laptopa bağladım.internete bağlanmk için de modemin usb girişinden kendi pcme bağlantı gerçekleştirdim.pc laptop arasında bağlantı oluşsada interneti kulanamadım.
eset smart security kullanıyorum.kullandığım ürün ayrıca güvenlik duvarı üslevi görüyor.
sorunlarım üzerine sorular ise şunlar:
1- neden paylaşım varmış gibi neden yerel ağ gözüküyor.
2- ağ bağlantılarını görüntüle dediğimde neden yukarıda belirttiğim 2 alt başlık çıkıyor.
Sorunuma umarım yanılt bulurum herkese iyi günler yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

teknohat
25-09-2009, 16:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Neden olduğunu bilmiyorum ama ağ bağlantılarımda 2 tane simge görünmesi çok normal, bende de var o.
İkinci soruna gelince, bilgisayarım klasörünü aç ve paylaşılan klasörlere sağ tıklayp paylaşım ve güvenliğe bas. çıkan pencerede bu klasörü ağda paylaşıma kapat gibisinden bir seçenek var, o seçeneği kaldır ve tekrar dene.

cemilc_comert
26-09-2009, 13:20   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

aksak_ritm arkadaşım sorununu çözebildinmi acaba aynı dert bendede var.. ağ bağlantılarımda hem internet ağ geçidi diye bir ikon var hemde LAN yada yüksek hızda internet ( yerel ağ banlantısı ) ikonu var ve ben hiç bir şekilde internete bağlanamıyorum.. ads modemim pikatel airmax-101 adsl modem. internet ağ geçidi ikonunun bağlantısını kopardığımda modemin bağlantı ışıklarıda sönüyor.. modeme ping atabiliyorum sorun yok gözüküyor ancak modemin test programında ters yaptığımda varsayılan ağ geçidi ve internet pingleri hatalı gözüküyor bu konuda yardımcı olana minnattar olacağım

aksak_ritm
27-09-2009, 23:47   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

hocam şimdi ilk sorun çzüldü ancak ikinci sorun var detaylı yine sorularımla açıklıyorum.
ağ bağlantılarını görüntüle dediğimde neden yukarıda belirttiğim 2 alt başlık çıkıyor mevzusunda internet ağ geçidi alt başlıklı internet bağlantısında sağ tıklayıp özellikler dediğimde çıkan küçük pencerede ayarlar dediğimde "İnternet ağ paylaşımı bilgisayarı ağ kullanıcılarının paylaşılan bağlantıyı devre dışı bırakabileceği ve denetleyebileceği şekilde yapılandırılmamış. Bu ayarlar, İnternet bağlantı paylaşımı bilgisayarındaki paylaşılan bağlantının gelişmiş özelliklerinden değiştirilebilir" ibaresi var bu nedemek oluo şimdi bunu anlamadım. Birde Lan ya da Yüksek Hız İnternet alt başlığı altında yerel ağ bağlantısına sağ tıkladığımda oradan gelişmiş sekmesine tıkladığımda oradan da windows güvenlik duvarı alt başlıklı ayarlar'ı tıkladığımda ağ bağlantısı alt başlığı altında yanına tik koyulmuş yerel ağ bağlantısı var oradan ayar mı değişmesi lazım bence normal değil iki tane olması iki alt başlık altında zımbırtıların.bu sorundan bunaldım gerekesizce.çzöüm vardır umarım.