ağ bağlantısı sorunu/ yardım edin lütfen

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
okanbsd
05-08-2007, 18:46   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

Merhaba arkadaşlar

Arkadaşlar xp kullanıyorum,evimde 2 bilgisayar var teki masaüstü teki dizüstü,benim sadece masaüstü ile internete giriliyor laptop u formatladım formatladıktan sonra böyle oldu laptopta interneti kullanmak istiyorum ethernet makinamda var normal masaüstü pc deki ağ bağlantısını nasıl göstericem laptopa ve hani internet kafelerde olurya diğer bilgisayarlara da bağlanabilirsin içinden istediğini alırsın kopyalarsın falan ben bunu nasıl yaparım,birinde ki bir dosyayı öbürüne atmak istesem cd-rom bozuk ve usb bellek yok...

yardım ederseniz sevinirim

iyi çalışmalar hepinize

SuiGeNeRis
05-08-2007, 19:09   |  #2  
Üye
60 mesaj

benimde ağ bağlantısı hakkında peq bir bilgim yoq ama dosya aktarımı için bir elektronikçiye çapraz (cross) kablo çaktırıp birinin ethernetini diğerine bağlarsan paylaşımı sağlamış olursun.
kolay gelsin...

bote
05-08-2007, 19:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
121 mesaj

arkadaşım ağ kurmamışsan dediklerinin hiç biri olmaz.hemen ağ bağlantılarından ev yada küçük iş yeri ağı kur.

hayatlardan
05-08-2007, 19:29   |  #4  
Taze Üye
12 mesaj

Ağ kurman yeterli. ag baglantilarindan ev yada kücük isyeri agi kur yazan yere tikla. ileri yine ileri ve ikinci secenek isaretleyip ileri yani. bu bilgisayar internete mesken ag gecidiyle veya agimdaki baska bi bilgisayar uzerinden baglanir. isaretle ve ileri, direk ileri diyebilirsin bu secenekte, calisma grubu onemli iki bilgisayarinda calisma grubu ayni olmasi gerekli bi isim ver veya ikisinide ev-agi yaparak ileri diyebilirsin ama ikisininde calisma gruplari ayni olmasi gerekli. tekrar ileri yine ileri ve cikan secenekte windows xp cdsi kullanarak secip ileri ve son. Bunun birde kisa yolu var masaustunde bilgisayarima sag tiklayip ozelliklere giriyorsun ve bilgisayar adina girip degistir yazan butona tikla ve calisma grubunu degistirip ikisinide ayni yap.