Arkadaşlar internet geç geliyor diye pc yi beklemeye almıştım.O arada elektirikler kesildi.Modem beklemeye almadan önce çalışır durumda idi.Elektirikler geldikten sonra pc yi açtım ama modemde bir sorun var.Modemin ethernet lambası yanmıyor.Kablolar mı çıktı diye kontrol ettim her şey yerli yerinde bir sorun yok ama bir türlü ağ bağlantısı yapılmıyor.Pc de de ağ bağlantı kablosu takılı değil olarak gözüküyor.Başka kablo denedim o da aynı.Driverleri kaldırıp yeniden yükledim yine aynı.Modem yandı diye düşünüp Datron RTA1320 markalı modemi aldım.Ondada aynı sorun var.Modemleri usb den bağlıyorum sorun yok.Acaba sorun modemlerde mi yoksa pc nin ethernet girişinde mi?
Modem: AirTies RT 104
Modem: Datron RTA1320
Ağ Bağdaştırıcı: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Ağ Bağlantısı Sorunu
Son Düzenleme: Blue Life ~ 03 Eylül 2010 11:53
ağ bağlantılarımın resmini koyabilir misiniz?
Güncel:
Usb den bağlanabildiğinize göre sorun modemden olmamalı.
Ethernet kartı elektrik kesintisinden zarar görmüş olabilir. Aygıt yöneticisinden kontrol etmelisiniz.
Son Düzenleme: OnlyMann ~ 03 Eylül 2010 12:03
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Bende de arada oluyor bilgisayar ve modem açıkken prizin düğmesine (Düğmeli priz kullanıyorum) basıp kapatıyorum 10 sn. sonra tekrar açıyorum herşey normal :) Fişini çeksende olur düğme yoksa. Tabi kesin çözüm değil hatta çözüm değil rastlantı :) Ethernet kartını yakmış olmanda muhtemel olabilir :)